Geen reacties, maar polemiek

polemiekIn reactie op “Krapuul stopt met reacties”

Natuurlijk hebben wij alvorens dit besluit te nemen, het idee uitgebreid in het redactielokaal besproken.
Niet alleen hou je zo trollen en andere irritante aandachtstrekkers buiten de deur, je brengt de site ook naar een ander niveau. Serieuze reageerders, met een goed onderbouwde visie of mening krijgen de kans om deze nog te beter te etaleren en zo op hun beurt anderen uit te nodigen hetzelfde te doen. Onderwerpen krijgen zo meer diepgang en meer aandacht. Maar bovenal krijgt de polemiek weer een kans.

Het is dus niet zo dat we ons niet welgevallige meningen op deze manier buiten de deur willen houden. In tegendeel. We moedigen mensen aan om juist wanneer men het niet eens is met een betoog, hier op te reageren. Natuurlijk wel met argumenten en onderbouwde weerlegging van de argumenten van degene die men tegenspreekt.
De polemiek ontstaat wanneer degene die weersproken wordt hier weer op reageert.

Nu kan je zeggen dit gebeurt in de reactiedraadjes toch ook en dat klopt. Maar die draadjes zijn vluchtig, onoverzichtelijk en worden zelden tot nooit helemaal gelezen. Wanneer de polemiek zich in de vorm van opeenvolgende artikelen manifesteert, dan wordt deze beter zichtbaar.

Kortom, ik denk dat we hiermee Krapuul nog interessanter en vooral spannender voor de lezer kunnen maken en kan niet wachten op het moment dat we hier mee beginnen.

4 gedachten over “Geen reacties, maar polemiek”

  1. Ik had al het idee dat jij de drijvende kracht achter dit experiment was. Ik hoop dat het lukt. De kans dat het niet lukt is ook vrij groot. Want mijn ervaringen met reageren op blogs aan de rechterkant van het politieke spectrum zijn weinig hoopgevend. Met open vizier een discussie voeren lijkt voor de meeste rechtsgestemden toch een halte te ver.

  2. Ik vind het wel een goed idee om te proberen.
    @1, Wil niet zeggen dat wij dan ook maar niet met open vizier moeten opkomen voor wat ons beweegt. Ik ben juist trots op het open karakter van Krapuul.nl

Reacties zijn gesloten.