Geert Wilders is gewoon een ongelukkige, bange, sneue man

Wie de vrijheid wil inperken, doet dat doorgaans niet omdat hij de samenleving wil beschermen tegen verwerpelijke ideeën”, stelt de Vlaamse jurist Rik Torfs. “Hij doet het omdat hij vreest zelf ongelijk te hebben.”

Dit mooie stuk lezende van Rik Torfs (lees ook onderaan zijn Uitspraken en citaten), realiseer ik me ineens wat Geert Wilders is. Een bange, sneue man. Dit vermoeden had ik al langer, maar nu weet ik het zeker. Als ik niet zo’n hekel had aan wat hij met de Nederlandse samenleving doet, dan zou ik bijna medelijden met hem krijgen.
Maar door zijn eigen angsten zo los te laten op de samenleving en daardoor het sociale klimaat in Nederland volkomen te verpesten, is hij degene die de vrijheid inperkt. Hij zorgt zelf voor een onvrij Nederland, niet de islam.

Want stelt Rik Torfs:

Europeanen die de islam een criminele godsdienst vinden, Nederlanders die vreemdelingen verachten of Vlamingen die Walen voor luie profiteurs uitschelden, verkondigen geen mening over de islam, vreemdelingen of Walen. Ze delen mee dat ze zelf ongelukkig zijn. Schroom of trots, vaker nog een mengeling ervan, verhindert hen openlijk over hun verdriet verslag uit te brengen. Daarom kiezen ze voor een omweg: de belediging van iemand anders. Wie iemand anders ruw uitscheldt, probeert eigenlijk te zeggen dat hijzelf ongelukkig is. Welnu, de mededeling van eigen verdriet en ellende wordt beschermd door de vrijheid van meningsuiting, zelfs wanneer zulks op beledigende, schokkende of storende manier gebeurt.

Geert Wilders moet zelf maar eens aan zijn eigen geluk gaan werken en zijn eigen verantwoordelijkheid nemen. Stoppen met zeggen dat anderen maken dat hij ongelukkig is, geluk ligt in je eigen handen en handelen. Zo makkelijk om te zeggen dat je er zelf geen schuld aan hebt dat je ongelukkig bent, dan hoef je er ook zelf niets aan te doen. Lekker makkelijk!

(maar ben toch ook zo nieuwsgierig naar wat er voor gezorgd heeft dat Geertje zo ongelukkig is geworden dat hij er de hele wereld in mee wil slepen, afgewezen door een mooie Islamdame waarop hij stierverliefd was?)

18 gedachten over “Geert Wilders is gewoon een ongelukkige, bange, sneue man”

 1. Mooi stuk van dhr Torfs! Goed opgedoken 😉

  Ik ben het met je eens dat veel van Wilders zijn ideeën door angst ingegeven worden. Dat maakt hem miz ook zo gevaarlijk. Een kat in het nauw maakt rare sprongen.

  Ik denk niet dat Wilders ongelukkig is. Het blijft een gewone ordinaire machtspoliticus. Deze politicus heeft wat hij wilde bereiken. Hij staat in het middelpunt van de aandacht, heeft macht, heeft een kritiekloze hofhouding, wordt riant vervoerd, heeft een hoog inkomen en de mare gaat dat hij bij dames goed ligt. Vanwege onvoldoende scholing en waarschijnlijk onvoldoende talenten had hij deze zaken in ieder andere baan niet kunnen bereiken.

 2. De in Vlaanderen populaire Leuvense kerkjurist en tv-persoonlijkheid Rik Torfs zegt soms hele rake dingen. Soms ook niet, want het is en blijft natuurlijk een “Tjeef” (Tovelemoon). Tegenwoordig is hij aangetrokken als CD&V parlementslid (het Vlaamse CDA), vermoedelijk om de zwaar aangeslagen partij een wat sexyer gezicht te geven.
  Want, zoals het CDA zich verslikte in bange overgave aan Wilders, zo heeft het CD&V zich sinds 2007 verslikt in de nieuwe Vlaams-nationalistische beweging NV-a van Bart de Wever. Ook een partij die alleen en uitsluitend handelt vanuit vijanddenken. Ze hebben de moslims nog niet nodig. Ze kunnen het af met de Walen en de “historische vergissing” van de Brusselaars, alsmede de on-Vlaamse links-intellectuele hobby van de federale staat “België”.
  Na de gigantische verkiezingsnederlaag van Torfs’ eens almachtige Christenpartij, kruipt deze nog dichter tegen De Wever aan bij de onderhandelingen over de vorming van een federale Belgische regering, dia al sinds juni(!) vorig jaar aanslepen.
  Als je dus Torfs’ woorden mag verstaan als indirecte kritiek op de ongelukkige, bange en sneue CD&V, dan moet je tegelijk ook meenemen, dat hij wel wat roept, maar niets doet.
  Waarom moet ik nu toch steeds aan Aantjes denken?

