Front National gefinancierd door Poetin

Marine Le Pen’s Front National heeft onlangs een lening van 7 miljoen euro gekregen van de aan Moskou gelieerde Eerste Tsjechisch-Russische Bank. Naast het FN zou Poetin ook ouvertures maken naar het eurosceptische Alternative für Deutschland (AfD), de nazistische NPD en de SPD (!).

In een afgelopen maandag door Bild gepubliceerd advies van de in Moskou gevestigde think-tank Centre for Strategic Communications wordt gesuggereerd dat Poetin na de deal met Le Pen ook een deal zou moeten sluiten met de AfD, voor wie de think-tank een grote toekomst voorspelt.  Of dat gaat lukken is de vraag: de AfD is diep verdeeld over “het Russische vraagstuk”.

Vermoedelijk zat het Kremlin ook achter de “vredesconferentie” die afgelopen weekend in Berlijn werd gehouden. Naast twee leden van de neo-nazi partij NPD gaf ook SPD’er Egon Bahr  acte de présence in Berlijn. Dit uiteraard tot grote verlegenheid van de SPD-top.

Poetin onderhoudt al geruime tijd warme banden met diverse extreemrechtse en autoritair-conservatieve partijen in Europa.  Melik Kayan betoogt in dit interessante artikel op World Affairs dat het beeld van Poetin als amorele opportunist al lang niet meer klopt. Poetin ziet zichzelf als de informele leider van het moderne conservatisme. Op hun beurt koesteren veel conservatieven grote bewondering voor Poetin.  Marine Le Pen heeft zich in het verleden al laten ontvallen dat het Westen ten onrechte een Koude Oorlog voert tegen Rusland. Ook de conservatieve Amerikaanse politicus en columnist Pat Buchanan spreekt openlijk zijn bewondering uit voor Poetin, die in zijn ogen gunstig afsteekt bij de vermaledijde Obama.

Bron: The Independent

1 gedachte over “Front National gefinancierd door Poetin”

  1. Pingback: De antisemieten en Wilders begrijpen elkaar maar al te goed | Krapuul

Reacties zijn gesloten.