Geert Wilders eist zijn rassenrellen waar geen negatieve werking van uit hoeft te gaan

Bij een eerdere wandeling van Wilders door de Schilderswijk keek er slechts een enkele verbaasde djellabadrager uit het raam en gebeurde er verder niets. Bij de laatste demonstratie leek het dan eindelijk te gaan lukken, maar de politie trad op zoals dat moest, namelijk ordehandhavend, en leidde een en ander  in redelijk goede banen.

Het wil dus maar niet lukken met die rassenrellen, waar niet per se een negatieve werking uit hoeft te gaan volgens Wilders, dus wil hij per se nog een keer door de Schilderswijk trekken. Zijn door peroxidedampen benevelde brein meent  daar namelijk zo ongeveer het Europese hoofdkwartier van ISIS te hebben waargenomen.

Een gezond politicus probeert zich verbindend op te stellen en zal trachten olie op de golven te gooien, maar van een Pieter Baancentrumpatiënt als Geert Wilders hoeven we natuurlijk alleen maar hysterische ophitserij en olie op het vuur te verwachten.

153 gedachten over “Geert Wilders eist zijn rassenrellen waar geen negatieve werking van uit hoeft te gaan”

 1. Ik vraag mij toch telkens weer af waarom “links” altijd zo haarfijn de fouten van de ideologieen van andersdenkenden aanwijzen en fileren en zich NOOIT in de eigen beschamende historie van het Socialisme en haar historische varianten verdiept. Je zou eens kunnen uitrekenen wat de balans is van de slachtoffers van Linkse en Rechtse Ideologieen. Wie heeft er het meest gemarteld, onderdrukt, uitgehongerd, verdreven, in kampen weggezet, vergast of geexecuteerd; Stalin, Mao, Rode Khmer, of Hitler, Franco, Mussolini?

  De enige conclusie is natuurlijk dat IEDERE ideologie die gepoliticiseerd moet worden levensgevaarlijk is en dat iedereen wat mentale hygiene zou moeten betrachten in het bestrijden van een afwijkende mening.

  Deze masturbatoire navelstaarderssite, bevolkt met commentaren van domschreeuwers, doordrenkt met de ondraaglijke geur van”watzijnwijtochsuperieurinonsgelijk”, getuigt alleen van domheid en een gebrek aan historisch besef.

  De weg naar “waarheid” of een genuanceerd oordeel begint met een kritisch onderzoek naar eigen denkpatronen en beweegredenen, NIET met onsmakelijke Telegraaf koppen (oh Ironie) als Massamoordverheerlijker R. Hoogland.

  Bah.

 2. @martin

  De fout die jij hier maakt is dat je socialisme gelijk wil stellen aan communisme. Een foute vergelijking en een die al helemaal niet opgaat voor de sociaaldemocratie. Het is nogal aanmatigend. Je zult echt geen enkele sociaaldemocraat vinden die de uitwassen van het communisme niet veroordeelt.

  Je kritiek is dus onterecht en misplaatst; een typisch voorbeeld van framing.

 3. Martin,
  ik vind je betoogje best mooi. Echter ga je aan een paar dingen voorbij.
  Een ideologie is al een politicum, in tegenstelling tot, bijvoorbeeld, een religie. Wel is waar dat extremisme levensgevaarlijk is, juist door de afwezigheid van mentale hygiene. Er bestaat geen vreedzame, goedwillende ideologie of ze wordt misbruikt voor de agenda van het individu, met de bekende uitwassen als gevolg. De ideologie kan daar niets aan doen, de zgn. aanhangers wel (uitgezonderd nazisme en fascisme, die ontworpen zijn om bepaalde mensen uit te sluiten).

  Dit vermeend superioriteitsgeurtje zal altijd ontstaan waar meerdere gelijkgezinden op elkaar treffen en een vergaande overeenkomst van mening vaststellen.
  Kenmerkend voor Krapuul is echter, dat alle fatsoenlijk geformuleerde en beargumenteerde meningen zijn toegestaan. Ook onder de wat vastere reageerders kan je meningsverschillen constateren, die vaak ook scherp worden uitgedragen.

 4. Maar goed, on topic, gisteren viel me al op dat Wilders vond dat WE niet de Schilderswijk in mochten. Kennelijk heeft hij meer met Pro Patria van doen dan ik dacht.
  En inderdaad, het lijkt er sterk op dat deze “vrijheidsmarsen” erger moeten uitlokken. Ik kan de bewoners van de Schilderswijk alleen maar aanraden het hoofd koel te houden en deze pogingen letterlijk in het lege te laten lopen. Allemaal op bezoek buiten de stad.

 5. Waarom gaat pvv aanhangend laaggeschoold aan de zelfkant van de samenleving paupervolk niet lekker eens gewoon naar school,leren om in een 50 jaar oude multicuturele samenleving te participeren?
  Deze mensen moeten begeleid worden,ook dat deze hopeloze gezinnen die hun kroost hopeloos en voor galg en rad laten opgroeien met haatzaaien en misplaatste nationalistische ideeen.

  Die onverzorgde asocialen die maar herrienschoppen en provoceren tegen medelanders,in plaats van manieren te leren en zich fatsoenlijk in een maatschappij nuttig te maken!

  Tjonge jonge dan zie je zo’n stoet ordinaire schofterige vloekende armoedzaaiers zonder toekomstperspectief haagse wijken in marcheren om allochtoonse bewoners aan te vallen.
  Ga aan het werk,voedt je jong normaal op,je bent niks dan asociaal vullis als je zo onfatsoenlijk met haatkoppen en wanstaltig gedrag leeft.

  Kijk die koppen van die knullen alsjeblieft zeg,matjes in hun nek,ordi tatouages,goedkope trainingspakken,en slecht gebit.
  Die meiden,goedkope strakke ordi spijkerbroek,vet kapsel,tatouages,wilde boze blik in de felle ogen,goedkope slobbertrui…ja geen wonder dat deze trashlieden niet in de maatschappij zich thuisvoelen…

  Maar tokkies…jullie moeten ZELF een keer verantwoording nemen en niet de regering via de pvv dwingen jullie eigen gemaakte misere te laten oplossen!
  Houd eens op met rechts extremisme,wees als meid eens lief en netjes,knul ga een gedegen opleiding volgen,zorg dat je uit die duindorpse pauperhuisjes kan verhuizen,met asocialiteit en paupershouding bereik je niets in je leven..dus ga je uit wanhoop en wrok maar de harfwerkende allochtonen in de schilderswijk lastigvallen.

  Met marcheren naar de schilderswijk en met gebalde vuisten allochtonen uitschelden,zul je als tokkie echt geen huis,werk,beter leven mee krijgen hoor..je moet ZELF verantwoording nemen!
  Niemand zit op asociale armoedige volkse paupers te wachten die geen opleiding hebben,niet studeren of netjes algemeen beschaafd nederlands spreken.

  Met vet haar,tatouages in je nek,gympen aan,slobbertrui,witte lippenstift op,kisten aan,slecht bruin gebit,alcoholprobleem,goedkoop voedsel,onderontwikkeld brein bereik je geen hol!

  Van generatie op generatie zijn paupers die de pvv aanhangen,aangeleerd dat studeren,netjes zijn,beleefd gedrag,toekomstperspectief niet voor hen weggelegd is..dat dogma van wij paupers met onze kleine huissies en bij elkaar wonen en niet werken maar marcheren en wachten tot wilders ons helpt met een beter leven zou verboden moeten worden.
  Door dit gedrag blijven we deze nutteloze asociale oproeikraaiers in onze straten hebben.

  Verplicht jongeren naar school te gaan tot 27jaar
  Verplicht gezinnen een coach te hebben dat hun kinderen gestimuleerd worden te gaan leren,en in onze multiculturele samenleving te gedragen als evenwichtig in balans persoon.
  Rechts extremisme wat verloedering en haat teweeg brengt niet stimuleren bij jongeren..zo nodig jeugdzorg inschakelen.
  Hooligans,junken,haatkraaiers,alcoholmisbruikers,voor galg en rad opgroeiers,tokkies zijn een ongewenste plaag voor een weldenkende stad.

 6. En VVD-imbeciel Klaas Dijkhof uit de vergaarbak van fascisten en ander moreel gedegenereerd tuig van de richel – ook wel Tweede Kamer genoemd – wil ‘pro-ISIS’-demonstranten laten vervolgen als ’terroristen.’ Niet de nazi’s die onlangs in de Schilderswijk marcheerden en dat op 20 September wellicht weer gaan doen onder leiding van hun Führer en wannabe massamoordenaar en etnisch zuiveraar Geert Wilders. Uiteraard niet. Want in de optiek van die Dijkhof is immers de ene extremist de ander niet en je valt per slot van rekening je vrienden met hun hele normale standpunten waar je zo heel prettig mee samenwerkt (ja, tegenwoordige tijd want de samenwerking tussen de bruine clubs van Dijkhof en Wilders bij het verspreiden van haat is levendiger dan ooit) niet af hè.
  https://twitter.com/dijkhoff

 7. Kijk Neel, daar kan ik het volledig mee eens zijn.

  Goed gezegd.

  Wilders liep overigens in de video te roepen dat hij het leger wilde inzetten.
  Helaas voor hem is in een democratie het leger daar niet voor.

  Ook die knokploegen zijn een overtrokken gegeven. Arnoud van Doorn, gewezen PVV’er heeft inderdaad met zijn PvdE opgeroepen om een cordon sanitaire te vormen zodat de rechtsradicale Neo Nazi’s niet meer die schilderswijk intrekken. Dat betekent nog steeds niet dat er dan ook meteen een veldslag plaatsvindt. En dan mag Wilders roepen om 10.000 mensen die demonstreren, dan roep ik om 20.000 Internationale AFA activisten die de Nazi’s tegenhouden. En zo kunnen we nog wel even doorgaan met polariseren.

  De mensen in de Schilderswijk, waar er helemaal niet een terreurbewind van IS aanhangers heerst willen gewoon geen kaalkoppen in hun straat zien marcheren die oerkreten slakend agressief lopen te bleren. Dat zou u ook niet in uw eigen buurt willen zien. En mocht deze polarisering doorgaan kunnen we altijd het “Turkenburg Plan” nog inzetten :

  http://youtu.be/K0lg9KchCqQ

  .

 8. Laten de burgers in de schilderswijk maar vooral veel!! Webcams en andere camera’s plaatsen vanuit hun ramen en etalages.
  Zo ook alles filmen en geluiden opnemen..handig voor aangiften tegen de extremistische oproeikraaiers.
  Beter ook live stream webcams naar internet zodat elders in Europa en over de grenzen gezien kan worden wat er aan de hand is.
  Ook veel fotograferen en zo goed mogelijk de haatzaaiers hun portretfoto nemen voor kranten en onderzoeken van justitie!
  Ik hoop dat men de schilderswijk gezinnen en hardwerkende ondernemers hierover informeert.

  Zou ook handig zijn om toeteren tijdens het geschreeuw van haatleuzen door de rechts extremistische stoet.
  Hoe meer bewijs hoe beter,voor de verzekering,justitie,en opsporingsdiensten.
  Vooral die livestream camera’s naar nieuwszenders over de grens,MET achtergrondinformatie van de hooligans zodat men weet waar de pvv zich mee bezig houd.

  Ook zou de gemeent preventief moeten fouilleren tijdens de mars van de rechts extremisten,en persoonsbewijzen checken.
  Zet ze goed op beeld met de camera,zodat iedereen ziet hoe de rechts extremist extremiste eruit ziet.

 9. Is er niemand in de regering die de pvv kan tegenhouden met deze gevaarlijke oorlogsbeginselen?help?
  Nobody?
  Twee isis vlaggen wat is isis aljeblieft???wie verzint deze shit?
  Maar door twee vlaggetjes gaat een zeer invloedrijke onschendbare politieke beweging oproepen tot gevaarlijke rechts extremistisch nationalistische marsen door een woonwijk omdat daar allochtone gezinnen wonen.

  Begrijp niet dat justitie,landsveiligheid,burgerrechten organisaties dit toelaten.
  Geen kamervragen
  Geen waarschuwing vooraf door de regering
  Geen veiligheids verhoging voor de allochtone burgers in de schilderswijk,terwijl de pvv de extremistische nationalisten daar uit eigen wil heen laat marcheren.

  WIE in de regering is verantwoordelijk voor de veiligheid van de burgers in ons land?en die te handhaven?

 10. Wilders maakt weer graag gebruik van de algemene Cognitieve Dissonantie die hem en zijn Partij groot hebben gemaakt door weer een niet bestaande verbinding tussen de Schilderswijk in Den Haag en ISIS in het Midden-Oosten aan te leggen. Gewoon hard liegen, heet dit.

