Gaza juicht: er is een bestand en de blokkade wordt eindelijk opgeheven

In Gaza is dinsdagavond aan het begin van de avond een door Egypte bewerkstelligd staakt-het-vuren van kracht geworden dat geldt voor onbepaalde tijd. Na het ingaan ervan gingen gingen duizenden opgetogen mensen de straat op om de overwinning te vieren.
Palestijnse en Egyptische functionarissen bevestigden dat het bestand een onmiddellijke beëindiging van de vijandelijkheden inhoudt, een onmiddellijke opening van de  grensovergangen van Gaza en een uitbreiding van de zone waarin de vissers van Gaza mogen vissen. Andere zaken, zoals de vrijlating van gevangenen in Israelische gevangenschap, en de bouw van een haven en een luchthaven in Gaza, zullen ter sprake komen in onderhandelingen die over een maand moeten beginnen.
In Israel was er weinig enthousiasme over het bereikte akkoord. Mark Regev, de woordvoerder van premier Netanyahu, zei dat Israel geen bezwaar had tegen het binnenstromen in Gaza van humanitaire goederen en goederen voor de herbouw als het staakt-het-vuren zou worden nagekomen.”We hebben geen probleem met steun voor de burgers van Gaza,” zei hij. “We willen niet dat Hamas zijn militaire machinerie opnieuw opbouwt.” De voorzitter van de linkse Israelische partij Meretz, Zehava Gal-On, leverde echter zware kritiek. Ze zei dat Netanyahu een oorlog was begonnen zonder duidelijke doelen en ”ten koste van de inwoners van het zuiden, (van Israel) uit was gekomen op iets dat een groot succes was voor Hamas”.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist

1 gedachte over “Gaza juicht: er is een bestand en de blokkade wordt eindelijk opgeheven”

  1. Natuurlijk wordt de blokkade niet opgeheven.
    “bouw van een haven en een luchthaven in Gaza, zullen ter sprake komen”
    Lachen, die haven en dat vliegveld waren er al in de tijd van Arafat, door ons betaald.
    Israël bombardeerde ze weg.
    Op naar de volgende ronde, Israël verdient dik aan de doorvoer van bouwmaterialen.

Reacties zijn gesloten.