Fijn hè, marktwerking in de zorg?

Nou, elke marktwerkingsgelovige VVD’er moet hier toch een natte droom van krijgen: thuiszorg via internetveilingen inkopen. Die o zo heilzame kapitalistische race naar de bodem heeft definitief ingezet, en uw oma is het slachtoffer, zoals Lilian Marijnissen zo treffend verwoordt:

“Als je kwalitatief goede zorg wilt inkopen ga je niet elke oma op internet veilen.”

Elk thuiszorgbedrijf probeert in doodsnood de andere te onderbieden, met als gevolg dat er van fatsoenlijke betaling van het personeel of enige kwaliteit van geleverde diensten geen sprake meer kan zijn. Dat is een economisch-darwinistisch mechanisme dat misschien te handhaven is als het om de verkoop en productie van weet ik wat voor onnodige prullaria van de moderne maatschappij gaat, maar niet als het om de verzorging van mensen gaat. Dat begrijpt iedereen, behalve de hele serie vetverdienende VVD’ers die zich al decennialang overal de zorgindustrie ingewrongen heeft.

3 gedachten over “Fijn hè, marktwerking in de zorg?”

  1. Ben ik het volledig met Lilian Marijnissen eens. Het is gewoon beschamend verschijnsel, maar tevens ook zo neoliberaal en eigen voor de VVD.

    Alles moet op de veiling en alles moet te koop voor de laatste prijs, inclusief uw zelfrespect. Gewoon te koop.

    Moet je nadenken dat voor de “reformen” (echter neoliberaal putsch onder valse voorwendsels) in de zorg zou dit nooit kunnen gebeuren.
    Neoliberaal men heeft de wetten zodanig aangepast dat nu alles te koop is. Geen Zorg – wel koopzwendel.

    Straks veiling – ” Waar krijg je de goedkoopste pil van Drion?” ( in de kielzog van het show ” ik hou van Holland”) – gratis voorstelling aangeboden in alle Nederlandse bejaarden tehuizen.

  2. Dit en het milieu is de ondergang van rechts Nederland. Met nieuwe media kunnen zij zich hier niet meer uit spindoctoren en liegen.

Reacties zijn gesloten.