Geheime opname gesprek Mark Rutte en Geert Wilders ontdekt

Er is een geluidsopname opgedoken waarop premier Rutte, PVV-fractieleider Wilders en een nog onbekende vrouw het Algemene Beschouwingen-debat in een nabijgelegen café nog eens dunnetjes trachten over te doen (Rutte: “Ik ben hier vol-kóóóóóóó-men rus-tig!”). Zowel Rutte als Wilders hebben duidelijk diverse alcoholische versnaperigen genuttigd.

In PVV-kringen wordt inmiddels schande gesproken van het fragment, de opname zou “gemanipuleerd” zijn. Geluidsrestauratiedeskundige D. Arkskywise van onderzoeksbureau Rupluntpunalk heeft echter de stemmen vergeleken met eerder geluidsmateriaal van de beide politititci en verklaarde dat het “volgens de stemanalyse een 99,8% match betreft”.

Een woordvoerder van een niet nader te noemen politieke partij (iets met meeuwen) heeft volgens zijn zeggen de site gesommeerd het fragment te verwijderen, maar een van de Krapuul-redactieleden heeft inmiddels in een reaktie bevestigd dat er “niets van dien aard” is ontvangen.

Het gewraakte fragment is hier te beluisteren  (1’22, 1.6 MB)

En hier te bekijken:

16 gedachten over “Geheime opname gesprek Mark Rutte en Geert Wilders ontdekt”

 1. Erg flauw wat een tijdverspilling! Alsof het niet duidelijk is dat Geert en Mark elkaar in hun beider achterkamertjes niet normaal de waarheid zeggen:

  Geert: “ik ga je vet dissen als je nog eens iets over mijn taalgebruik durft te zeggen. Eens kijken wie er dan zeteltjes bij wint.”

  Mark:” je doet maar, jonguh. Ik ben hier nog altijd de premier van het land en jij niet. En over die zeteltjespeiling: ik heb beter contact met Maurice dan jij. Die zie ik altijd bij hockey. Jou zie ik bij #apb, met die fopfractie van je.”

 2. Had tot vanavond nog nooit gehoord van “Krapuul”, maar wat een infantiel nieuws zeg. Dat wilde ik even kwijt. Kan en durf wel te zeggen: Tot nooit.

 3. P.A. Bensen Schreef:

  Had tot vanavond nog nooit gehoord van “Krapuul”, maar wat een infantiel nieuws zeg. Dat wilde ik even kwijt. Kan en durf wel te zeggen: Tot nooit.

  Ja, graag tot nooit meer ziens.

 4. 1. de situatie is belachelijk genoeg dat je geen fake news hoeft te bedenken
  2. ik heb de tijd niet om deze hoax’s te luisteren
  3. Als het een grappige hoax is zet dat dan in het stukje.
  4. de negatieve reacties hierboven hebben helaas gelijk.

 5. Tsjong, zeg vandaag allemaal met verkeerde been uit bed gestapt? Allemaal grumpy vandaag? Als je het beter kunt, doe dan lekker iets bij OP, kan en mag. Maar ja, hier klagen is natuurlijk makkelijker.
  *Zemels*

 6. O gelukkig !! In mijn browser van firefox deed ie het niet, maar ik zie in de browser van google dat hij het inderdaad doet

 7. Keira Schreef:

  Maar ja, hier klagen is natuurlijk makkelijker.

  Behalve degenen die zich er zelfs helemaal speciaal voor hebben aangemeld. 😆

  .
  Klaass Schreef:

  kunt u ook even een stemanalyse maken

  Rutte: 99.7% match, Wilders: 60.0% match (timing = 99.1%, timbre = 20.9%, dus heb maar een gemiddelde genomen)

  .
  pietertje Schreef:

  Als het een grappige hoax is zet dat dan in het stukje.

  De begeleidende tekst ligt er ook helemaal niet dik op ofzo. 😛

  En “Gearchiveerd onder Grappen, Newsroom” is wellicht ook een hint. 😉

 8. DarkSkywise Schreef:

  Rutte: 99.7% match, Wilders: 60.0% match (timing = 99.1%, timbre = 20.9%, dus heb maar een gemiddelde genomen)

  😆 Dat achter de komma, dat doet het um 😀

Reacties zijn gesloten.