Gaat Denemarken als eerste de grenzen dichtgooien?

Denemarken voert de controles aan de grenzen met Duitsland en Zweden weer in. Dat hebben de minderheidsregering en haar gedoogpartner, de populistische Deense Volkspartij, besloten.

Ben benieuwd hoelang het duurt voor Geert met zijn meute dit ook gaat eisen voor Nederland. Zou in ieder geval werk en weer veel vertraging op gaan leveren.

3 gedachten over “Gaat Denemarken als eerste de grenzen dichtgooien?”

 1. Denemarken heeft dankzij hun migrantenbeleid last van een gigantische brain drain en is één van de Europese landen die het meeste geld kwijt is aan het binnenhouden van kennismigranten. Deze verhuizen de laatste tijd namelijk in groten getale naar Zweden en gaan dan met de boot heen en weer naar hun werk in Denemarken.

  Die zullen zich dus echt vreselijk gestimuleerd voelen als de grenzen nóg dichter worden gegooid. 😛

 2. Op het perron in Malmö barst het van de smerissen (marechaussees?) die kijken of er niet te veel gekleurde mensen in die trein zitten. Nou, dan gaan ze het omgekeerde ook doen.

  En laten we wel wezen, als je met een kleurtje in een trein vanuit Duitsland naar Nederland reist word je er altijd toevallig even uitgepikt voor paspoortcontrole.
  Niet veel nieuws aan de hand hier.

 3. @1, was het maar zo makkelijk. Wat je ziet is dat vaak immigranten graag in Denemarken met hun Deen(se) liefde willen wonen (ik ook dus maar ik heb er minder last van als Europeaan) en dus in aanraking komen met exorbitante maatregelen, die ook nog eens ter interpretatie van de ambtenaar vatbaar zijn. Bijvoorbeeld als een Ambtenaar vind dat de organisatie waarin jij een leidinggevende rol dient te hebben “onDeens” is dan krijg je gewoon je verblijfsvergunning of Paspoort niet.

  Je krijgt dus vaak dat deze stellen NOODGEDWONGEN in Zweden wonen, omdat ze te horen krijgen op het immigratie bureau :”Wat… is er wat mis in het land van je bruid dan? Dat is toch ook een mooi land ga daar wonen”.

  Maar de grenzen dichtgooien is meer een lobby van de grote bedrijven. Als je weet dat elk product in elke lidstaat een andere prijs heeft van dezelfde fabrikant en dat niet belasting gerelateerd is. Dan weet je gewoon dat ze liever niet hebben dat wij buiten ons land boodschappen gaan doen, sterker nog wat ze doen is zelfs illegaal. Maar het gaat zelfs zo ver dat grote bedrijven leveranciers straffen als ze aan andere landen leveren met boetes. Door grens controles word het meer ellende om boodschappen te doen in andere Europese landen en dus krijg je dat mensen het maar laten zitten. Dus effectief, alleen nog Vrij Verkeer van goederen voor het groot kapitaal.

  Ze zitten er namelijk al 10 jaar over te lobbyen daar.

Reacties zijn gesloten.