Geert Wilders en De Pers kunnen tevreden zijn over actie Helmond

De NVU is in Helmond om te demonstreren vanwege problemen die de stad zou hebben met ‘allochtone criminelen’. Sinds dagblad De Pers oorlogsverslaggever Arnold Karskens in de zomer voor een reportage naar Helmond stuurde, staat de Brabantse plaats in de belangstelling van de landelijke politiek. (Arrestaties in Helmond bij protest extreemrechtse NVU – Volkskrant)

Zie ook het verslag van onze eigen verslaggever en andere stukken over Helmond op Krapuul.nl

9 gedachten over “Geert Wilders en De Pers kunnen tevreden zijn over actie Helmond”

 1. Ik kan er nogmaals echt niet bij waarom zowel krapuul als mainstream de aandacht naar een aantal jolende basis schoolkinderen ivm met wilders bezoek nodig vond.
  Niet dat ik denk dat er nu per se sprake van een causaal actie reactie verband op deze kinderen zou zijn ; mijn genoemde bedenkingen over gebrek aan media kinder bescherming als ondeugdelijk – kinderen mogen geen media target zijn of worden voor eigen politiek gewin, komen bij terug.
  Ik ben daar redelijk voor afgebrand , heb mij in een debat hoekje laten drukken om met argument aan te komen dat het niet weten waarom zij dit deden voorop zou staan.
  Ik wil mijn gelijk ook niet halen , maar zie dit nu weer……….iets om op meerdere manieren over onze meest kwestbaren na te denken misschien ?

 2. Ik weet met grote zekerheid dat vroeger werden linkse demonstraties verboden uit hoofd van mogelijk vermoeden tot mogelijkheid voor verstoring van de openbare orde.

  Nu afgezien van deze verstoring van de openbare orde wordt deze extreem-rechtse vertoning toegestaan en de wetshandhaving doet zichzelf een plezier om de tegendemonstranten massaal te arresteren.

  Dit is iets voor Human Rights Watch en zal daar zeker in de documenten (over onze democratie) komen.

  Wat voor een gewone burger als mij bijblijft is de bittere smaak van de sfeer die deze politie optreden creëert als ondersteuning voor Wilders en de ultra-rechtse politiek die Nederland nu voert.

 3. Voor degene die nog niet opgelet hebben: binnen deze aanval op de democratie is men bezig om nu maatregelen te treffen zodat PRIVE beveiligingsbureaus toegang tot verscheidene geheime databanken van de politie zouden verkrijgen om zogenoemd de criminaliteit te doen bestrijden.

  Zijn we massaal gek geworden? PRIVE beveiligingsbedrijven – de geheime informatie over Nederlandse burgers ligt straks op straat te koop!

  Het project politiestaat Nederland gaat gewoon door.

  Waar is Saloonliberaal gebleven? Heb nood om hem wat over de DDR politiesysteem te vertellen en hoe het eigenlijk in Nederland (van Teeven) voelt.

 4. Tja Nexus , dat is in het kader van de privatisering .. voordeel is dat in tegenstelling tot de politie de beveiliging géén wit bolwerk is ….. Maar of dat ook voor die premiejagers ( want daar heb je het hier toch eigenlijk over ) gaat gelden …

 5. De grootste teleurstelling voor Arnold was toch wel dat hij geen voormalig fotomodel kon redden uit Helmond

 6. @4: Een paar jaar geleden heeft de rechter bepaald dat demo’s van de NVU niet verboden mogen worden, o.g.v. de vrijheid van meningsuiting. Sindsdien houdt de NVU iets van 4 demo’s per jaar in een stad naar keuze. Tegendemo’s worden vaak wel verboden, omdat dat wel kan (ogv openbare orde). Hoe e.e.a. verloopt hangt af van plaatselijke omstandigheden, zowel hoe het stadsbestuur er mee omgaat als de reactie van de inwoners. Den Haag bv heeft al eens een tegendemo toegestaan dus daar zal de NVU niet snel terugkeren, maar in Oss mocht hen door niemand een strobreed in de weg gelegd worden. Een paar maanden daarvoor in Bergen op Zoom waren ze spontaan verjaagd door omstanders, die vervolgens een comite oprichtten en dachtten dat ze Oss ook wel even konden ontzetten. Allen werden kort na aankomst preventief opgepakt. Het beste kan protest dan ook ter plekke vanuit de mensen zelf opkomen. Naar ik heb vernomen is het in Helmond uitstekend verlopen: zeker 200 mensen, in een mooie mix van de wijkbevolking, hebben de neonazi’s het marcheren nagenoeg onmogelijk gemaakt. Als het zo uitpakt is het juist een boost voor de saamhorigheid. Die moet dan wel aanwezig zijn natuurlijk, maar in Helmond zit dat dus wel snor.

 7. Tja waar heb je dan als Helmonder meer last van? Van allochtonen? Of van die extreemrechtse figuren die voor je ‘op aan het komen zijn’?
  Ik zou het wel weten geloof ik. Daarbij wie gaat die politiemacht weer betalen? 500 man op de been om 25 man te beschermen, die zo nodig ongevraagd hun mening moeten komen geven, het lijkt wel een veelvoud van Geert zijn bewaking. Plus de inkomstenderving voor de middenstand, van mij mogen die een schadeclaim indienen bij de NVU.
  Ik vind zo langzamerhand die rechtse hobby’s veel te veel geld gaan kosten. Kunnen ze dat niet zelf gaan betalen?

Reacties zijn gesloten.