‘Gelooft nog iemand in de Dutch Approach?’

Vraagt Thomas von der Dunk zich af?

De Nederlandse tactiek in Afghanistan, de Dutch Approach, bleek weinig waard. Maar het buitenland hoorde je er niet over. Nederland werd weer eens met stroop ingepakt.

Mijn antwoord zou zijn: ,,Ja, sommige Nederlanders nog wel, zie ‘missie’ Kunduz.”

De hele wereld lacht ons uit en wij gaan als een JPB gewoon door met raar lopen en raar praten. Wij zijn Nederlanders en zeggen wat we denken en doen wat we willen, *kuch* of zoiets.

Maar eh wtf doen we in andermans land om daar even te bepalen wat er moet gebeuren?

7 gedachten over “‘Gelooft nog iemand in de Dutch Approach?’”

 1. O.k., we zijn een stelletje sissies en compenseren dat met lompheid. Maar waarom wil de NAVO dan elke keer per se weer dat wij van de partij zijn?

 2. Ik vind het vreemd, dat ons optreden in Afghanistan als “Dutch Approach” betiteld wordt, terwijl eerder Nederlands optreden in den vreemde daar toch eerder aanspraak op zou maken…
  😉

 3. Heb me erg vermaakt in afghanistan, de reden dat wij er zitten is fout, heb daar pas mijn eye opener gehad.
  Hoe dan ook, ik irriteer mij mateloos aan reacties dat nl militairen watjes zijn of alleen maar zitten te kaarten,
  Zeg dat maar tegen de honderden gewonden die een ledemaat of oog missen, of ruil je laffe kantoorbaan in om in het leger een ‘kaartje’ te leggen.
  Iedereen in het leger weet dat er gevolgen kunnen zijn en kiezen ervoor deze te trotseren zonder medelijden te verwachten.
  Echter, mensen die nl militairen bestempelen als laf omdat wij minder snel schieten dan die cowboys, hebben niet veel kracht in hun hersenpan zitten en weten duidelijk niet waar zij over praten.

  Dit soort domme vragen en artikelen creeert alleen maar spanningen tussen volk en het leger, terwijl deze juist op 1 lijn zouden moeten zitten..

  Met vriendelijke groet,

 4. @ jos:
  Om de vraag nog te beantwoorden:

  Of er nog mensen in geloven, is moeilijk te zeggen.
  Werkt de Dutch approach? Tuurlijk, als je maar vaak genoeg herhaald dat we er zitten voor de mensen en niet voor die vette lithium ader…

 5. Jos, mijn kritiek is niet tegen de militairen, die worden gestuurd en krijgen hun orders. Mijn kritiek is tegen de dames en heren in de politiek die zo hypocriet zijn en doen als wat over deze militaire missies.
  Een inderdaad alleen maar uit handelsbelangen of wat dan ook. Zoals altijd al geweest.

 6. Kijk, uitspraken zoals: “Echter, mensen die nl militairen bestempelen als laf omdat wij minder snel schieten dan die cowboys, hebben niet veel kracht in hun hersenpan zitten en weten duidelijk niet waar zij over praten.” zijn geweldig om te lezen. Geen verdere discussie over mogelijk, me dunkt. Overigens hebben die Dutch nog meer treats, enzovoorts.

 7. @ Keira:

  Ik ben het met jou eens keira, er zijn weinig woorden aan vuil te maken omdat het meeste na mijn mening als is gezegd…oorlog is politiek, zonder politiek geen oorlog.

  @ Marcy

  Ik druk het een beetje bot uit, maar als we allemaal verstandig nadenken komt het hier op neer.
  Mensen zijn te hypocriet.
  Mensen roepen dat het leger weg moet uit afghanistan vanwege het gevaar, maar ondertussen zouden we alleen maar in bunker te zitten klaverjassen..
  Moeten we dan maar net als de amerikaanse strijdkrachten eerst gaan schieten en dan pas vragen gaan stellen, teveel agressie voor zo een klein land.

  Zoals jij al zei, er valt niet over te discussieren 🙂

Reacties zijn gesloten.