  Indien de Gemeenteraad van Den Haag een grondige beslissing zou moeten nemen, dienen ze alvorens de beslissing te nemen de aanvragers voor de vergunning voor goed uitleg vragen waarom ze het verband tussen ISIS en de Schilderswijk in Den Haag steeds pertinent proberen aan te leggen. Zou hier mogelijk een waandenkbeeld en/of ziekelijke voorstelling van de realiteit ten grondslag liggen?

  Extreem-rechts voelt dat provocatie met de rechtse neoliberalen van de VVD aan de macht zeker loont, aanscherping van de sociale verhoudingen nog meer en zijn er sommige steeds nostalgisch op Kristalnachten en Burgeroorlog, zeker.
  Dus dat willen ze weer gaan provoceren.

 11. Nexus,
  Klopt!
  Maar zo ook in 40-45 en de kristalnacht,vloeide een heuse opjaging van burgers uit..we weten welke!
  Maar…..de rechts extremisten die de pvv aanhangen beseffen waarschijnlijk niet dat bij beginnende oorlogen het gehele land dan in de misere zit.

  Zo ook in de jaren 40 dacht de NSB en diens aanhangers dat met het pesten van joden,zijzelf ongeschonden bleven..tja dat werd platgebombardeerde steden,avondklok en bloembollen eten…en daarna een fikse scheerbeurt!

  Weetje wat ik me afvraag?
  Wat zouden de joodse ouderen die de kristalnacht nog hebben meegemaakt en de verschrikkingen van de rechts extremisten van toen,denken over de huidige situatie?moet ook voor hen vreselijk zijn die herineringen weer te zien in de huidige sfeer in de schilderswijk.

  Burgers beschuldigen,ophitsen,pvv aanhangers,ghetto’s opzetten in wijken,leuzen op spandoeken,optochten,nationalistische propaganda..je zal maar in de tachtig zijn en deze ellende weer moeten meemaken,oorlog treft iedereen niet alleen de door de rechts extremistische haataanhangers aangevallen medeburgers..

  In het begin leek het de rechts extremistisch nationalist leuk om te rellen en de kristalnacht te veroorzaken,denkend gered te worden door de NSB te stemmen en dat zij uit hun crisis zouden komen en een betere toekomst zonder er iets voor te moeten doen..nationalisten waren toen ook enorm jaloers op geleerde joden en hun winkels en bedrijven..maar het gehele land lag in puin..en de nationalist werd op een huifkar met houten wielen gebracht naar een open plek om te worden kaalgeschoren.

  Bah,in plaats van zelf iets op te zetten of je kinderen eenngedegen opvoeding te geven gaan ze maar rellen en provoceren naar hardwerkende burgers.

 12. Zou fijn zijn als als een deel van de moslimgemeenschap zich ook eens verbindend opstelt naar de Nederlandse samenleving. Tolerantie moet namelijk van 2 kanten komen. Trouwens een mooie quote gelezen in de krant van Wakker Nederland : “Tolerantie in Nederland staat vandaag de dag gelijk aan lafheid”

 13. Ik zit hier wat reacties te lezen maar degene die bij een discussie de 2e Wereldoorlog aanhaalt of wat dan ook refereert naar die zwarte bladzijde in de geschiedenis heeft op voorhand de discussie al verloren.

 14. Welke discussie?
  Er zijn rellen veroorzaakt door rechts extremisten,oproepen door de pvv om dit nog een keer te doen.
  En aanhalen van een oorlog die veelal van onze ouders,grootouders hebben meegemaakt,en die we vanaf kinds af aan op scholen uitgelegd krijgen,de vele films over de kristalnacht,vervolgingen,rechts extremistische nationalisten,nsb aanhang,ghetto oprichtingen,burgers pesten,burgers uitsluiten,burgers beschuldigen,haatpropaganda?????daar moesten we van LEREN dat het niet weer zou gaan gebeuren…ook de beginselen ervan niet!

  Welke discusie alsjeblieft?
  Wordt wakker

 15. Worden die Nederlandse IDF-bandieten zoals CDA’er Marjolein Hak nu ook vervolgd als zijnde terroristen, sukkel Klaas Dijkhof van de bruine bende die VVD heet?
  Dat zou ik namelijk graag zien: vervolging wegens terrorisme, medeplichtigheid aan oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid van die IDF=-bandieten.

 16. Als we wat we leerden en nog leren over de tweede wereldoorlog niet mogen zien zoals het was of is???
  Heeft het erover leren,praten,zien van talloze films,anne frankhuis,en kransleggingen ook geen enkele zin.
  Geen discussie het is realiteitszin.

  Dat we dit op school meekrijgen en erover op de televisie de verschrikkingen kunnen zien wat een NSB en burgerhaat teweg kunnen brengen,zo ook de bijhorende rechts extremistische nationalisten…heeft een doel!!
  Dat dit niet weer gebeurt!!en bij herhaling of symptomen daarvan meteen ingrijpen!!!
  Niks discussie..actie!!

 17. gekke pietje :
  U heeft niet in de gaten Dat Wilders een klimaat aan het scheppen is welke identiek is aan het klimaat in Nederland tussen 1933 en 1945? U begrijpt niet dat Wilders zijn extreem-rechtse, zeg maar nazi, achterban aan het mobiliseren is? Het zou fijn zijn als de moslimgemeenschap bla bla bla….u heeft niet in de gaten dat de moslimgemeenschap dat allang gedaan heeft? Wat moeten ze dan doen? Met het aangezicht op de grond, as op hun hoofd strooien, zich de kleren van het lijf rukken onder het slaken van de kreet “vergeving, wij zullen wat dan ook nooit meer doen”? Ik ben geboren in 1946. Sinds de jaren des onderscheids beweer ik dat de nazi’s niet verslagen zijn maar ondergedoken. Sinds het verschijnen van een provocateur als Wilders zien zij hun kans schoon en komen uit hun drekholen tevoorschijn! Daarbij willens en wetens , of uit misdadig onbenul, gesteund door de huidige politieke partijen! Niet in de laatste plaats door de VVD! In vredesnaam, open eens jullie ogen en gebruik je verstand. Wilders is op chaos uit zodat de roep om een “sterke man” door de stompzinnige onbehouwen massa steeds sterker wordt. Raad eens wie zich als die “messias’ opwerpt?

 18. Links,
  Hij heeft het heus wel in de gaten maar probeert het onder het tapijt te schuiven.
  Het is te leuk wat er gaande is alleen vind hij en de rest vande extremistische nationalisten het jammer dat men het erbij haalt…niet zo goed voor de propaganda..wel waar maar men denkt ach nou nou en?

  Dus beter er dan niet over hebben van vroeger gewoon doen denkt pietje..vele vele nationalisten vonden het toen ook niet erg!!
  Ach dat zijn die joden maar..en vanwege de terechte beschaming en schande wat er toen gebeurd is,en daarna de vele films,monumenten,4 4n 5 mei etcetera is het toch wel gek en eh ja ehh dat ze het nu weer willen..dus standaard stopwoordje…niet aanhalen,gewoon doen klaar oogkleppen op en doen.
  Beetje erbij lachen,vals kijkend naar je omgeving of zij ook glimlachen en ja ja knikken zo van jaaa pak ze maar die buitenlanders hah

 19. Gekke Pietje is op bezoek bij ons gekomen om nog een aanvullend voorbeeld te geven hoe de Cognitieve Dissonantie in zijn werking gaat en tevens de TABOE onderwerpen in de Nederlandse samenleving nog ”s te benadrukken. Daarom volgens Gekke Pietje verliest iedereen “de discussie” zodra de TABOE onderwerpen aangesneden worden.
  Mag absoluut niet erover gesproken worden!
  Snap het toch!

 20. Waarom steeds verhalen naar WOII. Als er kritiek is op de moslimgemeenschap worden ze direct als bruinhemden en rechtsextremist neergezet.
  Hoe komt u er bij dat de moslimgemeenschap als geheel zich tolerant op stelt naar Nederlanders ??? Dat mogen ze ook niet want dat leert de Islam niet.
  U woont op een plek waar u zeker weten niet met deze problematiek wordt geconfronteerd.

  Géén een weldenkende mens vandaag neemt rechtsextremisten vandaag de dag serieus en speelt een zeer marginale rol maar de werkelijke brandhaarden in de wereld heeft toch een directe link naar de Islam en speelt zelfs in Den Haag waar ze de kalifaat willen uitroepen en vrouwen niet met korte rokken mogen lopen en christenen worden bedreigd in ons eigen land die NB joods Christgelijke wortels heeft !

 21. Geen antwoord meer op geven,pietje heeft genoeg te lezen gehad en moet dit maar eens goed begrijpend lezen,herhalend.

 22. Er zijn mensen die ervoor betalen om die 40/50 belevenissen weer opnieuw te zien gebeuren maar dan met een ander volk.
  Meestal rijke invloedhebbende excentrieken die zelf niet eens gelovig zijn,maar een vals sentiment naar een volk hebben,en uit vindingrijkheid een pion lopen te sponsoren die dat dan zou kunnen oprichten.

  Veel rijke sponsoren die een fanatieke missie hebben om de toenmalige volkeren te compenseren met het opnieuw creeeren van een burgervervolging maar dan bij een ander volk
  En daar zitten de volkeren uit het verleden niet eens op te wachten..de rijke sponsor is niet eens een lid of gelovige van dat volk,maar wil dit persoonlijk uit missie gevoel doen.
  Al dat geld kan van een onbenullige sjonnie een onschendbare provocerende politicus maken

 23. Gekke Pietje heeft deze video nog niet gezien :

  http://youtu.be/2Bd0Y6qWmlA

  Hij weet ook niet eens dat er enorm veel Moskeeën zijn in Nederland waarin Imams oproepen tegen radicalisering en extremistische uitleg van de Islam.

  Hij kent zelfs niet eens de verschillende overlegplatformen die er bestaan waarin Islamitische organisaties zich keer op keer samen met Overheden uitspreken tegen de radicale Islam.

  En die naïviteit zien we bij wel meer mensen die alleen nog maar de schreeuwmedia zoals de Telegraaf lezen.

 24. Alle reacties even samengevat. Multiculti / Islamproblematiek bestaat niet. Is die er wel dan komt het door achterstelling van de autochtone rechtse Nederlanders. Kritiek is rechtsradicaal = nazipropaganda door bruinhemden. PVV en ook VVD is de vroegere NSB / NSDAP die een sfeer van eind jaren 30 aan het creeren is. Man, man, man wat een intellect hier.

  Misschien iets meer verdiepen in de Islam en dan weten jullie waar ze voor staan en niet uitsluitend filmpjes kijken van goed bedoelde moslims die door onze “rechtse overheid” gesubsieerde overlegplatformen zitten.

 25. “… in de Islam en dan weten jullie waar ze voor staan …”
  Dit is dus precies de denkfout van de zgn. islamcritici. In een notedop.

 26. Even Gekke Pietje’s statement bewerkt :

  “Alle reacties even samengevat. Multiculti / Jodenproblematiek bestaat niet. Is die er wel dan komt het door achterstelling van de autochtone rechtse Nederlanders. Kritiek is rechtsradicaal = nazipropaganda door bruinhemden. PVV en ook VVD is de vroegere NSB / NSDAP die een sfeer van eind jaren 30 aan het creeren is. Man, man, man wat een intellect hier.

  Misschien iets meer verdiepen in de Joden en dan weten jullie waar ze voor staan en niet uitsluitend filmpjes kijken van goed bedoelde Joden die door onze “rechtse overheid” gesubsieerde overlegplatformen zitten.”

  Zo komt de Godwin iets dichterbij en begrijpt mijnheer Pietje wellicht waar wij op doelen als we het hebben over de gevaarlijke gedachtengang van anti-Islam angsthazen die menen dat wat ISIS doet in Syrië en Iraq ook binnen enkele weken hier zou plaatsvinden…..

  Rechtse non-intellectuelen kunnen niet verder dan hun eigen angst kijken. Daarom zijn ze net zo eng als ISIS aanhangers.

 27. gekke pietje:
  Als jouw gedachtengoed niet zo vulgair was zou je kunnen zeggen dat je jouw nickname eer aan deed!

 28. Jan Jaap :

  Ja tuurlijk Geert Wilders en zijn achterban is een veel groter en reeeler gevaar in Nederland dan de Isis en gelijkgezinden. Heb alleen hier nog niet meegemaakt dat mijn vrouw door een PVV aanhanger is uitgescholden andersom helaas wel om het maar even dicht bij huis te houden zonder in te willen gaan over de brandhaarden in de rest van de wereld.

  Leuk dat je aangeeft dat ik me beter in de Joden moet verdiepen.

  Je bedoelt de bewoners van dat stukje gekochte land (dus niet veroverd )wat een open democratie is, en een baken van rust in het vijandige Midden Oosten, waar de inwoners 0.3% van de wereld bevolking uitmaken maar 30% aandeel hebben aan alle nobelprijzen en waar ze van woestijngrond vruchtbare grond hebben gemaakt, en er vermaarde universiteiten zijn, en zich sinds 2005 uit Gaza hebben weggetrokken en sindsdien daar de levensverwachting naar beneden is gekelderd en waar er meer Palestijenen gedood zijn door Hamas en Arabieren zelf dan Joden. Mooi hé dat die land tussen die brandhaarden daar zich zo goed kan handhaven

 29. gekke pietje :
  Jij bent een onverbeterlijke leugenaar. Een schande voor ieder fatsoenlijk mens.

