Gaan we dankzij Assange nu eindelijk weg uit Afghanistan?

De visie van Thomas von der Dunk op WikiLeaks en Afghanistan.

Problemen, inclusief oorlogen, ontstaan vaak door twee soorten mensen: door lieden met te weinig geweten – type Saddam Hoes­sein – en door lieden met te veel geweten, die met de onvolmaaktheid van de wereld slecht kunnen leven en daarom geneigd zijn tot een Wilsoniaan­se War to end all wars. Goede bedoelingen zijn dan belangrijker dan een minder beroerd resultaat.

Ik wil bij ‘lieden met te weinig geweten’ nog een ander voorbeeld aan toevoegen, wat dacht je van de wapenindustrie die de VS als natie draaiende houdt? Waarom denk je dat de VS overal in de wereld ingrijpt? Dat is niet alleen vanwege idealisme, daar zit geld en hebzucht achter.

4 gedachten over “Gaan we dankzij Assange nu eindelijk weg uit Afghanistan?”

  1. ………in de hoop dat tegen die tijd de situatie in het land wat rustiger geworden zal zijn en tot die tijd zou elke burger gekozen hebben om de Bruine uniformen van de PVV te gaan dragen.

    Dan is het makkelijker oorlog tegen buitenlanders blijven voeren.

  2. wat dacht je van de wapenindustrie die de VS als natie draaiende houdt? Waarom denk je dat de VS overal in de wereld ingrijpt? Dat is niet alleen vanwege idealisme, daar zit geld en hebzucht achter.

    De VS kiest zijn oorlogen strategisch uit. Er valt niks te halen in Darfur, er viel in de jaren ’90 niks te halen in Rwanda. Er viel niks te halen in de Congo. Ik wil de bewering van schrijfster ontkrachten door te zeggen dat er weinig idealisme achter het beleid van de VS zit. Wat er achter zit is puur hebzucht en eigenbelang.

Reacties zijn gesloten.