Flinke opkomst bij Vluchtelingendemonstratie in Amsterdam

bordersrbullshit
Na een wazige foto van protestzanger Ad Visser, genomen uit de verte op het Museumplein in Amsterdam, meer beelden van de demonstratie tegen illegalisering en het op straat dumpen van onuitzetbaren. Het nieuws dat Somalië onveilig wordt bevonden voor (daar zijn ze weer) “politie-instructeurs” uit Nederland kon worden meegenomen…

Het aantal demonstranten wordt ook door de politie op tegen de tweeduizend geschat, wat gezien het weer een flinke opkomst mag heten.
iedereenonderdak

Lang geleden dat ik bij een demonstratie vaandels van GroenLinks heb waargenomen. Zijn ze – vlak voor de afgrond – van hun “liberale” dwaalweg bekeerd? Ik ga er niets om verwedden.

Wat op net niet helemaal afdoende boegeroep kon rekenen was “dissident” geluid vanuit de PvdA: de gemeenteraadsfractie van Amsterdam en de zogeheten Jonge Socialisten (die overigens de samenwerking met de VVD verder van harte toejuichen dus dat weten we dan ook weer) zijn tegen de criminalisering van illegaal verblijf. We houden ze in de gaten zonder illusie.

De thermometer zal misschien net iets boven het nulpunt hebben aangegeven en we hebben zoveel gezeur aan te horen over de winter die maar niet wil wijken en nu weer de gevoelstemperatuur – maar ik ben alweer ruim twee uur in een centraal verwarmd vertrek en ben nog steeds niet bijgekomen.
Kun je nagaan hoe het is voor thuislozen die ook technisch dakloos zijn. Over net iets meer dan een week, maar nog met Pasen, moet de Amsterdamse Vluchtkerk leeg zijn.

Contrast met het “Nachten afwachten” van de tweede prent – die iets op en over het Rijksmuseum aftelt.

aftellen

Een screenshot van de site van de Vluchtkerk. Het aftellen is uiteraard alweer een eind verder.

boeiman

1 gedachte over “Flinke opkomst bij Vluchtelingendemonstratie in Amsterdam”

  1. Net op nujij.nl de PVV de grootste in de peilingen. Het zijn maar peilingen. Maar was het maar een feit. Dan kunnen we als volk beginnen aan ons genezingsproces en een verlichting doormaken. Dan krijgen we een partij waar ineens de VVD en het CDA weer samen mee willen werken met een megalomane narcist aan het hoofd. Dit zal het land zoveel schade toebrengen dat er via grote protesten en opstanden een eind komt aan die 3 crimimele organisaties. Net als in de VS the GOP stervende is. Wij moeten helaas nog door een zeer zure appel heen bijten maar het volk zal ontwaken.

Reacties zijn gesloten.