Frankrijk gaat verder met moslim pesten: bidverbod op Parijse straten ingegaan

In Parijs is vandaag het verbod op bidden op straat van start gegaan. Moslims mogen bij gebrek aan voldoende moskees niet langer hun toevlucht zoeken tot de openbare ruimte. Dat meldt BBC.

Het fenomeen straatbidden, waarbij moslims in groten getale met matjes op straat neerknielen, vormt al langer een politieke kwestie in de Franse hoofdstad. Rechtse groeperingen hadden bezwaar aangetekend, omdat de toegang tot trottoirs, winkels en in sommige gevallen woonhuizen door de gebeden werd geblokkeerd. (Bidverbod op Parijse straten ingegaan – NRC)

Ben benieuwd wanneer de katholieke processies worden afgeschaft. O nee, die horen bij de Franse cultuur, dus mogen blijven. En het Sint Pietersplein (ja ik weet het, is niet Frankrijk) en omgeving mag ook gewoon vol blijven stromen met aanbidders van de paus en voor gebeden op straat. Voor de katholieken wel, voor moslims niet. Is niet van ‘onze koeltoer’.
😥

11 gedachten over “Frankrijk gaat verder met moslim pesten: bidverbod op Parijse straten ingegaan”

 1. Wanneer je het straatbidden in die wijk meemaakt weet je waarom het langer getolereerd kan worden. De straat wordt al uren van te voren ingenomen, vrouwen mogen niet meer door de straat en er heerst een sfeer van “rot op”. Op vrijdagmiddag wordt de wijk overgenomen door religieuzen die dwang uitoefenen op meer gematigden. Parijzenaars waarschuwen elkaar niet alleen voor de beruchte tasjesdiefjes aldaar maar ook voor dit fenomeen. Een zeer bekende “goedkoopte wijk” met zijn goedkope markt en slagerijen wordt een no go area op vrijdagmiddag ook lang na het gebed omdat de mannen op straat blijven en niet-religieuzen beschimpen. Met name vrolijk geklede vrouwen moeten het ontgelden. bovenstaande is uit eigen ervaring.

 2. Peter Schreef:

  waarom het niet langer getolereerd kan worden.

  Omdat er een goedkope markt is in een goedkope wijk waar “vrolijk”geklede meiden/vrouwen naar toe liepenzegt ook wat over die vrolijke meiden dan he?als zij persee op die dag door die goedkope wijk lopen vor die goedkope markt door die biddende mannen heen..zie het al voor me

 3. Als die slakken etende Fransoosen de situatie niet hadden laten ontstaan door wat cooperatiever te zijn bij het realiseren van gebedsruimten dan was de situatie niet ontstaan.

  Laten ze consequent zijn en dan ook ieder religieus symbool in de openbare ruimte aanpakken. De sloopkogel door de Notre Dame en vlug een beetje!

  Als je mensen pest moet je niet huiliehuilie doen als ze gaan terug pesten

 4. Peter Schreef:

  waarom het niet langer getolereerd kan worden.

  En Peet, als het nou in bepaalde straten was verboden vanwege de goedkope markt en de goedkope wijk waar vrolijk geklede meiden door heen gingen oke..maar het is een algeheel verbod op straat waar dan ook ook waar geen schaarsgeklede dames naar goedkope markten in goedkope wijken willen rondlopen heen en weer

 5. We kunnen vooruit kijken naar het moment dat dit hier ook gebeurt. Ik denk alleen dat men alle “lokale” religies wil afschaffen en vervangen met een soort globale. Dit is misschien iets voor een andere discussie 🙂

 6. Laat ik niet zien dat de groot grondbezitter uit Rome op een of ander vliegveld maar weer eens de grond begint te likken! Ogenblikkelijk die grond saneren, afvoeren en desinfecteren! Een beetje mijn leefwereld verontreinigen! Trouwens, ik heb ook een teringhekel aan die maffe rooie schoentjes van dat individu! Rooie pantoffeltjes, als het nu nog een socialist was! Maar daar heb ik die paljas ook al niet op kunnen betrappen. Op sociale gevoelens! Als bidden op straat verboden kan worden moeten we ook de katholieken maar eens verbieden om kinderen te krijgen! Komen niks geen goede dingen van, katholieken met kinderen welke uiteraard weer op katholieke bewaarkampen ondergeschoven worden Nu we het er toch over hebben, ik weet nog een paar protestant-christelijke lijders van partijen met het zelfde sop welke ook al niet willen deugen en er bepaald rare fratsen …..etc.etc.

Reacties zijn gesloten.