 30. Gekke Pietje: “…degene die bij een discussie de 2e Wereldoorlog aanhaalt of wat dan ook refereert naar die zwarte bladzijde in de geschiedenis heeft op voorhand de discussie al verloren.”

  Ja dat denken al die PVV’ers, maar daarom is het nog niet zo.

 31. “Ja tuurlijk Geert Wilders en zijn achterban is een veel groter en reeeler gevaar in Nederland dan de Isis en gelijkgezinden.”
  Een miljoen PVV-stemmers tegen een handvol ISIS-idioten. Gevaarlijk hoor …

  “Heb alleen hier nog niet meegemaakt dat mijn vrouw door een PVV aanhanger is uitgescholden andersom helaas wel …”
  Dat komt omdat ze de goede kleur heeft. Omgekeerd hebben vele moslims minstens zoveel overlast van PVVers gehad.

  “… om het maar even dicht bij huis te houden zonder in te willen gaan over de brandhaarden in de rest van de wereld.”
  Wat een gelul. Als de ISIS-idioten in Irak het bij spuwen zouden laten, zouden we er niet zo’n probleem mee hebben, nietwaar?

  “Mooi hé dat die land tussen die brandhaarden daar zich zo goed kan handhaven”
  Inderdaad, en van mij mogen ze. Maar niet door de Palestijnen, of wie dan ook, dan maar uit te moorden. Men kan zich langzaam afvragen wie er naast de ISIS-idioten het meest barbaars huishoudt in die regio.

 32. Gezien de verderfelijke moslimhaat, in woord, geschrift en daden, die de nederlandse moslims (en een ieder die volgens de rassenwetten van wilders niet in dit land thuis horen) de afgelopen 12 jaar over zich heen hebben gekregen,vind ik persoonlijk het verzet tegen de poldernazi’s nog wel mee vallen

  Maar ja.We hebben onze eigen Dreyfus affaire Een berufsverbot en eventuele vervolging voor iemand die gebruik maakt van een grondrecht…de vrijheid van meningsuiting.

  J’accuse!

  Waar is onze Emile Zola?

 33. lol..weer zo’n shit-for-brains die niet helemaal bevat waar Mike Godwin (van Godwin’s Law) op doelde, begrijp ik?

  Hier Pietje, leesvoer om wat hersencellen te activeren:

  De wet van Godwin stelt dus niet dat een discussie door zo’n verwijzing of vergelijking zijn beste tijd heeft gehad. In veel nieuwsgroepen op Usenet en forums op internet bestaat desalniettemin de traditie dat de thread afgelopen is zodra zo’n vergelijking wordt gemaakt. Degene die de nazi’s als eerste noemt heeft zou dan automatisch verloren hebben, ongeacht het onderwerp dat wordt besproken. Daarbij bestaat er ook een wijdverspreide overeenstemming over het feit dat het opzettelijk noemen van de wet van Godwin, om aldus een discussie te beëindigen, geen succes zal hebben. Op deze wijze zou de wet van Godwin in theorie garant staan voor een bovengrens aan de lengte van discussies in nieuwsgroepen. Dat iemand automatisch een discussie verliest door te verwijzen naar de nazi’s is echter een drogreden die Godwin zelf niet heeft beoogd.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Wet_van_Godwin

  Eén (1) zoekopdracht rechtsboven in je browser en je het had kunnen weten. Maar anderen nablaten is veel makkelijker.

 34. @gekke pietje.

  U voelt zich hier mee verbonden?

  “De anti-ISIS demonstratie die is aangekondigd in de Schilderswijk in Den Haag wordt georganiseerd door Pro Patria, een gelegenheidsnaam van het Identitair Verzet. De voorman van de beweging, Paul Peters is in het verleden veroordeeld voor het bekladden en vernielen van een joodse begraafplaats. Ook vielen afgelopen zondag leden een aanhanger van Wilders aan die met een Israelische vlag liep. ”

  http://www.radio1.nl/item/210233-Wie%20zit%20er%20achter%20de%20Pro-Patria%20demonstratie?_html=

 35. @links: Waarom ben ik een leugenaar, onfatsoenlijk en vulgair. Mijn laatste reactie is gewoon op feiten gebaseerd en zo na te lezen op het neutrale Wikipedea of je het nu leuk vindt of niet. Graag inhoudelijk reageren ?? Ik maak ook niemand hier uit voor leugenaar of onfatsoenlijk en respecteer ieders mening.

  @ Marc.. bedankt voor de uitleg van Godwin naar blijf nog steeds bij het zelfde standpunt nl. dat op voorhand discussie verloren is indien men de W.O. er bij haalt. We leven in 2014 en staan voor totaal andere uitdagingen als toen. Iemand die vraagtekens heeft bij massaimmigratie of islamisering is echt geen racist of neonazi.

  @Frank.. nee ik voel me er absoluut niet meeverbonden en ga ook niet demonstraties meedoen. Demonstraties heeft vaak geen enkele nut en bereiken vaak het tegenovergestelde met hetgeen ze voor ogen hadden.

 36. Je kan op een Linkse site niet de regels verwachten van Rechtse sites Pietje

  Raar trouwens dat rechts nou nooit hun vriendjes van het CIDI langs deze toetststeen halen …

 37. Omdat we wilden dat het niet wieder gebeurt..
  Kijken wij naar films over de tweede wereldoorlog,gaan we het anne frankhuis bezoeken,lezen we anne frank dagboeken,leggen we kransen op 4 mei,vieren we vrijheid 5 mei,gaan we op excursie naar concemtratiekampen,lezen we over kristalnacht,lezen we over NSB,lezen we over ghettovormen,leren we op school dat er gevaarlijke populisten waren die burgers angst aanjaagden,dat er nsdap was,nsb,en vervolging van burgers…AANGEHAALD alle jahren wieder…omdat we dit NIET meer willen.

  Dus alle symptomen die we kunnen herkennen en opmerken wat eventueel weer die verschrikkelijke kant opgaat moeten we AANHALEN zodat het niet wieder gebeurt.

  Dat er pietjes zijn die de durf hebben deze verschrikkingen te vergeten of ons durft op te leggen onze ogen ervoor te sluiten omdat dat toen was is pas schandalig.

  Pietje waarom worden we na 75 jaar nog steeds met jaren 30 tot 45 geconfronteerd?
  OMDAT we dit als voorbeeld hebben zodat bij herhaling!!! We wel meteen kunnen ingrijpen…dat vinden pietjes erg vervelend..want die willen dit goedpraten wat er nu met pvv en marcherende extremisten aan de hand is…hij kickt er op.en nee we steken niet onze kop in het zand…elke gevaarlijk duidelijk aantoonbare vergelijking met toen MOET openbaar gemaakt worden…..

  Ook toen had je propaganda met vakantiekamp filmpjes en ontkenners..nee pietje deze keer niet.

  Nogmaals..we leren van de tweede wereld oorlog en de bijhorende NSB,nsdap en burgerpesten en haatzaaien en gevaarlijke extremistische nationalisten zodat bij VERGELIJKING herkenning meteen pietjes kunnen aangepakt worden daarom is opletten en bij het duidelijk zien van vergelijkbaar misdadig gedrag belangrijk dit openbaar te maken.
  De NSBers van toen hebben nu op bejaarde leeftijd dezelfde gedachten nog..en ze hebben kinderen,kleinkinderen,achterkleindinderen die wellicht NU met diezelfde paplepel groot zijn grootgebracht en dat uit zich nog steeds hedendaags!

 38. Gekke Pietje:
  Welke feiten? Toch niet die leugens die jij verkondigd als zijnde jouw waarheid? Dat zei Jozef Goebels ook altijd als hij het over “feiten “had!

 39. Nou @Neel – los van de rest van je verhaal –
  “Verplicht jongeren naar school te gaan tot 27jaar”
  een middel dat wellicht erger is dan de kwaal

  de verplichting op een school aanwezig te zijn biedt nog geen goede educatie.
  en je wordt op je wenken bedient
  eigenlijk was die verplichting er al
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Wet_investeren_in_jongeren
  maar een beter voorstel om de jongeren in Nederland te knechten is al in de maak
  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3640494/2014/04/24/Leerplicht-moet-doorlopen-tot-21-jaar.dhtml

 40. “Iemand die vraagtekens heeft bij massaimmigratie of islamisering is echt geen racist of neonazi.”

  Dat beweer ik dus ook nergens. Dat komt enkel voort uit je eigen. Echter, die “vraagtekens” hoor/ lees ik nu al meerdere jaren en met een klein beetje moeite kan jezelf meer informatie vinden over de vele leugens die daarover verspreid worden, door extreemrechts schorem en de zotte schaapjes die erachteraan hobbelen.

  Maar, zoals ik al aaangaf: het nablaten van anderen is makkelijker. Gezien je reacties hier, gaat dat tevens voor jou op. Helaas.

 41. gekke pietje

  Een mooie quote in de Telegraaf volgens jou: ” Tolerantie in Nederland staat vandaag gelijk aan lafheid ” Proef hem even op je tong. Een land dat voor de opkomst van Pim Fortuyn en Geert Wilders overal ter wereld bekend stond om z’n tolerantie, minderhedenbeleid,opkomen voor mensenrechten, vrijheid van het individu…. dat land wordt nu weggezet als laf? Hoe durf je om elementaire menselijke waarden weg te zetten als laf, iets minderwaardigs ?

  Maar laat ik die mooie quote van je even spiegelen. Wat staat er dan? “Intolerantie, onverdraagzaamheid in Nederland staat vandaag gelijk aan dapperheid”.
  De quote zou naadloos passen in de ideologie van extreem-rechts,die van Identitair Verzet, Voorpost, Stormfront en die van de half-fascistische site van E.J.Bron.De gespiegelde quote is namelijk inherent gewelddadig en kan door halve zolen misbruikt worden om haat te prediken tegen ELKE minderheid in dit mooie land.

  Als ik jou was, zou ik iets meer nauwkeurigheid betrachten in het quoten van one liners.

 42. “Geert Wilders eist zijn rassenrellen waar geen negatieve werking van uit hoeft te gaan ”

  Natuurlijk zal het wel zo zijn wegens de cognitieve dissonantie.

  We hebben als land reeds helemaal voldoende aan de negatieve werking die er vanuit gaat door de aanwezigheid überhaupt van PVV/Wilders in de Tweede Kamer, toch?

 43. Laarmans,

  Schei nou toch eens uit om elke uitspraak als extreemrechts weg te zetten hoewel ik jullie creativiteit bewonder om bij alles een draai te geven naar neonazis, NSB, etc.

  Dat wij voor de opkomst van Fortuyn en Wilders bekend stonden om zijn tolerantie, minderhedenbeleid klopt hoewel we dat gelukkig nog steeds zijn gezien de immigratiestroom die wij jaarlijks verwerken.

  Helaas is het zo dat er een loopje wordt genomen met onze tolerantie afgelopen decennia en daar danig misbruik van wordt gemaakt.

  Gelukkig waren er mannen zoals Bolkestein en de Hr. Fortuyn die precies de vinger op de zere plek wisten te leggen en dit ook durfden namens een groot deel van de Nederlandse deel van de bevolking te verwoorden met het gevolg dat een paar letterlijk monddood zijn gemaakt.

  Veel maken zich terecht zorgen aangezien de mensen in de grote steden zich niet veilig meer voelen, scholen in bepaalde wijken voor 90% uit niet westerse immigranten bestaan, veel mensen niet integreren gevolg criminaliteit, van een uitkering leven gevolg nu al veel en veel te dure verzorginsstaat gevolg overheidstekorten en zou kan ik nog even doorgaan.

  Als ons huidige regering dit niet effectief durft aan te pakken en hun hoofd in het zand blijven steken dan is onze tolerantie omgeslagen naar lafheid. Het feit dat ik van jou moet opletten met dit soort oneliners te quoten is hier al een heel goed voorbeeld van.

 44. Gekke Pietje:
  immigratiestroom die wij jaarlijks verwerken?????

  Welke immigratiestroom?

  Bolkestein en de Hr. Fortuyn die precies de vinger op de zere plek wisten te leggen en dit ook durfden namens een groot deel van de Nederlandse deel van de bevolking te verwoorden met het gevolg dat een paar letterlijk monddood zijn gemaakt?????

  Welk Nederlandse deel van de bevolking?
  Het Neo-Nazi deel welke nu een grote muil heeft?

  letterlijk monddood????

  Gooien we het over die Televiesboeg!

  Voor de rest is uw hele betoog nog steeds een aaneenschakeling van PVV gelul!

