Femke Halsema duidelijk uitgekotst door links

Dat Femke niet helemaal meer op het spoor van links zit, dat hebben we al gemeld. Met haar oproep in haar speech ter ere van 20 jaar GL aan de PvdA heeft ze ook geen vrienden bij de linkse partijen gemaakt. Femke is bezig met haar eigen grote kuil te graven. Ik zou groen watdanook maar links eh rechts laten liggen en gewoon doorgaan met samenwerken met wie dat wil om een einde te maken aan die nationale rampenbeleid. Femke heeft haar eigen ramkoers en zoekt het maar even uit waar ze heen gaat.

11 gedachten over “Femke Halsema duidelijk uitgekotst door links”

 1. Ik vind het niet verkeerd, als de groenen steun zoeken bij de progressieve liberalen. Ze horen bij elkaar.
  Wees gerust: Ik vind ook, dat je geen partijprogram kunt en mag baseren op alleen maar technocratische ideeën over milieu. Ik was al tegen de hetze van de Club van Rome in 1973.
  In Duitsland zijn sommige onderdelen van de Grünen al overgegaan tot samenwerking met conservatieven (Hamburg). Met als effect, dat de SPD naar de oppositie verbannen is.
  Maar je kunt de liberale groene bewegingen in Europa niet helemaal afschrijven voor steun aan een sociaal alternatief. De Franse en Belgische écolo-partijen kiezen radicaal tegen de mainstream-conservatieven en voor een links alternatief.
  Het Nederlandse GL zal moeten discussiëren. Laten de Waterland-mensen eens duidelijk weten, wat ze willen. En laten de anderen vertellen, wat ze denken dat voor GL werkt, in deze tijd.
  Ik wacht af. Beter open discussies dan het systeem Wilders-Bosma, dat is afgeleid van de opvattingen van Stalin en Goebbels.

 2. ‘Femke Halsema is getransformeerd tot “fembot” en gevaarlijk geworden voor links. Linke soep ! Ene Austin Powers zou er wel raad mee weten. Yeah Baby.. You can’t kill my “mojo”.

 3. # 2 : Sorry Huib maar ik zou D66 toch echt niet meer progressief liberaal durven te noemen. Niet met hun hedendaagse koffer vol met steeds meer neo-liberaal gedachtegoed. Nog afgezien van het feit dat die partij het vooral moet hebben van hun zwaar populistische debatsvoering. Vooral met die Alexander Pechtold lijkt elk debat op een spiegelpaleis vol met meervoudig reflecterende egotripperij en prachtig stylistisch geformuleerde doch holle yuppie-retoriek. Het echte progressief-liberale van D66 is verdwenen bij de komst van ene Boris Dietrich. Die klaarblijkelijk een verzwegen halfzusje als partijleider van GroenSLinks heeft.

 4. De vraag is natuurlijk hoeveel je kan “verraden” van je wortels en stil een verbintenis kan claimen , een hernaming van de partij , in de stijl van de hernaming van de SDAP naar “Partij van de Arbeid” lijk me niet meer dan eerlijk .. “Ecolib” of zo… , of inderdaad een herschikking van Links , met de Linkerzijde van de PvdA en de paar overgebleven “Groene Linksers ” naar de SP en de Glibberalen samen met de rechterzijde van de PvdA en mischien D’66 naar “Zwalkend Midden “..

