Front National, de Franse antisemitische vrienden van Wilders (PVV), winnen verkiezingen

Bij de eerste ronde van de Franse gemeenteraadsverkiezingen is het Front National vandaag in veel Franse steden waar de nationalistische partij haar zinnen op had gezet de grootste partij geworden.

Front National doet het heel wat beter op het haatfront dan de PVV in Nederland. Waar de PVV in de marge mag opereren bij de gemeenteraadsverkiezingen, gaat FN in Frankrijk voor het grote goed.

Het Front National had kandidatenlijsten in meer gemeenten mee dan ooit: 597 gemeenten van meer dan duizend inwoners. Bij de laatste lokale verkiezingen in 2008 waren dat er nog 119 gemeenten.

Het FN verwacht in een flink aantal plaatsen de burgemeester te gaan leveren. Ik begrijp dat de kiezers de gemeenteraad kiezen en de voorzitter van de gemeenteraad is de burgemeester, ik neem aan dat die door de gemeenteraad wordt aangewezen. Niet zoals in Nederland, waar deze wordt benoemd door de kroon.

Maar zoals de sfeer is in Frankrijk, daar zou Wilders natte dromen van krijgen. Vol haat naar alle ‘vreemde’ elementen, ook joden. Want het FN staat ook voor antisemitisme. Dat Wilders daar zo graag mee samen wil werken, dat zal zijn Amerikaanse geldschieters van Joodse komaf geen plezier gedaan hebben. Als ik het zo met mijn GBV bekijk, dan zit Wilders op meer dan een manier knel. In Nederland loopt zijn partij leeg, qua financiering zal het ook moeilijk worden na de aangekondigde samenwerking met het FN, en dan nu ook nog zijn aan het nazisme denkende avontuur van ‘minder, minder, minder’ Marokkanen.

Overigens denk ik dat het avontuur met het FN nu ook afgelopen is, het FN heeft hem niet meer nodig. Ze kunnen het prima zelf af, daar in Frankrijk, met hun racistische xenofobie.

13 gedachten over “Front National, de Franse antisemitische vrienden van Wilders (PVV), winnen verkiezingen”

 1. Dit zou wel eens een Pyrrusoverwinning voor het FN kunnen zijn. Die FN’ers zijn net zo stom als hun Nederlandse evenknieën in de PVV. Dat is de voornaamste reden dat Wilders de PVV bij de gemeenteraadsverkiezingen niet liet meedoen in bijvoorbeeld Limburg. Stel dat ze ergens een meerderheid behalen en moeten besturen. Dat wordt een afgang.

  Een FN-bestuur in een Franse stad zal ook op een ramp uitdraaien.

 2. Juist en dan weer lekker de zondebok kunnen uithangen.
  “We mogen niet meedoen, we worden gedemoniseerd”.
  (kan het woord bijna niet meer horen)

 3. Tijlvandam:

  [Een FN-bestuur in een Franse stad zal ook op een ramp uitdraaien]

  Waarop baseer je dat?

 4. @Le Roi,

  Gevoel. Gezien de figuren waarmee Wilders zich omringt, verwacht ik van het FN niet veel beter.

 5. Waarom FN als anti semitisch wordt voorgesteld weet ik niet.
  Wat pa Le Pen wordt verweten is zijn uitspraak ‘dat de gaskamers maar een voetnoot zijn in de geschiedenis’.
  Het aantal Auschwitz doden staat nu op één miljoen.
  Dat is hetzelfde aantal als beweerd wordt dat in Irak Irakezen omkwamen als gevolg van de VS aanval.
  Het xenofobische van FN ontgaat me ook, wat er mis is met het standpunt dat Frankrijk in Parijs moet worden geregeerd, in plaats van in Brussel, ik snap het niet.
  Is daar iets onoirbaars aan ?
  Wat ik dank zij satelliet ontvanger zie op BFM is dat de establishment partijen, PS van Hollande, en UMP van Sarkozy, als de dood zijn dat het FN invloed krijgt.
  Bij de eerste ronde van de laatste presidentsverkiezingen kreeg Marine 19 %, de heren Hollande en Sarko elk iets van 27 %.
  Het Franse systeem van onevenredige vertegenwoordiging verhinderde tot nog toe dat FN invloed kreeg.
  Nu zijn de eerste FN burgemeesters verkozen, ondanks dat FN maar in 600 van de 36.000 gemeenten meedoet.
  Wie zich democraat noemt zal met FN en PVV stemmers rekening moeten houden.

 6. De FN is een partij met wortels in de ultrarechtse, ultranationalistiche en ultrakatholieke Action Francaise. Dat Marine Le Pen een onschuldig gezicht opzet zegt niets, als je haar xenofobe ‘slips of the tongue’ leest.

 7. @piterfries,

  Je weet veel niet. Of wil het niet begrijpen.

  Na een verschrikking zeg je straks: “Ich habe es nicht gewusst.”

 8. “Wie zich democraat noemt zal met FN en PVV stemmers rekening moeten houden.”
  Dat is zeker waar. Ook in Duitsland wordt afgewogen of de NPD, een zich van democratische middelen bedienende, maar neo-nazi-partij, moet worden verboden. Ik ben tegen. Het lijkt me beter die lui een stem te geven en hun argumenten te weerleggen. Dat is de moeilijke weg, vooral omdat rechts-extreem volk redelijk resistent is tegen bewezen waarheden als argument.

 9. Leuk om weer van Keira te mogen lezen.

  Zou ik zeer bescheiden iets eraan willen toevoegen over dit onderwerp dat tot nu toe aan het aandacht ontsnappen is.
  Laat maar duidelijk zijn dat Marine Le Pen draagt verwerpelijke standpunten uit, doch is er een groot verschil in de werkwijze met Wilders/PVV – die gewoon een xenofobe boerenpartij is.

  Het schijnt dat Marine le Pen in de aanloop naar de verkiezingen die haar deze succes hebben bijgebracht, heeft op verkiezingsplaatsen minsten 80 allochtonen/Buitenlanders (dit is een directe vertaling naar Nederlandse begrippen) geplaatst. Voornamelijk Portugezen, maar ook in mindere maten andere nationaliteiten als Roemeinen en Bulgaren.

  Dit vormt een der grootste verschillen met de ordinaire, platte, xenofobe haat dat PVV/Wilders overal spuit.
  Daar waar Wilders meteen de Polenmeldpunt bijvoorbeeld heeft opgezet, doet Le Pen zoeken naar allochtone mensen die voor ander voorbeeld kunnen dienen. (Overigens is dit een der taboe temen wat Nederland betreft – allochtonen/buitenlanders in de ierarchie. Iedereen voelt het aan zijn klompen.)

 10. De Franse Wiki over het FN gaat dieper in op de banden met de fascisten. Pa Le Pen slaagde erin om reactionair frankrijk onder een banier te krijgen. Dochter Le Pen is inmiddels al 3 keer getrouwd met een FN’er (dat scheiden maakt haar wel verdacht bij een deel van de klub, de uitzondering bevestigt de regel )

Reacties zijn gesloten.