 45. Fortuin legde zijn zere vinger wel bij marokkaanse jongens ergens op,hoorde ik
  En in de gayscene werd hij rimpimpim genoemd..vanwege het rimmen.heb ik gehoord:-)

  En er zijn genoeg wijken waar je ook in kan en wonen en werken en winkelen,waarom ga je dan een wijk in als je het niet durft?zijn pillen voor tegen fobie

 46. Links, gekke pietje doelt op de afnemende immigratiestroom, maar heeft het zelf nog niet helemaal door.

  pietje, doe ‘es jezelf beter informeren: http://www.flipvandyke.nl

  Overigens is het mede aan Bolkestein te “danken” dat er (toen zo genoemde) ‘gastarbeiders’ naar Nederland kwamen. Goedkope werkkrachten voor de VVD-achterban, (toen) zonder verdere rechten. Overigens veelal werk waar menig Nederlander de neus voor op haalde.

  “Veel maken zich terecht zorgen aangezien de mensen in de grote steden zich niet veilig meer voelen”

  Ten eerste is het gevoel van veiligheid uiterst subjectief. Ten tweede onderschat je ‘de mensen in de grote steden’ nogal.

  Toevallig nieuwsuur gezien? Een oudere man die het maar niets vond dat men, nota bene in de zomer, met een capuchon op het hoofd liep. Dat zijn vaak de lui die om het minste of geringste al lopen te bibberen van angst. Je kent dit type vast ook wel uit je eigen omgeving.

 47. Als men minder goedkoop bier,goedkope friekedelle,hamburegers,goedkope koeken en goedkoop vlees naar binne schrokt,hoeven veel lieden niet zoveel voor de lever en maag naar de dokter en kan de zorgkostenpremie omlaag.

 48. En dat scholen sommige..voor 90 procent uit allochtonen bestaan is een teken dat die mensen goed bezig zijn!
  Je kan ook je eige volzuipen en poezen scoren op chersonosos en lanterfanten..opleiding is het beste!

 49. Links :

  Antwoorden op uw vragen

  Immigratiestromen :
  – Nog steeds gemiddeld 440 immigranten per dag.

  Welk Nederlands deel van de bevolking :
  – Dat deel in de grote steden die links in de voormalige PVDA bolwerken Rotterdam en Amsterdam afgelopen gemeenteraadsverkiezingen een flinke pak slaag heeft gegeven.
  Gelukkig krijgen de meeste mensen daar meer realiteitzin en laten zich niet meer monddood maken

  Letterlijk monddood :
  – Ja, Pim Fortuyn, van Gogh buiten de mislukte aanslagen etc.

 50. Gekke Pietje:
  Als het binnen uw verstandelijke vermogens valt, lees het stuk van Marc hierboven en laat het eens een keer tot je botte verstand door dringen! En met het deel van de Nederlandse bevolking bedoel jij natuurlijk de leerling-nazi’s!

 51. Links:

  Half Rotterdam en Amsterdam heeft niet links gekozen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen omdat het leerling-nazis zijn !

  Heel goed joh, nou snap ik het!

 52. Hahahahhaaa, das weer een goeie, deze keer van gekke Pietje:

  ” Dat wij voor de opkomst van Fortuyn en Wilders bekend stonden om zijn tolerantie..”

  In een zin heeft hij het voor ons samengevat wie er aan schuldig is dat Nederland niet meer tolerant is. Goed gezegd, laat die jongen meer kletsen.

  @gekke Pietje, ben je helemaal zeker dat Fortuin toen zijn vinger echt ” op het plekje” van Bolkestein geplaatst heeft, met of zonder riem?

 53. gekke pietje :
  Jij bent een onverbeterlijke mafklapper. Ben jij soms van het ministerie van propaganda gelieerd aan de PVV? En heet jouw baas Martin Bosma?

 54. gekke pietje :
  Ja, Volkert en Stevin! Daar kun je werken. Werken? Oke, leg ik dat ook even uit aan jou….!
  Of toch maar niet, met anderhalve hersencel in jou bezit gaat mij dat te lang duren.

 55. Gekke Pietje, leer alsjeblieft spellen en op een correcte wijze de grammatica te gebruiken. Dan worden je stukjes leesbaarder.

 56. gekke pietje

  Als regelmatig watcher van sites waarop vooral PVV ers samenscholen, valt het me op dat ze meer uitgaan van beeldvorming dan van harde feiten en cijfers.Een excellent voorbeeld vind ik het thema migratie.In het najaar van 2013 kopte de Telegraaf in koeieletters: de Roemenen en Bulgaren komen, ze overspoelen de arbeidsmarkt.Wat is er van terechtgekomen? Geen moer, want in het eerste kwartaal van 2014 kwamen er 2300 Roemenen en 2000 Bulgaren het land in.Nog een paar cijfers.De immigratie in het eerste deel van 2014 was 76.000. De emigratie was 64.000.Per nettosaldo kwamen er dus 12.000 personen het land in.Da’s wat anders dan de 440 personen per dag die jij noemt. Migratie is een aftreksom: erin minus eruit. Wat doen cijferanalfabeten? Die noemen alleen wat er in komt en verzwijgen bewust wat er uit gaat. Zo manipuleer je cijfers en hang je er meteen een populistisch angstkaartje aan.

  Wie kwamen er het meest ons land binnen? Met stip op 1 de Polen, gevolgd door Syriërs, voor een deel Alawieten, voor een deel Christenen.Op 3 de Duitsers en daarna de Roemenen, Indiers, Bulgaren, Russen, Italianen, Engelsen, Amerikanen, Chinezen, Spanjaarden, Belgen.

  Waar blijven de moslims, de grote angst voor PVV ers en ander volk? De Marokkanen komen in het rijtje niet voor. De Turken komen in de achterhoede, nog geen 2000. Maar wat zien we? In het eerste half jaar van 2014 zijn er meer Turken uitgegaan dan erin gekomen.Steeds meer hier goed opgeleide, jonge Turken gaan terug naar hun vaderland, een trend die al enige tijd gaande is.

  Voor meer objectief cijfermateriaal verwijs ik je graag naar http://www.cbs.nl en http://www.flipvandyke.nl

 57. Moslims in de schilderswijk zijn boos op mannen met baarden,ze hebben het door dat infiltranten zich als moslim pretendeerde en de boel door middel van isisvlaggen in kinderhanden gedrukt niet eens moslim zijn.

 58. Ik vind baarden helemaal niet eng…de telegraaf heeft het woord haatbaarden verzonnen.
  Laat mensen uit de wijk controleren WIE nou die personen zijn of waren die dat rare ISIS gedoe aan het roepen waren..maak een foto,en zoek uit wie het is..opstokende infiltranten wellicht!

 59. Triest dat baarden tegenwoordig tot een symbool van enge terroristen gemaakt zijn.

  Spartanen hadden ook baarden.
  Assyriërs ook.

 60. Sinteklaas ook,en de vader van wicky de viking en roodbaard en vader abraham en kenny rogers en barry gibb en chriet titulaer

 61. Aii zou het zo zijn?
  In de schilderswijk lopen mannen met baarden in jurk..werd gerept..
  En eldersmin de krant..blijf van onze sinterklaas af..man met witte lange kanten jurk en lange baard..sorry maar ikke niet begrijpe:-)

 62. Van mij mag het hoor..
  Sinterklaas of wie dan ook in jurk,broek,rok of wat dan ook:-)
  En dan op waarheidsgetrouwe pieten erbij die door schoorstenen trekken…zwarte vlekken in hun haar,zwarte roetvegen op hun kleding..dat kan wel..als je door roet vieze handen en haren oploopt.
  Maar een pikzwart volledig geschminkt hoofd met kroeskrullen,dikke rode lippen,zwarte handen,goudkleurige creolen in je oren en een schoon pak aan..nee datis ongeloofwaardig.

 63. Karl Marx had ook een baard en zou best met een mooie losse djelabba door de Schilderwijk kunnen rondlopen.

  Het is maar bij welke waanbeeld de gekken hun haat doen neerleggen.

 64. @natte neel:verschil tussen Sinterklaas in lange jurk en man met baad in zwarte jurk. Heel makkelijk. Sinterklaas is folklore. Goedheilig man, kindervriend tijdens een kinderfeestje. Die ander staat tegenover alles wat wij gewoon zijn in Nederland. Jij nu wel begrijpe. Maar gezien jou reacties neem ik je niets kwalijk hoor allochtonenknuffelaar

 65. In de schilderswijk lopen ook mannen en vrouwen met een rode stip op hun voorhoofd .. en mannen met een baard en grote tulband .. en vrouwen met heel kleurige afrikaanse jurken …. Geen mannen met keppeltjes , maar dat komt omdat de voorgangers van vp die niet overeen vonden komen met “alles wat wij gewoon zijn in Nederland ” …

 66. @Al Bakrastani, het zal vast niet je bedoeling zijn geweest maar wil je bij deze bedanken voor de onderbouwing van mijn eerder geplaatste stukje.

 67. Dus je wilt gewoon alles wat niet wit is weg .. of ben je zo genuanceerd als je voorganger Anton Mussert die zei dat hij “niets tegen joden had zolang ze zich maar als Nederlanders gedroegen ” ??

 68. Het is opmerkelijk hoe in hedendagse Nederland de slavernij beelden overlopen in NSB beelden en andersom.

  Zou dit in werkelijkheid de ruggengraat van onze cultuur vormen?

 69. Al bakrastini : ik wil helemaal niet dat alles wat niet wit is weg want ik ben geen racist. Wat ik wel is dat mensen in Nederland in buurten als bv Schilderswijk met een keppeltje kunnen lopen zonder bedreigd te worden, vrouwen in kortje rokjes of strakke broek kunnen lopen zonder voor hoer uitgemaakt te worde. Zo n Nederland wil ik dus wie zijn hier nu eigenlijk de racisten??

 70. In de schilderswijk mag je als man of vrouw gewoon in een kort rokje lopen,lopen met keppel op,lopen met hoofddoekje en lopen met lange broek en lange rok..alles mag.

  En voor hoer uitgemaakt dat is zo passee..grammofoonplaat..ik denk eerder dat de betreffende man of vrouw met het strakke broekje of korte rokkie zichzelf onzeker voelt en zich dan hoerig vind als men kijkt..
  Straks krijgen we weer demonstraties in korte rokjes en strakke broekjes..

  Enfin ik zal me korte leren rokje maar aandoen en me hoge lieslaarzen ga ik lekker wandelen.met lange regenjas want het regent.

 71. @Natte Neel tuurlijk droom maar lekker verder..gewoon weg blijven kijken dan zie je het ook niet..en blijven ontkennen dan bestaat het ook niet. Over 20 jaar als het gaat zoals jullie willen staan jullie als Dhimmis het hardst om de VS en Israel te schreeuwen om ze ajb te helpen van het juk van sharia

 72. vp
  Ook aan jou de vraag eens een bewijs van de islamisering van Nederland te noemen. Eentje maar. Zet hem op.

 73. Ook bij VP zie ik dezelfde angstreflex als bij veel ongeinformeerd volk.Hellup, de sharia wordt over 20 jaar ingevoerd en dan zuchten we onder het juk van de islam.Groteske onzin! Er zijn iets meer dan een miljoen moslims in ons land, een kleine 5% van de totale bevolking.Prognoses van zowel het CBS als het vermaarde Pew Forum uit Amerika wijzen op een percentage van 7% moslims in Nederland en 5% in heel Europa over 20 jaar.
  Een kind kan uitrekenen dat moslims nooit de meerderheid zullen krijgen in Nederland en in Europa.En een meerderheid is nodig om de sharia in te voeren.
  Helaas,de emotie viert hoogtij en wordt stelselmatig en doelbewust aangewakkerd door ene Geert Wilders. Het overgrote deel van de Wilders onderdanen hebben niet in de gaten dat Wilders een agenda heeft. En in die agenda staat niet Nederland bovenaan, maar zijn tweede vaderland: Israel.
  In Amerika spugen dagelijks mensen met Arische achternamen als Horowitz, Pipes,Geller, Greenfeld,Steyn e.a.hun haat tegen moslims het internet op.Het zijn allemaal goeie vrienden van Wilders, ze financieren hem zelfs.
  Wat bovengenoemden doen in de VS, doet Wilders in Nederland. Islam en moslims zwart maken, allemaal in het voordeel van Israel.
  Als Wilders volgende maand gaat meelopen in een demonstratie en met een Nederlandse vlag zwaait, weet dan dat de man een grote huichelaar is.