 5. @Huib, ben speciaal met het doel om te begrijpen wat Dick Pels cs. nu eigenlijk willen, lid/abonnee geworden van Waterland.
  Het is me nog steeds niet duidelijk, hoewel ik wel een nostalgische tendens bespeur naar de Vrijzinnig Democratische Bond. De vrijzinnig democraten zijn als organisatie ooit opgegaan in de PvdA, maar zijn in denken ook vertegenwoordigd in GroenLinks, bijvoorbeeld in De Linker Wang. (De remonstrante dominees, zeg ik maar even onaardig.)
  Hoorde Pels vanochtend op de radio, in een herhaling op BNR, die in de weekeinden altijd programma’s herhaalt van eerder die week. Pels begon weer over het ‘vrijzinnige’. Nu ben ik zeer voor vrijzinnigheid, en dan vooral zoals het in GroenLinkse kringen wordt uitgelegd als ruimte scheppend voor diversiteit en respect schenkend, ook aan degene met wie je het niet eens bent – maar dat kan niet het enige ideologische bouwblok van je toekomstvisie zijn.
  De discussie moet inderdaad plaatsvinden, want de voorstellen die Femke Halsema op tafel legt, zijn heus niet goed gevallen bij de meerderheid van de partij. Het laatste Congres heeft niet voor niets sommige denkbeelden afgeschoten – die Femke nu toch probeert door te drukken, zoals het referendum.
  En zelfs in een kleine partij is er nog veel politieke diversiteit, want sommige leden zijn afgekomen op het Groene, terwijl andere juist het rechtstatelijke veel belangrijker vinden, en weer anderen toch gewoon progressieve inkomenspolitiek willen.
  Ik denk dat de discussie over samenwerking volledig nutteloos is, want die samenwerking heb je toch wel. De partijen zijn heel goed in staat op regionaal en gemeentelijk niveau samen te werken, en op het moment dat er een Generaal Pardon moest komen, kon iedereen ook keurig en gedisciplineerd aansluiten tot één blok, (een politiek hoogtepunt van de afgelopen jaren.)

  En dat je ondertussen erop kunt gaan zitten wachten dat er een backlash komt van het huidige kabinetsbeleid. Die ontevreden kiezers moeten ergens naartoe, en hoewel ik de eerste VVD’er nog moet tegenkomen die de onbestaanbare overstap naar GroenLinks gaat maken, zullen met name D66 en de CU daarvan profiteren. Dan verschuift het machtsveld weer, en begint de nieuwe ronde.

 6. Kijk als je van mening bent dat er keuzes moeten worden gemaakt moet je niet jammeren dat anderen (Cohen) dat moet doen, maar dan moet jezelf kiezen. 💡

 7. liberaal en xenofoob is duidelijk de huidige tijdgeest. ikke en de dikke en de rest kan stikke Ik denk dat het bedrijfsleven succesvol gelobbied heeft voor haar belangen, en het credo van de vrije markt is zowat ieders geloof geworden. Als een partij dat niet erkent staat die vrijwel automatisch aan de kant . Alleen de SP heeft vrij halsstarrig ( en ook wel conservatief) wat tegengeluid laten horen en werd als altijd niet serieus genomen. Ik denk dat Halsema in het vooruitzicht van mogelijke regeringsdeelname, ergens van het padje is geraakt. Achteraf is het jammer dat ze van GL die compensatie kreeg voor een derde termijn. In mij ogen is waar GL nu mee bezig is vrij absurd, bijna net zo verward als Bosma. (rationaliseren om wat krom is recht te praten) Het geluid van Roemer kan ik wel waarderen. Na de manifestatie gisteren in Den Bosch vond ie de speech van Cohen : recht uit het hart . (Zo te zien heeft Cohen dus al gekozen) En Halsema? Volgens Roemer: “Ik ben ervan overtuigd dat ze ook nog mee gaat doen”. http://nos.nl/audio/201248-roemer-speech-cohen-uit-het-hart-gegrepen.html

 8. De fout van Groen Links onder Halsema is dat ze tegen elke prijs in aanmerking willen komen voor regeringsdeelname. Alleen wat is regeringsdeelname waard als je alleen maar Rechts beleid uitvoert?

  Zie Paars I en II. De PVdA en D66 voerden vrijwel geheel de sociaal-economisch koers van de VVD uit. Resultaat: gigantisch zetelverlies voor beide partijen.

  De SP wijst er terecht op dat de kiezer helemaal niet wil dat links naar het midden opschuift. De kiezer die er voor Links toe doet althans.

  Samenwerken met de Liberalen prima, maar dan wel gelijkwaardig; niet de liberalen in vrijwel alles hun zin geven.

Reacties zijn gesloten.