Flexhuren is geen kans maar een risico

Als onderdeel van zijn hervormingsvoorstellen (lees: afbraakplannen) voor de woningmarkt wil minister Stef Blok de mogelijkheden voor tijdelijke verhuur flink verruimen. Dat zou volgens hem de doorstroming in de huursector bevorderen. Maar het verslechtert ook de positie van huurders en die van verhuurders wordt versterkt. Onlangs presenteerde Blok een wetsvoorstel dat de bedoeling heeft om van elke “starter” een doorstromende flexhuurder met een tijdelijk contract te maken. Flexhuren wordt vaak voorgesteld als een “kans” voor mensen met een slechte positie op de woningmarkt.

Maar als hun tijdelijke huurcontract afloopt, dan worden ze op straat gezet en zijn ze zonder huurbescherming overgeleverd aan de grillen van de verhuurders die het vastgoedkapitaal in handen hebben. “Woonruimte is geen handelswaar”, aldus de Bond Precaire Woonvormen (BPW), een zelforganisatie van en voor flexhuurders. “Wij accepteren het niet dat huurders van welke smaak dan ook worden weggeredeneerd in de rechteloze logica van tijdelijke woonvormen.

(Lees eventueel verder bij de bron van dit artikel)

Via: Doorbraak

1 gedachte over “Flexhuren is geen kans maar een risico”

 1. Tienduizenden huurwoningen worden verkocht aan buitenlandse investeerders die deze woningen van corporaties (!) in één keer kopen. Hup, weg ermee, geen strobreed wordt ze door de marktgekken hier in de weg gelegd.

  http://www.ftm.nl/column/megaveiling-vestia-woningen-cruciale-testcase-voor-nederlandse-woningmarkt/

  In de VS blijkt dat deze praktijken leiden tot het uitpersen van huurders, voor de tweede keer. Eerst door de prijzen van de huizen omlaag te drukken en mensen te dwingen te gaan huren met vaak een restschuld aan de banken. De banken kopen die huizen uiteraard voor een prikje.

  Dan worden mensen voor de zoveelste keer uitgeperst door de verhuurders omdat die weer VEEL GELD willen verdienen.
  De politiek vindt het verder wel goed zo. Slaap lekker Tweede Kamer.

  http://www.huffingtonpost.com/2013/10/25/wall-street-landlords_n_4151345.html

  ” Once these wealthy investors have bought the homes, they flip them into rentals — often covering up large issues like plumbing and mold with cosmetic fixes ”

  http://www.huffingtonpost.com/2014/03/04/wall-street-rentals_n_4892205.html

  http://www.newrepublic.com/article/112395/wall-street-hedge-funds-buy-rental-properties

Reacties zijn gesloten.