 74. Laarmans komt met cijfertjes..misschien dat je dan ook weet dat die miljoen voornamelijk in de grote steden leven en daar 35% van de bevolkin uitmaakt. Aangezien inmiddels bij iedereen bekend deze groep bovenaan alle negatieve lijstjes staan(schooluitval, criminaliteit, uitkeringen) is het logisch dat dit een behoorlijk probleem is daar dat niet adequaat wordt aangepakt en terecht de linkse partijen op is afgerekend. Verder als je verdiept in de Islam hebben die geen boodschap aan een meerderheid of democratie. Er is pas vrede als heel de wereld tot de Islam is bekeerd dus ook tegen jou zeg ik droom lekker verder over de multiculti sprookje

 75. vp, dat is geen antwoord op mijn vraag. En 35% is ook geen meerderheid.
  “Verder als je verdiept in de Islam hebben die geen boodschap aan een meerderheid of democratie.”
  Zoals je grote geblondeerde vriend schijn ook jij de begrippen “islam” en “moslims” door elkaar te willen halen. “de Islam hebben die”. Wie heeft er nu vermeend geen boodschap aan democratie? De islam of de moslims?

 76. Cornelius: jij wilt van mij vben van islamisering. Ik had er al eentje gegeven nnamelijk dat mannen met keppeltjes bedreigd worden in bepaalde buurten en vrouwen worden na gesist en voor hoer uitgemaakt worden. verder zou ik je best willen uitnodigen om een wandeling te maken door een aantal straten in Rotterdam waar van oorsprong Nederlandse winkels zijn vervangen door winkels met Arabische teksten op de ruiten maar hou je vast daar komen ze.
  Lunch aanpassen op scholen voor islamitische minderheid. Gescheiden zwemuurtjes. Aparte loketten bij de gemeente Utrecht. Faciliteren en subsidieren van Moskeen terwijl eeuwenoude kerken niks krijgen. Uitnodigen van haatpredikers. Islamitisch onderwijs. Het bedreigen van politici die kritisch zijn op de islam. Het niet meer onderwijzen van de holocaust op bep. Amsterdamse scholen en zo kan ik nog een uurtje door gaan.

 77. @vp: Je bent een voorbeeld van een typische rechtse trol. Er wordt je de gelegenheid gegeven om één voorbeeld te geven, en dat lukt je zelfs niet. Ik begrijp het ook wel want even googlen en iedereen met een enigszins gemiddelde intelligentie maakt gehakt van je fact-free argumenten.

  Daar waar Laarmans duidelijk aantoont dat er puur op basis van de cijfers geen sprake is van islamisering, nu niet en over 20 jaar nog niet, kom jij met de “schokkende” mededeling dat “die miljoen voornamelijk in de grote steden leven en daar 35% van de bevolkin(g) uitmaakt”. Ter informatie 35% is ook geen meerderheid, ook niet over 20 jaar bij een vergelijkbare landelijke groei! Bovendien ben je selectief aan het winkelen in de cijfers. In de grote gemeenten Rotterdam, Amsterdam en Den Haag bedragen de percentages niet-westerse allochtonen respectievelijk 37%, 35% en 35%. Wellicht dat je nu roept “Zie je wel! In Rotterdam zijn er zelfs nog meer dan 35%”. Helaas vergeet je bij het percentage te vermelden dat het hier om alle niet-westerse allochtonen gaat, en dat hiervan lang niet iedereen islamietisch is, laat staan een extreme vorm van de islam aanhangt.

  Dus nogmaals: kom eens met een echt voorbeeld, en het liefst een die je niet van “horen zeggen” hebt zoals zoveel anderen.

 78. “vervangen door winkels met Arabische teksten op de ruiten” Heeft iemand de oorspronkelijke winkeliers verplicht hun winkel aan iemand anders over te doen?

  “Lunch aanpassen op scholen voor islamitische minderheid. Gescheiden zwemuurtjes. Aparte loketten bij de gemeente Utrecht.”
  Dit is niet alleen voor moslims gedaan, ook voor orthodoxe joden en christenen. Eten wordt ook voor vegetariers en mensen met allergien aangepast.
  Bovendien, het mag zijn dat een aantal fundi’s hierom gevraagd hebben, het is nog altijd een beslissing van de overheid hier op in te gaan.

  “Faciliteren en subsidieren van Moskeen terwijl eeuwenoude kerken niks krijgen.”
  Moskeen krijgen, evenals kerken, geen subsidie. Wel kunnen er bouwvergunningen afgegeven worden. Kerken (en moskeeen en synagogen) met een monumentenstatus kunnen overigens wel subsidie van het Rijk krijgen voor het onderhoud.
  Het is wel eens voorgekomen dat subsidies voor een cultureel centrum in de bouw van een moskee is gestroomd, maar dat was fout handelen van de overheid.

  “Uitnodigen van haatpredikers. Islamitisch onderwijs.”
  In Nederland heerst vrijheid van godsdienst en vrijheid van onderwijs. Wanneer een paar fundi’s een haatprediker willen uitnodigen, kunnen ze dat doen. Voornoemde mag, eenmaal in Nederland, niet de wet overtreden en zover mij bekend wordt dat maar al te graag gecontroleerd. Wanneer niet, is de overheid wederom zelf verantwoordelijk. Hetzelfde gaat min of meer op voor onderwijs.

  “Het bedreigen van politici die kritisch zijn op de islam.”
  Alhoewel ik deze praktijk misdadig vind, is het geen voorbeeld van islamisering. Niet de islam, maar enkele fanatiekelingen bedreigen wel eens iemand.

  “Het niet meer onderwijzen van de holocaust op bep. Amsterdamse scholen”
  Zo? Welke scholen? Ook weer een zaak van de overheid. Onderwijs over de holocaust is, terecht, vastgeschreven in het onderwijsplan. Als een school daar niet aan meewerkt, is dat een zaak van de inspektie.

  “en zo kan ik nog een uurtje door gaan.”
  Graag, ik dien je ook van repliek, maar pas vanavond. Moet tussendoor ook nog werken enzo.

 79. Als oude kerken wat meer bezocht zouden worden door vrome kerkgangers wordt ie vast wel gesubsidieerd omdat het een gebruiksruimte dan is..lege verpauperde kerken subsidieeren om niks zomaar omdat het er staat..wie zal dat betalen zoete lieve gerritje?
  VB begin een kerkelijke groep wordt wat vromer ga zondags naar de kerk en probeer dan ook subsidie aan te vragen..voor leegstaande gebouwen die geen functie meer hebben is meestal sloop voor in bestemming..maar de kerken die er nog zijn ook leeg..zijn overeind omdat dat van rechtse populisten moet!
  Om te laten ZIEN dat er kerken zijn..nou VB ga er dan ook heen!

  Winkel worden niet vervangen,winkeliers vragen of failliesement aan vanwege omzet tekort,of ze verkopen de boel omdat ze bejaard zijn…de verhuurder van de panden moet wel verhuren aan anderen omdat hij of zij geen lege panden wil! en vullen van winkelpanden is GEEN overheidsfunctie..maar van de ondernemer ZELF!

  Ondernemingen zoals winkels bestaan doordat burgers winkelier willen zijn,zich inschrijven bij de kamer van koophandel met een ondernemersplan..winkels opzetten is geen functieplicht van de overheid!

  De grammofoonplaat van gssssstt als meiden voorbeij komen die enkele griet die dat ooit meemaakte is zo passeee.ik zie de meiden hier lopen in hotpants,topje naaldhakken en aandacht?ho maar.

  Lunch apart lijkt me normaal,als mensen speciale wensen hebben met betrekking tot de lunch mag de schoolmdat bepalen..overigens niemand hoeft te eten wat de pot schaft,het is geen 1930 op scholen meer gelukkig maar dan had je een homp brood met melk met vel erover als je ouders het konden betalen..dus gaat tegenwoordig beter!

  Wat mennonder haatpredikers verstaat kan je ook niet altijd over eens zijn..de pvv is er wordt niet uitgenodigd maar prediken enorm haat,wat JIJ vb dus wel leuke anekdotes vindt
  En zo kunnen we wel uren doorgaan..lees de tweets maar hier die geplaatst zijn van de vvd!!

  En ja islamitisch onderwijs,christelijk onderwijs,katholieke basisscholen,hebreeuwse scholen en openbare scholen.leuk he keuzevrijheid?

  En aangezien er nog geen islamgetuigen langs de deuren lopen,godsdienstvrijheid er is,de evangelische omroep,de hare krisnas elke koopavonden voorbij komen zingen,de kerken die bezocht worden gewoon open deur hebben,zal het wel loslopen.

  Wat criminaliteit,schooluitval en uitkeringen betreft..als er geen pikorde in samenstellen van deze onderwerpen zou zijn maar een onafhankelijk bureau deze onderwerpen ging onderzoeken zou er wellicht een heel ander beeld te voorschijn komen..maarja daar scoor je geen hopeloze nietsnutten mee voor de stem.

 80. Moslimhaat
  Islam bashen
  Anti islampropaganda
  Pvv
  Bekeren van moslims
  Islam ontmoedigen bij moslims

  Dit behoort NIET onder de noemer islamkritiek!
  Kritiek op iets hebben kan men over discussieren of debateren..haatzaaien valt niet daaronder en mag ook niet zo onder het mom van kritiekjes hebben of pikorde in meningsvrijheid vallen.
  Lees wikipedia over kritiek..

 81. [sarcasme]Dus die winkel bij mij in de buurt met Arabische letters is geen kruidenier maar een geheime voorpost van ISIS. De overheerlijke olijven en verse salades die ik er vaak mag proeven, zijn er dus niet om mij tot een aankoop te verleiden, maar een ordinaire indoctrinatie om mij te bekeren tot de islam![/sarcasme]

 82. Inderdaad Jan. De methode is perfide: eerst maken “ze” je verslaafd aan “hun” lekkerijen, dan bekeren “ze” je, onder dreiging van onthouding. Schoften!

 83. Vb,
  Als dat onderwijzen van de holocaust nu eens de ogen opent op wat men met bepaalde huidige ontwikkelingen ziet in de maatschappij zeg ik kijk!
  Daar is onderwijzen van de jaren 30 met jodenhaat,antijoods popaganda,nsb en aanhangers,kristalnacht,rechtse populisten,wijken met veelal joden die werden ..bekritiseert..,jaloezie en afgunst van boze rechts extremsitische nationalisten en hun praatjes in programma’s voor bedoeld
  En wat daarvan jaren later het gevolg was ja!!!
  Daarom leren we op school dat we dit NIET meer zullen herhalen!!

  Vb volgens mij moet jij je eens goed verdiepen wat de joodse burgers in de jaren 30 hebben meegemaakt in ons land..met politici,bewegingen,propaganda,organisaties,marcherende optochten,nationalisme,kritiek,oproeikraaiers etcetera.
  Op het internet kan je het vinden.

 84. VP

  Ik denk dat niemand ter linkerzijde zowel ter rechterzijde de multiculturele samenleving in Nederland een sprookje vindt. Wel is het realiteit dat er binnen onze landsgrenzen bijna 190 nationaliteiten en tientallen culturen huizen.Met de bedoeling om vreedzaam naast en met elkaar te leven. Dat er weleens spanningen optreden tussen al die nationaliteiten en etniciteiten is logisch. Het zijn mensen met diverse belangen,wensen en eisen.In de jaren ’70 waren er problemen met Molukkers, later met Antillianen en in mijn West-Friesland waren er in de jaren ’90 bijna elke week veldslagen tussen de plaatselijke jeugd en dronken Polen.Incidenten, meneer Sonneberg, incidenten. Maar wat zien we de laatste 10 jaar? Incidenten zijn structureel geworden,doelbewust opgezet en geëxploiteerd door een halve allochtone volksmenner uit Venlo.Iemand met een agenda zoals ik in een eerdere post heb aangegeven. Het waren niet de Marokkanen en Turken die hebben gezorgd voor een anti-stemming, het waren toch echt de autochtonen die het vuurtje opstookten. Mij zul je niet horen over de draaideur-bontkraagjes, het zijn in de Marokkaanse gemeenschap ook steenpuisten, waarvoor men zich schaamt. De facto gaat het om 99,9% van de Marokkanen en Turken die hier werken, wonen en die hun kinderen het liefst een zo goed mogelijke opvoeding en opleiding willen geven.
  Die grote groep krijgt nu ook de zwarte piet toegespeeld en dat is onterecht en onrechtvaardig.

 85. EERST zou dat vermeende ISISaanhangend gedoe door de gemeente,aivd,politie moeten worden onderzocht op waarheid!
  Als men…wie is men? De schilderswijk en de transvaalbuurtbewoners beschuldigt van het ISISaanhangen moet dit EERST bewezen wordenvoordat men politiek gevaarlijk spel gaat spelen en vanuit de regering pro patria troepen laat marcheren onder het mom tegen ISIS tezijn door gevaarlijke rechts extremistische nationalisten die om die reden een volkswijk in willen trekken…dit gebeurt door ophitsing vanuit een organisatie elders hier op de site perfect beschreven door YELCO!!

  Wie mag zomaar de burgers van een wijk vals beschuldigen en hierop een rechts extreme groepering af sturen ter escalatie zodat de bekende pvv organisatie garen erbij spint!

  Onbegrijpelijk van onze regering dat zij hieraan meedoen!!