 3. #Piotr, ik denk dat Wilders inderdaad in deze vicieuze cirkel zit:

  “ik ben bang –
  maar bang zijn is klein zijn –
  en ik ben niet klein, ik ben groot –
  dus moet datgene waar ik bang voor ben, ook wel heel groot en heel gemeen zijn –
  gut, nou word ik nog banger –
  niemand ziet de Wereldsamenzwering tegen mij, alleen ik –
  zie je wel dat ik niet klein, maar heel groot en heel bijzonder ben –
  alleen Dion Graus heeft altijd al gezien hoe groot ik was –
  daarom heeft Dion ook altijd gelijk –
  en Fleur natuurlijk – en Pamela – en Amanda Kluveld –
  vrouwen die hun plaats weten –
  ik zal niet rusten, voordat iedereen even bang is als ik –
  dan kan ik eindelijk rustig bang zijn –
  en wie weigert om ook bang te zijn, dat is een verrader, een stille bondgenoot van de duivelse Islam –
  ik zal ze eens even goed bang maken: ik stuur de Tokkies op ze af –
  daarom zijn de meeste van mijn fractieleden ook edeltokkies –
  als ze zich een beetje netjes aankleden, zijn ze niet te onderscheiden van mijn beveiligers! –
  ze zeggen wel dat ik koningin van Nederland wil worden –
  maar dan onderschatten ze mij –
  niemand heeft nog gezien, behalve misschien Pamela, –
  dat ik eigenlijk president van de VS moet worden –
  Holland is te klein voor mij –
  Obama is immers ook begonnen als Neger? –
  lekker samen met Israël atoombommen gaan gooien op Mekka en Medina –
  om te beginnen op Teheran –
  ik word de laatste tijd haast niet meer bedreigd –
  het is om bang van te worden! –
  zijn ze wat van plan met mij? –
  of is het de gewone Islamitische brutaliteit, om hun grootste tegenstander hautain te negeren? –
  of heb ik iets verkeerds gedaan, dat ze minder bang voor me zijn? –
  ik moet gauw weer eens wat bedenken om ze te treiteren –
  Martin! Maaartin!!! Martin Bosma. Kom bij je baas!”

 4. #3 Huib!!!! Mooiiiiiiiiii, ik zie het voor me 😀

  (alleen had ook een mooie post kunnen zijn 🙂 )

 5. Ik kan het wel vinden met het verhaal van Rik Torfs. Vaak mensen die anderen afvallen, pesten of beledigen zijn zelf onzeker. Dit doen ze om hun eigen onzekerheid en tekortkomingen te verdoezelen. Tenminste, dat zijn mijn ervaringen met mensen in het algemeen. Dit zelfde gevoel heb ik bij Geert Wilders en ook zijn partijgenoten en misschien zelfs een groot deel van zijn kiezers.
  Verder zeg ik altijd dat mensen wijzen naar anderen er altijd nog drie vingers naar de wijzer zelf wijzen. Denk daar maar eens over na! 😐

 6. Waarom heeft Wilders dan lijfwachten,voor de show,is hij nu ook al bang voor tukkers,die man spoort echt niet, tukkers komen uit overijssel,turken komen uit Turkije die man haalt ook alles door elkaar,geen wonder dat hij zich bedreigd voelt,moet hij zijn ego maar bij stellen.

 7. Ohja, jammer dat zich alleen maar bezig is met de Islam en voor alle ellende een verband met de Islam legt. Hij zou grootse dingen kunnen doen als hij zich ook bezig hield met andere dingen.

 8. Wat is dit nou voor belachelijks? Hij heeft de stemmen die de PVV gekregen heeft niet uit z’n reet getoverd en hij maakt inderdaad gebruik van zijn vrijheid van meningsuiting, maar dat is toch uiteindelijk ook waar die wet voor is?

  U verschuilt zich ook onder het mom van vrijheid van meningsuiting om deze man, die zijn mening daadwerkelijk durft te geven, iets wat een groot deel van het Nederlandse volk niet durft te doen, belachelijk te maken en te kleineren.

  Dit is allemaal maar subjectieve rommel, bah.

 9. Wouter Schreef:

  Wat is dit nou voor belachelijks? Hij heeft de stemmen die de PVV gekregen heeft niet uit z’n reet getoverd en hij maakt inderdaad gebruik van zijn vrijheid van meningsuiting, maar dat is toch uiteindelijk ook waar die wet voor is?
  U verschuilt zich ook onder het mom van vrijheid van meningsuiting om deze man, die zijn mening daadwerkelijk durft te geven, iets wat een groot deel van het Nederlandse volk niet durft te doen, belachelijk te maken en te kleineren.
  Dit is allemaal maar subjectieve rommel, bah.

  Ja, en?

 10. Wouter Schreef:

  Wat is dit nou voor belachelijks? Hij heeft de stemmen die de PVV gekregen heeft niet uit z’n reet getoverd en hij maakt inderdaad gebruik van zijn vrijheid van meningsuiting, maar dat is toch uiteindelijk ook waar die wet voor is?
  U verschuilt zich ook onder het mom van vrijheid van meningsuiting om deze man, die zijn mening daadwerkelijk durft te geven, iets wat een groot deel van het Nederlandse volk niet durft te doen, belachelijk te maken en te kleineren.
  Dit is allemaal maar subjectieve rommel, bah.

  Wilders is dan wel objectief ??? net zo objectief als Hitler over Joden was dan zeker 🙁 🙁 🙁 🙁

 11. #17

  Krapuul emoticon kunst zit um erin de bijbehorende leestekens in je tekst te plaatsen en uit full tekst te komen welk beeldje dat dan wordt….

  #jvdheuvel
  Eerst lezen en emoticon zien/klik aan terug voor beelddenkers en ontvangers bv?

Reacties zijn gesloten.