Gek hè, je verwacht het niet bij die…

Nee, laat ik eerlijk ik zijn, ik verwacht het niet van christelijken dat ze elkaar bestelen, ik weet het is vooroordeel, ze zijn ook maar mensen net zoals katholieken en VVD ‘ers. Maar toch…het blijft zeer doen als je teleurgesteld wordt.

Voor Doopsgezinden betekent in God geloven echter vooral een wijze van leven, een weg die ze samen gaan in vreugde en in vrede. Daarbij hoort natuurlijk wel een auto, Liefst drie! en ook wat money in the pocket voor recreatie. Laten we zeggen zo’n € 250.000,-
Wanneer je zover bent dan mag je best met een foto in de krant om samen de vreugde te delen.

Een medewerker van het doopsgezinde vakantiecomplex Dopersduin in het Noord-Hollandse Schoorl is er met een kwart miljoen euro uit de kas vandoor gegaan. Van het door gelovigen bijeen gespaarde geld schafte de man onder meer een auto aan.

Effe Bhrrpppp

Het huis staat open voor iedereen: het maakt niet uit waarin je gelooft of waar je vandaan komt. Het huis heeft een religieuze achtergrond. Dat is o.a. terug te vinden in het kerkje dat op het terrein staat, maar vooral in de manier waarop gasten en personeel met elkaar omgaan. Er is respect voor elkaar, voor elkaars meningen en overtuigingen. En er is nog tijd voor een stukje persoonlijke aandacht. Dit leidt tot een ongedwongen sfeer waarbinnen veel mensen zich thuis voelen. Niet voor niets komen veel groepen en gasten regelmatig terug.

Leuk voor die vrijwilligers die hun eigen maaltijden moeten betalen om de organisatie te laten sparen voor een vierde slaaphuis (geweldige benaming overigens). Gelukkig zit er wel rek in de tarieven daar bij de Doopsgezinden in Schoorl.

Met doopsgezinden zal je de oorlog niet winnen zo lees ik op Wikipedia.

2 gedachten over “Gek hè, je verwacht het niet bij die…”

  1. Met doopsgezinden zal je de oorlog niet winnen zo lees ik op Wikipedia.

    Klopt, het was de eerste denominatie waarvan leden structureel dienst weigerden in de beginjaren van de dienstplicht (daar kwamen de nieuwbakken Jehova’s Getuigen bij later).

Reacties zijn gesloten.