  Laat de transvaalbuurt bewoners alles met camera opnemen,foto’s maken van de terroristen die wilen rellen,en dit online zetten!

 86. Jan: In mijn stad zijn idd bijna 50% van allochtone afkomst maar wil me graag tot die groep van 35% beperken maar ik generaliseer niet want er doet een hele groep gewoon goed in de samenleving en ook onder moslims ja!

  Cornelis / natte neel:

  Er werd gevraagd vben te geven van islamisering dus doet het er niet terzake hoe dat tot stand is gekomen.
  Die arabische winkels is vaak het gevolg
  dat Nederlandse winkels geen droog brood kunnen verdienen in wijken met uitsluitend islamitische bewoners en hun zaak overdoen.

  Dus de vraag is of de Islam aan het ontwortelen is in de Nederlandse samenleving kunnen we volmondig ja zeggen dankzij onze roze rode overheden decennia lang

  Islamitisch onderwijs met christelijk of joods onderwijs is een onzinnige vergelijking aangezien heel ons samenleving is geworteld volgens joods christelijke tradities. Ik heb 2 moslims als collega en die hebben echt geen islamitisch onderwijs gevolgd maar een hoge school want daar kom je echt een stuk verder mee.

  Laarmans : Dat er in het verleden ook problemen waren met andere allochtonen en zijn geintegreerd ben ik met je eens.

  Probleem nu is dat bij veel niet westerse allochtonen hun religie in de wegstaat en daardoor niet goed kunnen integreren want dan zouden ze de religie verloochenen en dat is idd sneu dat goedwillende hier vaak onder lijden.

  Bij de linkse reaguurders heb ik het idee dat ze niet hoeven te integreren maar gewoon doen wat ze willen doen en niemand daarover moet zeuren volgens de linkse principes vrijheid blijheid de weg-met-ons-mentaliteit.

 87. Vb,
  Zou de ondernemer dan elders een zaakje kunnen openen waar hij of zij wel wat kan verdienen?

  Surinaamse toko’s
  Surinaamse eethuisjes
  Chinese restaurants
  Chinese supermarkten..komen veel op
  Chinese kapperszaken
  Chinese snackbars
  Thaise massagesalons
  Thaise restaurants
  Indische toko’s
  Hindoestaanse winkels
  Poolse supermarkten
  Pakistaanse winkels
  Antiliaanse kapperszaken
  Antilliaanse toko’s
  Turkse winkels
  Marokkaanse winkels

  En dat deze ondernemers van diverse origine een bedrijf runnen,huur betalen,belasting betalen,omzet belasting,nuts bedrijven betalen..heet dan islamisering…ik lig in een deuk.

  Maar VB jij en je soortgelijken kunnen van deze site nog veel leren..en in deze ondernemingen is iedereen welkom!
  En ik zou zeggen..VB start ook je eigen onderneming!

 88. “Die arabische winkels is vaak het gevolg
  dat Nederlandse winkels geen droog brood kunnen verdienen in wijken met uitsluitend islamitische bewoners en hun zaak overdoen.”

  ROFL

  Wat zou je denken van de “autochtone” consument die -bijvoorbeeld- zgn. liever rechte komkommers uit de supermarkt haalt, terwijl andere ondernemers er geen enkel probleem mee hebben om “misvormde” komkommers voor een fractie van de prijs te verkopen? Ik weet wel waar ik die groene rakkers koop. Niet bij de “autochtone” verkoper.

  Wat dacht je van het ruime assortiment, nota bene na jaren, in de supermarkt, zodat er inmiddels meer ingrediënten uit de wereldkeuken bereid kunnen worden? Of vreet jij soms dagelijks stamppot?

  Een Turkse ondernemer: ‘Nederlanders laten winst liggen’.

  “volgens joods christelijke tradities.”

  PVV gebazel. Niets meer of minder.

  “linkse reaguurder”

  “weg-met-ons”

  Teveel tijd op sites als geenstijl doorgebracht, of een zoveelste simpele zultkop die graag anderen nablaat.

  Vort, mafklapper.

 89. Misschen dat tie ondernemer dat wel doet ja daar is niks mee.
  Lijkt me logisch en terecht dat islamitische bedrijven hier gewoon hun belasting en huur betalen ja.
  je kan er lacherig over doen en me proberen belachelijk te maken. Prima hoor!

 90. VP

  De joods-christelijke traditie bestaat niet,deze onzin heeft Max Pam in één van zijn columns meedogenloos gefileerd.De christenen hebben de joden eeuwenlang vervolgd en vermoord. Daarom is het een schoffering voor de joden om in één adem te worden genoemd met christenen. Maar ja, Wilders roept het te pas en te onpas, dus wauwelen zijn horigen het hem kritiekloos na.Nederland heeft een christelijke-humanistische ( na de Verlichting) traditie.Punt uit.

  Integreren is participeren,meedoen in de samenleving met behoud van cultuur en identiteit, niet te verwarren met assimilatie.Dat een geloof de integratie in de weg staat, is wederom onzin.Dat zou betekenen dat de joodse gemeenschap voor de oorlog buitenspel had gestaan. Niets is minder waar.Dat zou ook betekenen dat de mannenbroeders ( gereformeerden) een sekte hadden en hebben gevormd met eigen spelregels voor uit en thuis.Hoeveel gereformeerde ondernemers en politici heeft Nederland niet gehad? Ik bedoel maar.

  Wat jij bedoelt is de islam en moslims en moslima’s.Je hebt al aangegeven de Turkse en Marokkaanse winkeliers? Draaien die niet mee?
  Elke twee maanden moet ik in het AMC zijn ter controle.Je wilt niet weten hoeveel verpleegkundig personeel en niet-autochtoon Nederlands er rondloopt. Doktoren en verpleegkundigen en dan zwijg ik nog maar over het ondersteunend personeel. Die zijn niet geintegreerd? La me lachu.

  Op dit moment bestaat de helft van de collegezalen uit niet-Westerse allochtonen, waaronder veel Marokkaanse meiden.Hun grootouders hadden de laagstbetaalde banen, hun ouders zijn opgeklommen op de maatschappelijke ladder en zij krijgen ( als ze niet worden gediscrimineerd)nog betere jobs dan hun ouders.
  Hoezo integreren ze niet ? Heeft hun geloof er mee te maken? Geen snars, geen ene moer.

 91. Jeroen dat is inderdaad waar!! Waar het om ging is om voorbeelden te geven van islamisering. Is gescheiden zwemmen erg? Nee!zo zijn er meer voorbeelden van Islamisering dat niet erg is maar draagt niet bepaald bij tot goede integratie in de Nederlandse samenleving en niet achteraf zeuren dat ze achter gesteld worden. Iedereen kan mee doen in de Nederlanse samenleving.

  Marc. Ik ga ook naar turkse of marokkaanse winkels maar nee ik vind het niet leuk waar ik vroeger in gezellige straten kwam nu vandaag de dag alleen maar winkels herbergen met Arabische teksten

 92. Laarmans, de niet-westerse allochtone, ook de moslims, zijn hart op weg zich maatschappelijk en economisch beter te stellen. Dat mag dus niet. Waarom is het jammer dat de Hollandse groenteboer zijn zaak moet overdoen aan een Turk of Marokkaan? Die kunnen kennelijk beter handelen. En dat kan dus ook niet.

 93. Vp,
  Vroeger had je ook de scharensliep door de straten..
  De broodkar
  De ratel van vuilnisophaler
  De waterstooker kon je kolen en heet water kopen
  De potkachel
  Langzaam en snelwasser met wringer
  Hoela hoepen op straat
  Met tol op straat
  Auto met voorkant een draaisleutel om op te starten
  Paardentram
  Gaarkeukens
  Armenhuizen
  Waschmeiden
  Loopmeiden
  Bedstee
  Houten televisie met grote achterkant
  Bandrecorder

  Tja dat kan gemist worden maar we gaan voorruit met de maatschappij dat heet voorruitgang!

  De supermarkten verkopen sinds de jaren 70
  Brood
  Melk
  Vlees
  Wasmiddelen
  Banket
  Kleine winkeltjes van 1960 ja dat werkt niet he?
  En omdat supermarkten geen..
  Turkse
  Marokkaanse
  Surinaamse
  Hindoestaanse
  Chinese
  Thaise
  Poolse
  Antilliaanse
  Hongaarse
  Spaanse
  Produkten verkopen die men dagelijks nodig heeft..hebben de allochtone ondernemers WEL die kleine winkelpanden gehuurd om toch die nodige spullen te verkopen!!

  Onze grootste kruidenier wilde aanvankelijk wel meer produkten in hun assortiment nemen..halalprodukten en exotische groenten..maar daar was de PVV jahooooooooooooooor tegen,en noemde het schande
  Er kwamen dreigbrieven en oproepen de supermarkt te boycotten…
  En daarom VB zijn die winkeltjes met arabische,poolse,marokkaanse,turkse,chinese,antilliaanse,turkse letters enorm nodig…vraag en aanbod!!
  Zo draait een onderneming!

  Weer wat geleerd vandaag!

 94. @vp: Ik kan je niet volgen. Het zou een stuk makkelijker zijn als je gewoon zou zeggen dat alle islamieten moeten opzouten! Aan de ene kant zwak je je uitspraken af en aan de andere kant zet je ze weer net zo dik aan. Er is helemaal geen sprake van islamisering. Dat er bevolkingsgroepen minder goed integreren is een feit, ook dat zich hieronder mensen bevinden met een islamietische achtergrond, maar dit is geen enkele redenen om hierdoor complete groepen te stigmatiseren. De multiculturele samenleving is geen keuze waar we van af kunnen, het is een onveranderlijk gegeven waar we mee moeten . . nee . . . kunnen leren leven. Dit gaat alleen als wij elkaar de hand geven en er samen de schouders onder zetten! Ik ben er van overtuigd dat dit kan en dat de overgrote meerderheid in Nederland, autochtoon en allochtoon, hier zonder voorbehoud aan willen werken. Helaas gaat dat een stuk moeilijker als figuren zoals jij alleen maar kunnen zeiken over de slechte dingen, en vooral hier één groep mensen aansprakelijk stellen!

 95. Gescheiden zwemmen,
  Wanneer men een zwemavond organiseert voor mannen of vrouwen is dat prima.
  Wordt er een avondje zwemmen georganiseert voor beide seksen prima
  Wordt er een stout zwemavondje georganiseert voor man man of vrouw vrouw of voor beide seksen prima

  Wellicht VB kan jij gewoon een van die zwemavondjes bezoeken?
  Niet iedere meid vind het flateus als zij in nat broekje de vlinderslag doet met een man erachter..
  Of rugzwemmen met bikini en dan harde t.p.ls van het koude water..
  Gaat of de vrouw of meid zich hierdoor onzeker voelt..

 96. Vraag en aanbod van islamitische winkels klopt maar daar zitten autochtone nederlanders in de grote steden niet op te wachten maar zijn ze door de strot geduwd door de massaimmigratie de afgelopen 40 jaar.

  Als jullie beweren van die “kleine” groep dat ze het toch zo aardig doen in onze samenleving waarom staan ze dan met stip boven aan op alle wel bekende negatieve lijstjes. Dat is dan wel een beetje apart lijkt mij ?

  Misschien dat jullie wat columns kunnen lezen van de zeer goed geintergreerde allochtonen Ebru Umar en Afshin Elliat.
  Daar steken jullie nog wat van op

 97. VP, als je sommige ondernemers al ziet als een vorm van ‘creeping shariah’ (dixit Pamela Geller) dan spoor je dus gewoon niet. Dan ben je dus gewoon een racist.

 98. Islamitische ondernemers oke maar moeten niet de overhand krijgen wat in nu veel straten het geval is. Is dat zo wel duidelijk!

 99. Gemeentelijk beleid die het al dan niet toestaat om vergunningen te verstrekken tot exploitatie van een pand, tot bijvoorbeeld een winkel. Jij geeft af op mensen, op ondernemers die er iets van willen maken. Ga je schamen.

 100. Je moet onderscheiden tussen de wensen van gewone mensen en de natte dromen van extremisten.
  Zolang Art. 1 van de Nederlandse Grondwet van kracht is, kan er geen sprake zijn van islamisering, verchristelijking, verjoodsing, etc. Zolang er geen meerderheid is te vinden die dit artikel buiten kracht wil zetten. Ik ken maar een beweging die dat wil: de PVV, dus Geert Wilders. En Godlof kan ook hij tot nu toe geen meerderheid daarvoor vinden.

 101. Spijker op z’n kop, Cornelis.

  Zolang Art. 1 van de Nederlandse Grondwet van kracht is, kan er geen sprake zijn van islamisering, verchristelijking, verjoodsing, etc.

  En dat is één v/d redenen waarom ik onderbuikers zoals (nu weer) vp keihard uitlach. Met hun (o.a. door Geert Wilders) opgedrongen angstbeelden over ‘islamisering’ of wat voor verdere stompzinnig gebazel er zoal uit hun echokamer komt.

