Gaat Maxime Verhagen ook met de kerncentrales gokken?

Staatssecretaris Teeven heeft net voorgesteld om de mogelijkheden voor legaal gokken in Nederland te verruimen. Ook collega Hillen heeft bij de mislukte helikopterevacuatie laten zien dat hij houdt van risico’s nemen. Voor een nieuwe kerncentrale, een type dat nog nergens ter wereld draait, moet en zal er voor Minster Verhagen een vergunning komen.

Had hij zijn huiswerk gedaan dan had hij eerst een visie ontwikkeld over de toekomstige energievoorziening van Nederland. Het regeerakkoord heeft geen energievisie maar zegt dat kerncentrales een vergunning kunnen krijgen. De praktijk is dat als de plannen voor nieuwe energiecentrales bij elkaar opgeteld worden Nederland een grote exporteur wordt van ouderwetse kolen- en kernenergie. Voor eigen gebruik is het niet nodig, we exporteren nu al stroom. Ondertussen staan schone energie en energiebesparing in de ijskast. Als deze regering voor de West-Europese energiemarkt risico’s bij de Nederlandse bevolking neer wil leggen is het een dure plicht van de regering deze zeer zorgvuldig af te wegen en te zorgen voor draagvlak.

Wat ik hier voor het eerst lees, is dat die extra energie puur voor export is 😮 . Wij gaan risico lopen omdat het kabinet de VOC-mentaliteit wil botvieren? Ten koste van de eigen bevolking? Dacht het niet!

 

 

4 gedachten over “Gaat Maxime Verhagen ook met de kerncentrales gokken?”

  1. Als Gokken gewoon moet kunnen waarom doet het CDA dan zo moeilijk over het legaliseren van drugs? De argumenten om gokken niet geheel vrij te geven zijn soortgelijk aan die voor drugs.

    Als Nederland nu al stroom exporteert is er helemaal geen noodzaak voor kerncentrales.

  2. Er moet wel een zeer sterke (goed betalende) energie-lobby in den Haag zitten.
    Dit levert vast een mooi secretariaat op bij NUON of ESSENT als de politiek genoeg is geweest.
    Terwijls heel de wereld schreeuwt om duurzaamheid is Maxime voor 3 nieuwe kolencentrales en een kerncentrale.

  3. deze regering, gedooggespuis incluis, zorgt in ieder geval voor voldoende splijtstof…

Reacties zijn gesloten.