15 gedachten over “Geert Wilders boos op PVV-aanhang”

 1. Voor straf mag het niet opgekomen PVV-stemvee de volgende keer niet op de PVV stemmen :mrgreen:

 2. Allemaal spin… De PS verkiezingen heeft met opkomst van 56 procent een zeer hoge. We moeten niet vergeten hoe uniek fanatiek de achterban van de pvv is. pvv’ers zijn wel komen opdagen, maar het achterban is geslonken zodat de aardverschuiving uitbleef.

 3. ach ja, je bent voorman of niet …
  het wordt van je verwacht
  en je faalt niet
  om dit verwachtingspatroon af te vuren uit de heup

  vonk vlam vuur

 4. @7 Wilders is een voorman van de faalangst die denkt dat hij een falanx beveelt.

 5. #8 O vandaar dat hij een adjudant heeft die ‘Krijsie-Krijsie’ heet! Kan lekker de bevelen herhalen 😀

 6. # 10 Tibaert Volgens artikel 53 van de grondwet:
  1. De leden van beide kamers worden gekozen op de grondslag van evenredige vertegenwoordiging binnen door de wet te stellen grenzen.
  2. De verkiezingen worden gehouden bij geheime stemming.
  Bronnen: denederlandsegrondwet.nl/9353000/1/j9vvihlf299q0sr…

  Nou, geheim, dan weet je het wel…..

 7. Hoezo geheim. De partijen schijnen te weten op wie hun statenleden stemmen. Is dat niet strafbaar?

 8. #10, Je denkt toch niet dat Maxime de Rat c.s. dissidente CDA-ers heeft toegelaten op de kieslijsten voor de PS2011? Die fout hebben ze gemaakt voor de TK-verkiezingen vorig jaar, maar me dunkt dat ze dat dit keer vooraf hebben gecontrolleerd. Die zouden anders straks zomaar, puur uit frustratie over de gedoogsteeun van de PVV, op EK-leden van de CU kunnen gaan stemmen ipv op iemand uit de eigen gelederen.

 9. Tibaert Schreef:

  Toch knap dat men weet dat bijna de helft van de mensen die vorige keer PVV hebben gestemd nu niet zijn wezen kiezen. Maakt dat de kat wijs, Ferry Mingele cs.
  Let wel op, de statenleden zijn nu aan zet. Mijn idee, er kan behoorlijk gesjoemeld worden, want wie kiest wie voor de Eerste Kamer?

  Nog gefeliciteerd Tibaert bij deze verkiezingen was de PVV niet de grootste in Maastricht en dat geldt voor meer limburgse gemeentes

 10. Tibaert Schreef:

  Zie je het voor je, die drie bendes met hun handjeklap onder elkaar?

  Weet ik zo net nog niet. 😛

  Waar het nog begrijpelijk is dat CDA en VVD in de Tweede Kamer de rijen gesloten hielden om de huidige regering mogelijk te maken, lijkt het me sterk dat alle Statenleden van die partijen bereid zijn om van de Eerste Kamer een “stempelmachine” voor PVV- en SGP-voorstellen te maken.

  Daar komt nog bij dat veel Statenleden heus wel zien hoe onhaalbaar en desastreus sommige Kabinetsplannen zijn en bij wie de definitieve Zwarte Piet zal komen te liggen als de Eerste Kamer niet meer kritisch naar die plannen zal (mogen) kijken….

 11. kunnen we de twee kamers opheffen;
  of moet dit met enig geweld gepaard gaan – onder prinselijk gevest?

  zou de derde kamer optie soul~aas bieden?

  de aas is immers 11 en toch ook weer enen – nu-enen 😉

  we kunnen de grens bij venlo iets verleggen en ergens anders weer compenseren?

  Ipv een bloemetje geven we de Duitsers een witte roos … met PaasZonDag …

 12. ad #18: Statenleden CDA laten eigen partij bungelen

  Het CDA kan tijdens de Eerste Kamerverkiezingen in mei niet blind varen op de onvoorwaardelijke steun van partijgenoten in de provincie, bericht vrijdag de Leeuwarder Courant.

  Het is voor lijsttrekkers in Drenthe en Friesland geen uitgemaakte zaak dat al hun fractiegenoten straks een CDA-kandidaat kiezen. De landelijke samenwerking met de PVV stuit sommige provinciale CDA’ers nog steeds tegen de borst.

  CDA-voorman Sjoerd Galema zegt dat zijn mensen ‘eigen verantwoordelijkheid’ hebben om straks ‘zonder last of ruggespraak’ voor de senaat te stemmen op een kandidaat die hen het meeste aanspreekt. „Ik kan niet uitsluiten dat ze niet op een CDA’er stemmen.”

  http://www.lc.nl/friesland/regio/article13234183.ece/Statenleden-CDA-laten-eigen-partij-bungelen

Reacties zijn gesloten.