Geen pottenkijkers bij nekken breken (van ganzen)

In Gelderland worden binnenkort 16000 ganzen op gruwelijke wijze vermoord. Gewoon omdat het mag. Omdat de economie boven alles verheven is en natuur mag zolang het maar geen last bezorgt aan de voortgang van deze economie.
Het is een wanstaltige misselijkmakende arrogantie waarmee de totaal van ook zijn natuur vervreemde homo oeconomicus gewetenloos te keer gaat. Wat niet van nut is dient vernietigd te worden.

Doodgespoten, vergast of zoals nu gewoon door met een machine nekken te breken, 16000 nekken….

De provincie Gelderland zal het een rotzorg zijn. Die houdt bij de massale moordpartij geeneens toezicht.

Faunabeheereenheid Gelderland heeft het bedrijf V&T faunabeheer in de arm genomen, die met een speciaal ontwikkeld apparaat bij 1.6000 ruiende ganzen de nek zal breken.

Het doden van de dieren en de manier waarop is geen verantwoordelijkheid van de provincie en wordt niet gecontroleerd.

‘Op vergunde activiteiten aan bedrijven gaan we als provincie ook niet met onze neus boven op staan’, aldus woordvoerder van de provincie Eveline Gunding. ‘Bovendien houdt de Faunabeheereenheid Gelderland zich aan een heleboel eisen en wij vertrouwen erop dat het op een goede manier gebeurd.[sic]’

De Faunabeheereenheid op haar beurt vertrouwt op de professionaliteit van het bedrijf V &T uit Leerdam, dat al enige tijd met het apparaat werkt. En ze zien ook dan geen reden voor toezicht.

(bron)

Hoe werkt de nekkenbreek machine?

“Het apparaat werkt met blokken waar de gans met de nek tussen wordt gelegd”, legt secretaris Teun Achterkamp van de Faunabeheereenheid uit. ,,De blokken schuiven langs elkaar en trekken de nekwervels van de gans uit elkaar waardoor de zenuwbaan wordt doorbroken. De gans sterft dan een acute dood.”

(bron)

De enige die zich wel zorgen maakt is de Partij voor de Dieren:

De Partij voor de Dieren is tegen het nek breken bij ganzen. De Partij voor de Dieren vertrouwt de werking van het apparaat niet. De Gelderse fractie van de partij vraagt het provinciebestuur om opheldering en goed toezicht.

Fractievoorzitter Luuk van der Veer: ‘Er moet meer worden ingezet op diervriendelijke alternatieven, zoals het beperken van de groei van de populatie door het dompelen van enkele eieren van een nest, en het verjagen van de ganzen, eventueel met innovatieve middelen zoals zelfstandig werkende robotroofvogels en drones.’

(bron)

2 gedachten over “Geen pottenkijkers bij nekken breken (van ganzen)”

  1. Pingback: Gebruik nekkenbreekmachine bij massamoord op ganzen is “illegaal” | Krapuul

  2. Pingback: Ganzen in Noord-Brabant worden niet vergast maar geschoten | Krapuul

Reacties zijn gesloten.