Film over realiteit schudt Rijssen op grondvesten.

Het overwegend gereformeerde Rijssen is met de neus op de feiten gedrukt. Er wonen mensen die zich als racisten gedragen en dat doet zeer. Het is maar goed dat dit soort dingen in de openbaarheid komen, dan kan er over gepraat worden en misschien een oplossing komen. Want het een zeggen en het ander doen, dat heet in mijn woordenboek nog steeds schijnheilig.

Update: Trouw wijdt er nog maar een stuk aan. De goegemeente is geschokt dat ze zijn neergezet als orthodox-protestanten, wat ze volgens het comment bij #2 ook zijn, 22, 5 % heeft op de SGP gestemd, dat kan ik geen liberalen noemen. Wat ik hier mis is de lezing van de moslims in Rijssen, of is die groep niet interessant genoeg?

4 gedachten over “Film over realiteit schudt Rijssen op grondvesten.”

 1. Het is gelukkig rustig in Rijssen.
  En wat betreft het trillen op de grondvesten valt het allemaal nog wel mee.
  Je kunt de film niet serieus nemen, dat is mijn mening!
  Ik moet eigenlijk een beetje om de maker van de film lachen…die in opdracht van RTV-oost een film
  moet maken, en zo de gelovige mensen uit Rijssen te kakken moet zetten.
  Het is alleen jammer die niemand commentaar wil geven voor de camera, wat overigens wel gebeurde in Staphorst.
  Hoe kun je jezelf dus als filmmaker het beste te kakken zetten? JUIST DOOR OP DIT AANBOD IN TE GAAN VAN ONZE RAMPENZENDER 🙄
  Ik hoop dat ik niemand heb gekwetst in deze reactie, want dat is niet de bedoeling.
  Opgelucht door ademen is het beste 💡

 2. In de gemeente Rijssen-Holte (de stad Rijssen ligt in die gemeente) stemden 10,3% v.d. mensen op de PVV (in die gemeente was de PVV de grootste winnaar). Op de SGP (ook zo’n partij die niet veel opheeft met andere geloven) stemden 22,5% v.d. mensen.
  Op de SGP en de PVV hebben dus ongeveer een derde v.d. mensen gestemd.
  De kans dat die racisten uit Rijssen die hun hobby ervan gemaakt hebben om stenen te gooien richting een moskee, Turkse mensen op een racistische wijze uit te schelden en met rotte eieren te gooien richting de huizen van moslims behoren tot partijen als de SGP en de PVV is dus ongeveer 1 op 3.
  Het moet vreselijk zijn om ergens te wonen wetende dat 1 op de 3 mensen die je tegenkomt gekant is tegen jou. Als ik in die positie zou zitten zou ik helemaal niemand meer vertrouwen.

  http://nos.nl/dossier/141463-nederland-kiest/tab/46/live/

 3. @ nieuwsnet 8 Oct 2010 – 5:44 pm
  “Het is gelukkig rustig in Rijssen. En wat betreft het trillen op de grondvesten valt het allemaal nog wel mee.”

  Ah bagatellisatie v.d. zaken, nou dat komt wel vaker voor in NL.
  “Racistisch geweld, vernielingen en bedreigingen komen in Nederland al tientallen jaren stelselmatig voor. Dit terwijl Nederlanders juist vaak denken dat het niet om een structureel fenomeen gaat. De overheid ontkent zelfs regelmatig dat dergelijke misdrijven een racistisch karakter hebben.”
  http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article2988939.ece/_Racistisch_geweld_is_structureel_fenomeen_.html

  Het is nu misschien nog rustig in jouw ogen maar dat komt omdat er nog geen tegenreactie is gekomen v.d. moslims. Als dit echter blijft doorgaan dan voorspel ik dat het op een dagje nog zal gaan escaleren.

Reacties zijn gesloten.