 102. Lege winkelpanden zit niemand op te wachten,is verloedering en de verhuurder mist dat huurgeld.
  En de hagenaar die de schilderswijk niet mooi vind kan ook naar de denneweg en omgeving gaan..veelal autochtone winkels weinig klanten.
  En ebru en afshin aljeblieft..

  Moslims dit moslims dat
  Islam dit islam dat
  Moslims fout
  Moslims gek
  Moslims zus
  Moslims zo
  Bla bla islam moslim bla bla
  Ik ben turks en wil hollands zijn
  Ik ben iraans en wil nederlander zijn..
  Met gevloek en geschel over islam worden zij als goed geintegreerd gezien..
  Wat een illusie

  VP,
  Ben jij gelukkig?en in balans met je zelf?
  Koop een huis bij de denneweg,huur een winkelpand in de schilderswijk..met dameslingerie of haarwerken.
  Doe iets aan jezelf,van jaloezie en afgunst wordt niemand gelukkig,je zult geen invulling voelen..leef in de realiteit VP!

 103. Geniet van den haag VP,
  Maak een rondje in de schilderswijk,loop door dat duindorp,loop over de denneweg pak de gezellige geleenstraat..kijk toch wat een diversiteit je vind.

 104. Cornelis/Marc :

  Van islamisering kan geen sprake zijn zolang Art. 1 van onze grondwet van kracht is. Kom op, dit kunnen jullie echt niet menen ???
  Duidelijk verschillende perceptie van Islamisering.

  Ik zal nog een paar voorbeelden geven wat in mij optiek islamisering is en dan hou ik het eventjes bij de linkse hobbies kunst en cultuur.

  Toneelstukken verbieden vanwege kritiek op de Islam. Bepaalde kunst verbieden vanwege kritiek op Islam. Hoe zou je dat willen omschrijven?

  Scholen :
  Autochtonen kinderen die voor varkens worden uitgemaakt omdat ze een broodje salami eten.

  Leraren die tijdens geschiedenislessen niet over de holocaust durven te spreken vanwege negatieve reacties.
  Zijn dingen wat vroeger ondenkbaar was toen wij op school zaten.
  Hoe zou je dit dan willen omschrijven als dat niet onder de noemer islamisering valt ?

 105. Aisha en Voltaire om de grotere toneelstukken te noemen verder zijn er diverse kleine toneelstukken verboden.

 106. VP,
  Toen jij op school zat was de pvv er nog niet,zo ook de marcherende rechts nationalistische troepen in de schilderswijk niet.

 107. Jeroen, hoe moet ik het bewijzen. Je kunt het gewoon googlen.

  Natte neel, klopt de PVV was er toen niet maar je had wel de Centrum Democraten en de Centrum Partij in de jaren 80 en 90. CD had op hun hoogtepunt zelfs 4 zetels. Het was zelfs veel eerder nog de oude Drees die PVDA de rug toe keerde vanwege hun roze rode hippie koers waar hij niet achter stond en had toen zelfs al zijn vraagtekens bij de niet aflatende massaimmigratie. Slimme man met een vooruitzoende blik die Drees

 108. vb, er is geen enkel toneelstuk verboden. Sommige toneelgroepen hebben afgezien van opvoering omdat ze bang waren. Dat is iets heel anders. En bovendien ontzettend dom.
  Maar als je een bewijs van het tegendeel hebt, doe maar een link.
  Over holocaustonderwijs heb ik het al gehad. Het staat op het curiculum en als een leeraar te scheiterig is, is dat een zaak van de schoolinspectie.
  Op de lagere school werd ik gepest omdat ik een bril droeg, later omdat ik weigerde merkenkleding aan te trekken en ik slecht in gym was. Hoe moet ik dat dan duiden? Niet voldoen aan een arisch ideaalbeeld?

  Over perceptie van islamisering. Er kan alleen sprake zijn van islamisering als de maatschappij islamitisch wordt uitgericht. En dat zal met deze kleine minderheid aan moslims nooit gebeuren.
  Iets anders is, dat sommige mensen, instanties, scholen, etc. graag rekening houden met de wensen van iedereen. De overheid is daartoe zelfs verplicht (al doen ze in mijn ogen veel te weinig). Waarom? Omdat een SAMENleving zo nu eenmaal functioneert.
  Echter geldt dat de vrijheid van de een, de onvrijheid voor een ander kan betekenen, dus moeten er altijd compromissen gemaakt worden. Maakt men teveel compromissen ten gunste van de moslims? Neen.

 109. Jeroen / Cornelis,
  Aisja en de vrouwen van Medina.
  Deze voorstelling van het Onafhankelijk Toneel werd in 2001 afgelast nadat verongelijkte moslims de Marokkaanse hoofdrolspelers bedreigd hadden

  De opera ging over Aisja, de 12-jarige echtgenote van de profeet Mohammed. Streng gelovige moslims vinden dat een heilige uit de koran niet mag worden afgebeeld. In die visie mag Aisja daarom niet op het toneel staan.

  Nadat de Marokkaanse acteurs per fax bedreigingen hadden ontvangen, wilden zij niet meer aan het toneelstuk meewerken. Zij stelden voor Aisja toch maar uit de opvoering te verwijderen. Maar regisseur Gerrit Timmers weigerde een knieval te maken voor de Islamitische bedreigers. Uiteindelijk besloot hij de voorstelling niet door te laten gaan. In Rome werd de Opera datzelfde jaar zonder problemen en met Aisja op het toneel opgevoerd.

  Bron: Elsevier

  Jullie kunnen hier een draai aangeven wat jullie willen maar dit is duidelijk een verbod op leggen desnoods met geweld. Is het dom voorstelling niet door te laten gaan. Niet als je hetzelfde wilt eindigen als van Gogh vooral als je overheid je hier in de steek en die bedreigingen niet aanpakt.

 110. VP

  Nederland heeft een vrije markteconomie.In een blanke buurt heb je overwegend blanke winkels met een enkele exoot ertussen.In een buurt met veelal autochtonen is het aanbod afgestemd op de doelgroep.Welke ontwikkeling is er nu gaande? Neem als voorbeeld de Javastraat in de Amsterdamse Indische Buurt.Deze winkelstraat kent veel allochtone winkeliers, voor het overgrote deel. Niet zo lang geleden heeft de winkeliersvereniging geklaagd dat het aanbod te eenzijdig was. Er moeten meer Hollandse winkels komen om de straat weer aantrekkelijk te maken voor autochtonen.Ziehier het slingerprincipe.Hij ging van het ene uiterste naar het andere uiterste en nu komt hij in het midden terecht.Waarmee, beste VP, ik maar wil zeggen dat de autochtoon en de allochtoon elkaar nodig hebben om een boterham te verdienen.Deze vergelijking kun je ook naar alle rangen,standen,niveaus in de maatschappij doortrekken.Daarom heeft het geen enkele zin om steeds maar weer te schijten op het hoofd van moslims. Waarom schijt Wilders nooit op Hindoes.Een religie, gebaseerd op standen,bevoorrechting van de eigen stand en uitsluiting van een andere stand ( kaste). Heb ik het nog niet eens over de positie van de vrouw.Waarom niet?
  Ik heb het je gezegd. Wilders voert een persoonlijke vendetta tegen moslims. Moslims in Nederland moeten zwart gemaakt worden, dat speelt Israel psychologisch in de kaart.

 111. Het is dom toe te geven aan idioten die met geweld hun wil willen doordrukken. Wie heeft er nu gewonnen?
  En waarom zijn de moslims in Italie zoveel anders dan hier? Kennelijk werd er in Rome geen bezwaar gemaakt.

 112. VP,
  Is het opvoeren van islamitische toneelstukken in nederlandse theaters dan geen islamisering van de nederlandse theaters??:-):-):-)

 113. “Duidelijk verschillende perceptie van Islamisering. ”

  Ja duh, ik baseer mij op feiten en lui zoals jij op opgedrongen angstbeelden, al dan niet verkregen via Wilders of baggerblaadjes als Elsevier en/ of Telegraaf. Jij bent degene die met angstbeelden schermt, VP.

  Ik niet en velen hier op krapuul evenmin.

  Op geen enkel punt ben je verder inhoudelijk gegaan, maar bleef schermen met het lachwekkende -ware het niet zo intens trieste- verder niet bestaande “islamisering”. Je bent een laf mens, die zich verschuilt achter retoriek van anderen.

  Voor wat betreft het volgende:

  “Leraren die tijdens geschiedenislessen niet over de holocaust durven te spreken vanwege negatieve reacties.
  Zijn dingen wat vroeger ondenkbaar was toen wij op school zaten.
  Hoe zou je dit dan willen omschrijven als dat niet onder de noemer islamisering valt”

  Dat zijn geen leraren. Maar lafbekken, die geen knip voor de neus waard zijn als leraar. Maar ook dat heeft geen ene donder uit te staan met “islamisering”. Maar eerder met vervelende kinderen.

  Zo ook vroegâh toen “wij” nog op school zaten het geval was. Je wil niet weten hoeveel problemen mijn eerdere leerkrachten hadden, met ons én de scholieren van de christelijke school naast die van ons. Zelfde laken een pak. Op één leraar na dan, die ons (de overlast schoppers) wel wist te bereiken. Iets waarvoor ik hem, overigens, tot op de dag van vandaag dankbaar ben.

  Je papegaait. Hetzelfde stompzinnig gebazel wat jij oreert, hoorde ik in de jaren ’70/ ’80 van de vorige eeuw ook. Hetzelfde ‘ik ben geen racist, maar..’ gebazel.

 114. Cornelis, ik zal jou een idee geven waarom moslims in Italie anders zijn dan hier. Mijn Nederlandse nichtje heeft zich 2 jaar geleden bekeerd tot moslima. Vorig jaar ging ze met vliegtuig naar Italie. Bij aankomst moest ze dr hoofddoek afdoen anders kwam ze het land niet binnen. Je begrijpt dat moslims daar niet echt de illusie zullen hebben om zaken te veranderen zoals zij zouden willen of te protesteren.

 115. Straten hoeven niet aantrekkelijk te zijn als je er niets te zoeken hebt.
  Winkels moeten zichzelf bewijzen of ze in een straat NODIG zijn of niet en kunnen draaien..enkels winkels geforceerd plaatsen voor welk doel?om er iemand in te laten lopen voor wat..uiterlijk vertoon..maakt een winkel ermee omzet?

  Als je naar een bepaalde winkel wil ga je erheen waar die ook is,bij straten waar ik geen winkel vind die ik zoek kijk ik verder ook wat.
  Als ik naar de markt ga weet ik daar heb je groente,fruit en immitatie polyester kleding..ja als ik dat zoek ga ik erheen anders niet..en waarom zou je een bepaalde burger daar willen laten lopen?het gaat om de reden niet om het zicht.

  Als je de pc hooftstraat hebt met luxe kledingwinkels is ook voor een bepaalde doelgroep..

 116. vb, wat een gelul. Dan moet je nichtje maar een klacht indienen. Mij is niks bekend van een hoofddoekverbod in Italie. Zeker ook omdat veel oudere dames en weduwen die nog vaak traditioneel dragen. Er bestaat wel een burka/niqab-verbod.

 117. VB, je bent niet geloofwaardig met je tot de Islam bekeerde nichtje. Liegen is ongepast en onwenselijk.

 118. Marc, sterker nog ik ben met met haar en haar man in Juli nog 10 dagen naar Zuid Italie geweest. Jammer he dat ik niet helemaal aan jou beeldvorming voldoe. Dat jij me niet geloof moet je zelf weten. Heb ik geen probleem mee !

  Er is daar idd geen hoofddoekverbod maar deze douanebeambte had er duidelijk problemen mee en liet haar weten dat het niet gewenst is.

  Natte neel : Straten hoeven niet aantrekkelijk te zijn. Ik zal jou eens 2 voorbeelden geven dat dit niet klopt.

  Witte de withstraat was in de jaren 80/90 een straat die je liever wilde vermijden. Overwegend shoarma en kebab zaken en vage kroegen theehuizen, criminaliteit etc. Nadat het een nieuwe bestemmingsplan heeft gekregen is het een gezellige straat geworden waar het altijd levendig is met gezellige kroegjes, hippe zaakjes en ja Surinaamse broodjeszaken. Chinees en kebab winkels. Een duidelijk voorbeeld van hoe diversiteit wel hand in hand kan gaan. Is goed voor de buurt. Leuk voor de mensen en goed voor de ondernemers en plaatselijke economie. Ga er eens heen!

  Vroeger ging ik met me ouders naar het oude noorden waar ook een gezellige zondagmarkt was met ook toen al diversiteit van verschillende culturen. Nu bestaat het voor 95% uit arabisch islamitische winkels. Gevolg armoede, niet aantrekkelijk en bijbehorende criminaliteit. Nu zijn ze ook van plan deze buurten een andere richting in te duwen gaat weliswaar moeizaam.

