Geert Wilders: totale gekte in Gouda

Dat Gouda de overlastgevende Marokkaanse jongeren vechtsportles gaat geven, getuigt van ’totale gekte’ van de gemeente. Dat laat PVV-leider Geert Wilders donderdag weten. Hij eist dat minister van Binnenlandse Zaken Piet Hein Donner (CDA) ingrijpt.

Jurgen Huizenga van het Nederlands Instituut voor Vechtsport & Maatschappij wijst er in de krant op dat jongeren tijdens het vechten onbewust een gedragstraining krijgen. Dat zorgt voor een positieve ontwikkeling. Gouda denkt daarom dat de lessen goed uitpakken voor de weerbaarheid en persoonlijke groei van de jongeren.

Wat is die Geert Wilders weer achterlijk, overtrokken bezig! Weet die Geert dan echt helemaal niks? Vroeger werden moeilijke jongens naar boksen gestuurd. Om ze discipline bij te brengen en om ze hun agressie te leren kanaliseren en beheersen.
Dat is hetzelfde met karate en andere vechtsporten. Hoewel ik zelf altijd de term ‘vechtsport’ wat misleidend vind. Je leert er beheersing en verdediging. Uiteraard kan dat ook anders gebruikt worden. Maar dat kan een auto ook.

Volgens mij moet die Geert ook maar eens naar zoiets les, zou hem goed doen. Dan krijgt hij niet meer van die bloedspuwende tantrums in de supermarkt en hoeft niet heel Nederland zich dood te schamen zoals een moeder dat doet bij haar kind.
Beetje leren beheersen en beetje leren relativeren. Geert ik zou zeggen, nieuwe seizoen begint snel weer, schrijf je even in. Is aan te raden voor je. Neem dan ook je fractie mee, kunnen ook wel lesje beheersing gebruiken.

27 gedachten over “Geert Wilders: totale gekte in Gouda”

 1. Die onbewuste, subtiele gedragstraining kunnen ze natuurlijk ook thuis, op school of i neen baan opdoen. Op deze manier roep je domme “theedrink-verwijten” wel over jezelf af, natuurlijk.

 2. het valt me nog mee dat er geen kamervragen zijn gesteld over mogelijke subsidies aan het Nederlands Instituut voor Vechtsport en Maatschappij 🙂

  als Geert zich wat meer weerbaar in non-verbale zin zou opstellen dan waren die beveiligers ook niet nodig

  stiekem vindt Geert het diep van binnen wel heel erg fijn dat hij zes kleerkasten heeft die hem zelfs tot op het toilet begeleiden, hij is niet voor niets zo weinig thuis bij zijn Hongaarse import bruid 🙂

 3. ‘Totale gekte’ in Gouda, ‘Waanzin’ in Noorwegen, ‘Knettergekke’ ministers, wat heeft deze spreker toch met gestoord zijn?

 4. De engelse term is niets voor niets “martial arts”. Ohja, de PVV was tegen kunst. Het verhaal klopt dus weer,

 5. Het beoefenen van een zelfverdedigingssport kan om verschillende redenen. De meeste mensen doen het voor een goede reden. Zelf beoefen ik ook een verdedigingssport en doe aan krachttraining. Er zijn geen macho’s te bekennen binnen de sportschool en er heerst een vredige en ontspannen, vriendelijke sfeer. Men leert het ego los te laten. Men leert daar beter met eigenschappen zoals agressie en angst om te
  gaan. Vergeet niet dat iemand die agressief is vaak een egoprobleem heeft en dat laat men nou juist vallen met zelfverdedigingssporten. Maar het is uiteraard mooi als men zich kan verdedigen als men belaagt
  wordt. Vele jongens zowel allochtoon als autochtoon die gedragsproblemen hadden heb ik zien ontwikkelen mede dankzij (zelfverdigings)sporten tot gedisciplineerde mensen.
  Het probleem dat een smet werpt op zelfverdedigingssporten komt van een kleine groepje gestoorde individueen die nou juist uit de hoek van extreem-rechts komt. Die zijn zich als het ware aan het voorbereiden voor een (denkbeeldige) burgeroorlog en daarbij hebben zij ook vaak ook een lidmaatschap op een schietvereniging. In landen zoals Rusland beoefenen extreem-rechtse jongeren vechtsporten om iedereen aan te vallen dat niet in hun ideale superieuriteitsplaats past. En in de VS beoefenen extreem-rechts groepen vechtsporten en schietoefeningen om zich voor te bereiden op (denkbeeldige) burgeroorlog.
  Wilders zou eens zijn selectieve verontwaardiging moeten richten op dit groepje.

