Geerd for president!

Lang heb ik me tegen het idee verzet, maar het moet maar gebeuren: de PVV in het kabinet. Het moet de enige manier zijn om van dat stel horrorkleuters  af te komen. Zelfs toen ‘gematigde’ PVV’ers als Van Klaveren, Bontes en Van Vliet de fractie verlieten vanwege de Minder Marokkanenuitspraak bleek dit een politieke misrekening van hen te zijn. Na een korte dip is de PVV in de peilingen immers alleen nog maar groter geworden. Meer dan één op de vijf mensen die u op straat aankijkt is een minder Marokkanen willende, moslimsdeporterende en kopvoddentaks maar een onschuldig grapje vindende nazisympathisant. En waarschijnlijk een zwartepietfundamentalist. Denk daar maar eens over na. Ik althans heb gematigde PVV’ers zich nog niet horen distantiëren van het politiek terrorisme van de PVV, dus vooralsnog ga ik ervan uit dat één op de vijf mensen in de straat een extremistische PVV’er is. Ja, of het moeten die mensen zijn die zinnen beginnen met “Ik ben geen PVV’er, maar….” om vervolgens het hele programma van de PVV op te dreunen.

Maar goed, dat kabinet, stelt u zich het eens voor. Zelfs nu hebben ze al de grootste moeite om de volslagen maniakken en malloten te vermijden bij hun selectie van volksvertegenwoordigers. Zelfs als nota bene fractievoorzitter in de Eerste Kamer hebben ze niets beters kunnen vinden dan een in afgrijselijke mantelpakken gestoken, volslagen incompetente rabiaatrechtse robot, die haar debatten nog net niet van een briefje voorleest. Nee, dat wordt lachen, dat kabinet. Graus als staatsssectretaris van de Geheime Dierenpolitie, Bosma op het nieuwe ministerie van propaganda, de hysterische Van Roon op justitie en Lilian Helder op Financiën, met haar getalsmatig inzicht. Beertema moet natuurlijk op onderwijs.

Deze laatste twee, die zich marginaal normaler hebben gedragen dan sommige andere PVV’ers, zullen zich eindelijk bevestigd zien in hun jarenlang gekoesterde ambities en de frustratie van nimmer erkende capaciteiten van zich af kunnen schudden. Totdat dit kabinet natuurlijk net zoals de LPF, maar dan misschien nog erger, in een groteske chaos ten onder zal gaan, en ze de rest van hun leven in schaamte en wrok door zullen moeten brengen.

Maar hoe krijgen ze dan een meerderheid, zul u zich afvragen? Nou gewoon, met de VVD en het CDA gedogend vanuit de Kamer, en er is vast nog wel een SGP en 50Plus die Het Derde R… Bruin III wil steunen. Buma heeft bovendien, net als Maxime Verhagen destijds, alleen maar gezegd niet meer te willen regeren met de PVV maar dat deden ze destijds immers ook niet, dus die zit nergens aan vast wat dat betreft.

De herrijzenis van een CDA toont bovendien aan dat dit volk deze chaos verdient. Was dit een fatsoenlijk volk geweest, dan waren zowel de VVD als het CDA politiek dood geweest na de collaboratie met de PVV tijdens Bruin I. Het CDA nog meer dan de VVD, omdat het CDA immers pretendeert morele principes te hebben. De VVD is immers toch altijd meer de partij geweest van “Wij zijn onszelf verrijkende klootzakken en wij zijn daar trots op”, nietwaar? Blijf vooral op dit soort rechtsextremisme-apologeten stemmen, en ik zeg: “Geerd for President!”