Fred Teeven (VVD): instroom asielzoekers onverminderd flink gedaald hoog

De instroom van asielzoekers, van wie een groot deel uit Eritrea, is de afgelopen twee weken flink gedaald in vergelijking met de weken ervoor
(…)
Dat maakte staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) vandaag bekend in een overleg met de Tweede Kamer. Volgens hem is de instroom echter nog steeds onverminderd hoog en de situatie nog urgent. Hij weet niet waarom de instroom is afgenomen. Het is nog te vroeg om een volledig beeld te geven, zei Teeven. Het is mogelijk dat de instroom de komende tijd weer stijgt. (Volkskrant)

“Het is mogelijk dat de instroom de komende tijd weer stijgt”. Kan die man niet bij een beleggingsadvieskantoor gaan werken? Die maken ook voorspellingen die niet of nauwelijks betrouwbaarder zijn dan die van een (beurs)gorilla.

De uitdrukkingen ‘onverminderd hoog’ en ‘afgenomen’ worden door mensen die de behoefte hebben zich helder, ja zelfs niet volslagen onzinnig, uit te drukken niet in één zin en betrekking hebbende op dezelfde grootheid gebruikt. Ik vermoed dat dergelijke zinssnedes vooral gebezigd worden door politici die bewust een rookgordijn op willen werpen voor hun eerder geuite leugens en valse suggesties.

9 gedachten over “Fred Teeven (VVD): instroom asielzoekers onverminderd flink gedaald hoog”

 1. Het woord “instroom” past ook zo mooi bij het taalgebruik van zijn politieke vrinden die het over “dobbernegers” hebben.

 2. Flink gedaald = hoog? In een normaal land had Teeven allang de zak gekregen. In Nederland is een gedrag als een zak een pre.

 3. De neoliberale Angstmahine blijft toeren draaien.

  Elke logica is in de Orweliianse maatschappij weggewerkt.

 4. Ik zal een met een naar alle waarschijnlijkheid mogelijk 100% juiste voorspelling doen: de uitstroom aan bruine diarree bij Schreibtischmörder Teeven en zijn ontwrichtende kompanen zal onverminderd hoog blijven. Ik weet ook het komt: het zijn een stel gore nazi’s.
  v.d. Kluft heeft helemaal gelijk: deze lui gebruiken het vocabulair van dat wijf van GeenStijl c.s.
  Trouwens, de Volkschbruine haat en laster bode brengt het ook allemaal maar klakkeloos over wat dat zwijn te melden heeft…

 5. Trouwens, is Sven Kockelman al klaar gekomen op die ‘onverminderd hoge, urgente instroom’ diarree?

 6. én het racistische ‘in-en uitstroom urgentie maar het is nog te vroeg om iets te kunnen zeggen laat staan een volledig beeld te kunnen geven’ geleuter leidt mooi de aandacht af van het jongste gedoe rond de zogeheten ‘Teeven-deal’.

 7. geweldige titel, puur cabaret. Dat zou enige pret op kunnen leveren, ware het niet dat heer Teeven een ongeëvenaarde hardvochtigheid ten toon spreidt.

Reacties zijn gesloten.