 6. Gozer Schreef:

  Wilders zou eens zijn selectieve verontwaardiging moeten richten op dit groepje.

  Ja kom nou Gozer! Dat zijn medestrijders van die relnicht. Hij kijkt wel link uit.

 7. In plaats dat de reageerders hier typen dat het een vreselijk plan is moet Wilders weer gebast worden of wordt er omheen geluld.
  Zo kennen we de pvdallochtonen weer de criminele Marokkaantjes belonen met gratis karate les.
  Die kunnen vervolgens beter mensen in elkaar rammen en overvallen. Natuurlijk krijgt de gewone burger geen karate les.
  Als die Marokkaantjes dit ´nodig´ zouden hebben betalen ze het toch uit ´eigen´ (waarschijnlijk geld van hun uitkering of overval) zak.

 8. @8

  misschien kun je de taalcursus die je hard nodig hebt uit eigen zak betalen

  beetje een inkopper maar jouw reactie blinkt ook niet uit in creativiteit…

 9. #8
  Ach kijk aan, daar zien we het grijs gedraaide plaatje ook weer eens.
  Je kan de boom in
  Of nog beter, get a life

 10. @9 @10 @11
  En natuurlijk gaan jullie weer niet inhoudelijk in op 8. Vinden jullie het nou een goed plan van de pvda of niet?

  @11
  Kijk eens in de spiegel dan ga jezelf janken.

 11. De vraag is natuurlijk of je iemand beloont door hem of haar op een zelfverdedigingssport te zetten? Om beloont te worden moet je het natuurlijk ook willen. En ik vraag me dat wel af of dat wel het geval is met die jongeren. Vaak is het beoefenen van een verdedigingssport niet eens zo duur en kan al voor een paar tientjes per maand.Er zijn ook vaak geen administratiekosten en geen vaste contracten.
  Bij de boksvereniging in Gouda kan dat zelfs door per keer te betalen (3 euro). Wat vaak in de weg zit is discipline en niet het geld. Niet iedereen wil graag een zelfverdigingssport beoefenen. Dat blijkt vaak uit de keuze van sommige ouders die hun kinderen op een vechtsport zetten en vervolgens blijkt achteraf dat het kind liever op voetbal zit of andere sport .

 12. Wilders twittert en het is een hype. NRC/Handelsblad van 5-8-2011 maakt duidelijk dat er tenminste al een tijdje, succesvol op meer dan 100 plaatsen in Nederland deze initiatieven zijn genomen. Nooit iemand over gehoord!
  Ik wordt ziek van al die journalisten die internettekstjen overtikken, zonder ook maar enig onderzoek naar achtergrond. Van Wilders mag ik dit niet verwachten, die verkracht bij voortduring de realiteit, maar van een gemiddelde journalist mag dit worden verwacht.

 13. @12 het is een veel beter plan dan ik ooit van die Wilders heb gehoord. Ik heb van Wilders c.s. nog nooit 1 fatsoenlijk voorstel voor de Nederlandse samenleving mogen vernemen.

 14. @8

  Er is een verschil tussen overlast en crimineel. Als het mogelijk is om PVV tokkie’s voor een luttel bedrag per maand wat discipline en levenservaring op te laten doen dan zou ik zeggen goede investering. Zelfs als het een PvdA plan is. En dat geldt ook voor overlastgevende jeugd. Maar goed, subsidies zijn een linkse hobby, tenzij het geld naar een rechts hobby gaat

 15. @15 Gouda heeft een slappe pvda burgermeester.

