Geert Wilders de democraat

Nee, nu niet gaan lachen 😀 eerst verder lezen! Is heel serieus. 😎

Als je maar genoeg mensenrechten wil schrappen, hou je op een democraat te zijn

Een democratie is niet alleen een systeem waarin de meerderheid zijn zin krijgt (door verkiezingen en een parlement), maar ook een systeem waarin minderheden beschermd worden tegen de dictatuur van de meerderheid. Het moderne Rusland is bijvoorbeeld een land waar een grote meerderheid op Poetin stemt, maar in het Westen noemt niemand het een democratie. Wat daar ontbreekt zijn de andere pijlers van de democratie: een vrije pers, onafhankelijke rechters en respect voor de mensenrechten. Vooral dat laatste is een handige maatstaf. Hoe minder een regering zich weinig aantrekt van universele mensenrechten zoals vrijheid van meningsuiting of gelijkheid voor de wet, des te minder democratisch het land is.

Michael Blok, zet even op een rijtje waar de zelfverkozen Grote Lijder allemaal aan wil morrelen, schrappen of gewoon negeren in de Nederland. Mooi overzicht.

4 gedachten over “Geert Wilders de democraat”

  1. Zeg, zo’n tabel is wel ingewikkeld voor Henk of Ingrid hoor, of op zijn minst vermoeiend als je tegelijkertijd RTL4 kijkt.

  2. Dit stuk heeft geenstijl ook gehaald, daar kreeg de schrijver niet alleen een hitler snor opgetekend, maar ook een hitler spuuglok.

  3. jvdheuvel Schreef:

    Dit stuk heeft geenstijl ook gehaald, daar kreeg de schrijver niet alleen een hitler snor opgetekend, maar ook een hitler spuuglok.

    Dat is de stijl van de kindmannetjes aldaar. Gaan wij voor de gein ook eens de pritt stift en bert brussen etc. ook met hitlersnorretje en spuuglok afbeelden? Eng, wel grappig.

Reacties zijn gesloten.