Franse klimaatactivisten krijgen huisarrest, toch virtuele en echte acties in Parijs

Nadat de grote klimaatbetoging van zondag in Parijs verboden werd waar de wereldwijde klimaatbeweging gingen alle bewegingen in allerijl op zoek naar alternatieven om toch nog hun stem te laten horen. In Frankrijk kregen 24 klimaatactivisten huisarrest. Ze worden er van beschuldigd om toch acties te organiseren in Parijs ondanks het verbod.

In België is er uiteindelijk beslist om decentraal kleine acties te voeren en om toch nog te mobiliseren voor een klimaatbetoging in Oostende op 6 december. Nu het terreurniveau teruggeschroefd is, kan die toch nog doorgaan. Zondag roepen verschillende organisaties op om een mensenketting te vormen in Brussel. Ook in Oostende zullen er toch acties zijn.

In Parijs zijn hier en daar bijeenkomsten gepland. Men roept de mensen op om decentraal op openbare plaatsen samen te komen om te praten over de klimaatverandering. Zondag zal er een mensenketting gevormd worden in de buurt van de Place de la République. De bekende Indische activiste Vandana Shiva heeft al aangekondigde dat ze er zal zijn ondanks het verbod.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be

1 gedachte over “Franse klimaatactivisten krijgen huisarrest, toch virtuele en echte acties in Parijs”

  1. Pingback: Franse staat wil noodtoestand onbeperkt kunnen handhaven | Krapuul

Reacties zijn gesloten.