  @16 Jij vindt het dus ok dat van ons belastinggeld criminele Marokkaantjes karate les krijgen.
  Waarschijnlijk zit je in de uitkering.

  ´om ze discipline bij te brengen´
  Dan betalen ze het toch uit eigen zak. Waarom zou de belastingbetaler hier voor moeten opdraaien?
  Als dan toch iemand gratis karate les moet krijgen geef het dan aan de slachtoffers. Maar nee de pvda kiest weer eens de kant van de crimineel.

 16. #8 en #12 En waar zouden we dan op in moeten gaan? 😕 Ik zie alleen maar onsamenhangende wartaal staan.

 17. #18 Ah, weer zo’n hardwerkende echte Nederlander die ws van mijn belastingcenten de hele dag zit te trollen op allerlei sites.
  ‘Discipline bijbrengen’ het begrip zal u volkomen vreemd zijn gezien het feit dat u een geheel onsamenhangende comment plaatst, gewoon de bek een douw geven. Dit doet vermoeden dat u ook wel in aanmerking zou kunnen komen voor deze cursus. Ik zou eens informeren. 8)

 18. ———————– Schreef:

  @15 Gouda heeft een slappe pvda burgermeester.

  Die opmerking is innerlijk tegenstrijdig. De man zit in een college waarin 5 bloedgroepen vertegenwoordigd zijn. Als hij zo slap is, dan doet hij kennelijk wat zij willen. Maar als hij in zijn eentje iets doordrukt wat de anderen niet willen – wat jij suggereert – dan zijn zij slap en niet hij.
  Kalmeer nou toch eventjes, het voorstel moet nog door de gemeenteraad zien te komen. Misschien kun je ’s wat lectuur doornemen over hoe besluitvorming tot stand komt.

 19. #12- “Vinden jullie het nou een goed plan van de pvda of niet?”

  Ja een goed plan.
  Celstraf kost ook belastinggeld en ze komen er slechter uit als dat ze er in gingen..Het land uitzetten kan gewoon niet omdat we niet op een eiland wonen en we internationale verdagen en afspraken hebben…Wil je dit veranderen dan kost het de belastingbetaler pas echt bakken met geld. Denk alleen eens aan alle procedures die dan op gang komen. En dan nog zal het niet lukken.

  Maar nu inhoudelijk, want daar vroeg je om:
  Het is dan volgens jou ook goed dat ze in het verleden de militaire dienstplicht hebben afgeschaft, niet dan? De jeugd (inclusief staattuig-criminelen) werden er namelijk enorm agressief van. We kregen GRATIS schietles met echte wapens, en we leerden hoe we zo snel mogelijk grote groepen mensen konden vermoorden, op alle mogelijk manieren. We werden gedrild en uitgescholden.. Eens in de tijd kregen we weekendverlof en dan maakten we natuurlijk de straten onveilig omdat we daar enorm agressief van waren geworden ( Volgens het Wilders idee dan he ).
  De dienstplicht werd in 1810 ingevoerd en is sinds 1997 opgeschort. Je wilt niet weten wat de belastingbetaler dat heeft gekost, maar dat was natuurlijk geen probleem want Marokkanen waren er toen nog niet. Je kan me geloven ik heb daar héél véél etterbakken zien veranderen in gedisciplineerde fatsoenlijke mensen. Ik denk zelfs dat het voor jou ook niet verkeerd was geweest.

  Maar goed, dit zal jouw allemaal niet overtuigen, want rechtsigen willen nooit wat weten als het om dit soort dingen gaat. Bij figuren als jij moet men het erin rammen net als in het léger of in een vechtsport. Want daar leert je wat verliezen is, je verliest het van iemand waar je dat nooit voor mogelijk had gehouden. Ja, dat kan zelfs een meid zijn. Het zet je dan ook erg aan het denken, tenminste als diegene een beetje verstand heeft..Maar dat zullen Marokkaantjes (zoals jij ze noemt) wel niet hebben, want jij ben superieur omdat jij toevallig hier bent geboren. Kots

Reacties zijn gesloten.