4 gedachten over “Dijkshoorn: Geert zit blijkbaar definitief in ons hoofd”

 1. Natuurlijk zou het niets uit moeten maken of het een Maroc of een eskimo betreft, maar schijnbaar doet het dus wel. Ik denk eerlijk gezegd nog altijd dat dit iets is wat deze decennia speelt, over vijttig jaar kent niemand die gast meer, want dan is de ´Kikongo Kwbame Mzulu´ ineens de grote gediscrimineerde gast. Laat maar lullen over Marokkanen, over tien jaar is iedereen het thema ´Marokkanen´ zo kotsbeu dat er wel weer een andere ´bedreiging´ gevonden wordt… Laat me raden.. oh ja, die koffieshops, dat is toch ook zoiets? Laat die jongen maar genieten van zijn succes, morgen hebben Henk en Ingrid wel weer een andere zondebok voor hun lullige leventje gevonden.

 2. Sorry, iets te snel met mijn reactie… voordat de Afrikanen aan de beurt komen, moeten eerst nog de Oost-Europeanen door de zeik getrokken worden, dit duurt ook enige decennia…

 3. Het duurt altijd enige tijd maar uiteindelijk mensen met verstand beginnen het probleem te beseffen:

  “Zijn woorden tonen maar een ding zonneklaar aan: het racisme zit veel dieper in onze samenleving dan we zelf durven toe te geven.”

  en

  “Het Kwaad zit diep in de hoofden van de gezonde Nederlanders.”

  Uiteindelijk beseft men waar het om gaat. Dan kan een goed begin zijn voor de maatschappelijke genezing. Misschien.

  Wat mij opvalt dan is dat we blijkbaar zo’n cultuur hebben (Hé Salonliberaal kom ff hier kieken!) die decennia lang de tijd nodig heeft om tot dit besef te komen.

  Beter laat dan nooit.

Reacties zijn gesloten.