#geen4meivoormij bij die waardeloze dodenherdenking

Hashtag #geen4meivoormij zorgt voor reuring. Met haar bericht laakt Christa Noëlla de hypocrisie van de 4 mei Dodenherdenking. Ze schrijft: ‘Voor mij heeft 4 mei geen zin wanneer we het opkomende fascisme en moslimhaat in Nederland gewoon zijn gang laten gaan.’

Naar aanleiding van de commotie wil ik op een stuk wijzen van twee jaar geleden van de oprichter van Krapuul: Bij die waardeloze dodenherdenking. Daarin concludeert hij dat de definitie van de Dodenherdenking inhoudt dat ook Adolf Hitler wordt herdacht omdat ook hij is omgekomen ten gevolge van een oorlogssituatie.

Tijdens de Nationale Herdenking herdenken we allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog (men gaat hierbij uit van 10 mei 1940), in oorlogssituaties en bij vredesoperaties (Wikipedia).

Ik wil dus niet naast iemand staan die Adolf Hitler eert. De definitie van de Nationale Herdenking stinkt. Christa Noëlla’s punt over hypocrisie is terecht.