  Ik zou zelf niet willen dat er alleen maar Nederlandse winkels zouden zijn maar het moet nergens doorslaan.

  Jeroen, bedreigingen is totaal niet toelaatbaar. Sommige zwichten daarvoor. Schrijvers, columnisten, cartoonisten werken onder schuilnamen en hebben misschien terecht angst naar aanleiding van 2 gepleegde moorden op mensen die dachten ze veilig waren in hun eigen land en gebruikt maken van hun recht namelijk vrijheid van meningsuiting.

 119. “Marc, sterker nog ik ben met met haar en haar man in Juli nog 10 dagen naar Zuid Italie geweest. Jammer he dat ik niet helemaal aan jou beeldvorming voldoe. Dat jij me niet geloof moet je zelf weten. Heb ik geen probleem mee!”

  VB, ik chargeerde bewust met die opmerking. Dit mede omdat je niet het eerste rechtse rukkertje zou zijn geweest die met leugens aan komt zetten. Ik hoop dat je een fijne tijd hebt (gehad), met je familie, in Italië en elders. Je zit nu weer in het ‘voordeel van de twijfel’ gedeelte, voor wat het waard is.

 120. “… maar deze douanebeambte had er duidelijk problemen mee en liet haar weten dat het niet gewenst is.”
  Dat is willekeur, vandaar mijn voorstel tot een klacht indienen. Je nicht moet leren niet alles zomaar te pikken, bijvoorbeeld omdat ze moslima is.

 121. “Ik zou zelf niet willen dat er alleen maar Nederlandse winkels zouden zijn maar het moet nergens doorslaan. ”

  Gemeentelijk beleid, zoals ik al eerder aangaf. Het is volstrekt ongepast om ‘ondernemers’ daarop af te rekenen, mede omdat ze -mogelijk- een religieuze achtergrond hebben.

  “Schrijvers, columnisten, cartoonisten werken onder schuilnamen en hebben misschien terecht angst naar aanleiding van 2 gepleegde moorden op mensen die dachten ze veilig waren in hun eigen land en gebruikt maken van hun recht namelijk vrijheid van meningsuiting.”

  Pim Fortuin was geen van bovenstaande. Dat er nogal wat mensen ‘parasiteren’ [sic] op zijn lijk, staat daar los van. Ik plaats mijn reacties ook onder een pseudoniem. Dit mede vanwege de vele bedreigingen komende van de rechterzijde, om het zo maar te noemen. Zie bijvoorbeeld (vrij recent): http://www.frontaalnaakt.nl/archives/waarom-jelmer-siljee-kapot-moet-van-de-rechtsmensen.html

  Van Gogh is door een religieuze waazinnige vermoord. Haal die twee niet door elkaar, aangezien je daarmee geen recht doet aan beiden. Overigens: PF had niets met types zoals Wilders. Iets wat nogal vaak over het hoofd wordt gezien.

 122. Marc, ik heb het gelezen en geloof me vind ik bizar. Denk dat de meeste die hier reageert net als ik ook een schuilnaam gebruiken en dat is eigenlijk best triest.

  Cornelis,
  Mee eens dat ze aangifte had moeten doen maar je komt laat aan, spreekt de taal niet en is het haast onbegonnen werk daar.

  Ze woont in de veluwe en daar wordt regelmatig de hoofddoek van dr hoofd getrokken. Of gaat de deuren van de bus dicht als ze in wilt stappen. Is al een paar keer thuis huilend thuis gekomen. Ze ziet er uit als Nederlandse dan is het helemaal niet done om moslima te zijn. Nu is ze zwanger en heeft ze besloten geen hoofddoek te dragen om alle risicos uit te sluiten.

 123. Zo, vp, wellicht zie je een verband tussen hoe je nicht bejegend wordt en het geblaat over islamisering. Ik wel.
  Het is toch zum Kotzen dat zij zich in een land, dat vrij heet te zijn, genoodzaakt ziet aan vrijheid te moeten inleveren om haar ongeboren kind te beschermen.

  Overigens mijn welgemeende felicitaties voor je nichtje.

 124. VP, het zijn types zoals je nicht waar menig hier op krapuul voor opkomt. Het is volstrekt ongewenst hoe vrouwen worden behandeld, door een stel idioten. En het maakt me werkelijk woest, dat ze nu bewust haar hoofddoek af zou doen om haar ongeboren kind te beschermen. Hoezeer ik die keuze ook..nee, begrijpen zal/ wil ik het nooit. Je nicht heeft haar hoofddoek te dragen, waar/ wanneer zij dat persoonlijk wenselijk acht. Wat ieder ander er ook verder van moge denken. Die vrijheid behoort ze te hebben, ongeacht verder geblaat over een niet bestaande ‘islamisering’.

 125. Cornelis/Marc,

  Tuurlijk is dit zeer triest en gaat gewoon helemaal nergens over en daar sluit ik echt me ogen niet voor. Als ik dat hoor heb ik medelijden met haar want ze is gewoon een lieverd.

  Bedankt voor de felicitatie, vind ik tof!

 126. Laat ik het eens omdraaien. Stel je eens voor dat je recent tot de islam bekeerde nichtje, besluit om een zaak te beginnen, in een zgn. achterstandswijk, zoals bijv. ‘de Schilderswijk’ (of eender andere van de veel te vele in den lande).

  Is dat ook ‘islamisering’? Of een ondernemer (v/m) die een kans dan wel mogelijkheid ziet om, voor zichzelf, een prima (edoch druk) leven op te bouwen, mede zodat de nu ongeborene later ‘mogelijk’ meer kansen heeft?

  Overigens sluit ik mij met alle liefde aan, bij de felicitatie van eerder.

  Jij verwijt ‘mensen’, nota bene ondernemers, dat ‘ze’ bijdragen aan een niet bestaande ‘islamisering’ v/d maatschappij. Je eigen nichtje doet toch vooral haar hoofddoek af, vanwege die uiterst subjectieve wanen (!) en interpretaties?

  Et tu?

 127. VP,
  Gaat het om de verkochte waren van de winkels of omdat de eigenaar moslim is wat jou stoort?
  En zou jij uit je omgeving dan wat meer ondernemers kunnen regelen?die winkels opzetten?
  Of is het jaloezie?
  Leegstaande winkelpanden,huurderving bij vastgoedbeheer,lege straten,mensen die ver moeten lopen omdat ze geen winkels mogen hebben…VP doe effe normaal?:-)

 128. “Geert Wilders eist zijn rassenrellen waar geen negatieve werking van uit hoeft te gaan.

  Ik haalde eerder Pamela Geller al aan, met haar tonic+AA ‘creeping shariah’. Pam is BFF met Wilders, en ze delen dezelfde retoriek. Echokamer rammelt altijd wel, al dan niet over ‘islamisering’.

 129. Marc:

  Als zij een zaak begint in een achterstandswijk dan sta ik op de stoep om haar te helpen met verven en behangen en hoop ik dat ze het goed doet.
  Ik heb ook geen problemen met Islamitische ondernemers die hard werken voor hun zaak en bestaan en begrijp dat zij hun zaak vestigen waar ze de meeste centen verdienen zou ik ook doen.

  Wel is het zo dat in die buurten met overwegend islamitische winkels ook voornamelijk moslims wonen en een nederlandse minderheid en hoe vervelend het ook klinkt zijn niet echt buurten waar je wilt wonen en je kinderen wilt laten opgroeien en is niet een samenleving dat ik voor ogen heb.
  Ik zie dat dit zich steeds een beetje bij beetje uitbreiden.

  In de winkelcentrum bij ons zit een grillroom waar ik wekelijks een turkse pizza haal en Turkse naaiatelier waar ik regelmatig iets naar toe brengt waarvan ik het jammer zou vinden als ze zouden weggaan maar het moet niet doorslaan en gewoon beheersbaar blijven.
  Je mag dit islamfoob noemen of wat dan ook maar zo is het hoe ik er in sta.

 130. vb, dat ben ik met je eens. Echter is het probleem daar niet islamisering, maar een slechte integratie van sociale lagen.
  Ik zie hier in Berlijn dat het ook weer de andere kant kan doorslaan. Omdat de huren laag zijn gaan jonge starters en studenten in achterstandswijken wonen, althans aan de rand ervan. Er komen er steeds meer, ze krijgen banen en meer geld, kinderen, etc. en voor je het weet is de wijk enorm populair, stijgen de huren en worden de families met lagere inkomens verdrongen. Op naar de volgende lage-huren-wijk.
  Lombok in Utrecht is ook zo’n voorbeeld.

  Ik heb het geluk in een buurt te wonen waar de mix prfect is. De hele buurt verzet zich ook met hand en tand tegen investeerders en boutiques.

 131. VP,
  Waar moeten ze dan wonen en winkels opzetten?
  In de kalverstraat of op de denneweg?

  Omdat de meeste pvv aanhangers kanslozen zijn die geen koophuis kunnen kopen of zelf een winkel kunnen beginnen,blijven zij in hun armoedige ouwe huissies wonen en zien mensen met geld naar dure huizen verhuizen of een winkel opzetten..de paupers diemin de pauperwijk blijven wonen zien die ouwe goedkope huizen dan weer verhuurd worden aan allochtonen.

  Je ziet gelukkig meer en meer allochtonen huizen kopen in de mooiste wijken,ook in oude wijken waar nieuwe huizen worden gebouwd kopen veelal alochtonen de huizen..en de tja de pauper wil door de regering verzorgd worden of denkt dat de pvv hen een huis,mooie buurt,geld,inkomen,geluk en witte wijk zal brengen..dream on.niemamd doet charity voor paupers..alleen hun stem is belangrijk!
  Hun wanhoop is de stem voor extreem rechtse organisaties.

  Maar VP,
  Geef eens antwoordt..waarom ga jij of iemand uit jouw gelederen geen winkels openen?
  Je zit op je luie reet te wachten totdat de regering denkt ik ga VP even een handje helpen?
  Welke winkels zou jij willen zien in jouw wijk?
  Vraag aan je vrienden of zij dan een winkel opzetten met die branche?
  Simpel toch?

 132. Natte neel : Cornelis heeft het al in zijn laatste reactie zeer treffend omschreven waar ik me eigenlijk alleen maar bij kan aansluiten

  Maar zeg maar wat ik moet antwoorden op jou vragen zodat ik voldoe aan de PVV pauper die op zijn luie reet zit?

 133. Een ding is zeker over vp. – hij is autochtoon en wil alweer in de bekendste stijl mensen leren “hoe het moet” met nadruk op “Moet”.

  “Denk dat de meeste die hier reageert net als ik ook een schuilnaam gebruiken en dat is eigenlijk best triest.”

  De kleinburgerlijkheid weet altijd veel beter “hoe dat Moet”!

  De sheeple moet gewoon opvolgen, allochtonen verplicht. Klaar.

 134. Ik denk dat vp vooral moet nadenken over het scherpe contrast tussen zijn uitlatingen hierboven en zijn afkeer van het gedrag tegenover zijn nichtje.
  Ik vermoed dat vp vanzelf tot de juiste conclusies komt. Ik hoop het, althans.

 135. @ Martin alle regimes zijn uiteindelijk rechts te noemen.

  1. Elite rijk ten kosten van
  2. Milieu vervuiling zonder rem
  3. Corruptie
  4. Propaganda
  5. Dom houden van volk
  6. Rechteloos maken van volk
  7. Politie staat

  En nog tal van punten.

  Zit niks links bij.

  Martin het lijkt me handig als jij je door links bevochten stembiljet inlevert, je CAO verscheurd, je diploma inlevert want die linkse hobbies zijn niet aan jouw besteed.

  Oh wacht laat dat van je diploma en CAO maar zitten. Ongeschoolde door links bevochten WWB gebruiker die je daar bent.

  SCHAAK MAT!

  Helaas zul je het niet willen erkennen omdat feiten eenmaal een doorn in het oog van rechts zijn daarom hebben zij het fenomeen SPINDOCTOR bedacht.

 136. En ik vergat nog dat alle Reli Fanaten rechts zijn. Volkomen verknipt of ze nu Christen, Joods of Moslim zijn.

  Haat Haat Haat. Dat is rechts. De dode tak aan boom der evolutie (daarom dat veel gelovigen daar niet aan willen).

 137. Wapen lobby kan er ook nog bij dat lijstje. Heerlijk wel een gun en dode schoolkinderen en gangbangers maar oh jeetje sociaal vangnet vies hoor!

 138. Maar de grootste misdaad van rechts jegens de wereld is hun milieu vervuiling. En daarvoor gaat men ALLEMAAL de prijs betalen. Die maakt geen onderscheid tussen rijk en arm blank of zwart links of rechts.

  Bijen sterfte = producten nu al duurder (rechts goed met centjes ?) = rechts politici noem landbouwgif maar gewoon parfum we gaan gewoon lekker door.

Reacties zijn gesloten.