Fact-free geschiedenis met de PVV

Ja mensen, een PVV’er tweette weer eens iets zonder zich eerst af te vragen of alle mogelijke implicaties wel door diens drie hersencellen bevat konden worden:

 

 

Goed. Altijd weer lachen, die tweets van PVV’ers, maar nu even de feiten:

Amerika begon op zijn minst zo’n 12.000 jaar geleden bewoond te raken, en zelfs de moerasdelta die heden ten dage gebukt gaat onder de naam ‘Nederland’ had op zijn minst 5000 jaar geleden al een nederzetting, getuige opgravingen te Kelmond, Zuid-Limburg.

Aanwijzingen voor het bestaan van Israël, of iets wat erop leek, zijn op zijn vroegst van circa 1.200 voor Christus. Jeruzalem wordt pas voor het eerst in te tweede millennium voor Christus genoemd.

Dus Kelmond, een overigens idyllisch dorpje in Zuid-Limburg waar je je ver van de normaal bewoonde wereld waant, is al een kleine 3.000 jaar langer bewoond dan dat er sprake kan zijn geweest van Jeruzalem.

De laatste keer dat er grote delen van Nederland structureel onder water stonden was zo’n 100.000 jaar geleden.

Lang geleden zou ik gedacht hebben dat dit soort door PVV’ers geuite enormiteiten de PVV zou doen dalen in de peilingen. In de onderhavige toestand rest mij echter slechts een schrille lach.

 

28 gedachten over “Fact-free geschiedenis met de PVV”

 1. In PVV (en VVD) land is het meest belangrijk wat je onder een glaasje bier met eigen soort mensen kletst en feiten en argumenten tellen zeker niet mee.
  Dit lijkt nu de draaispil van onze Nederlandse cultuur te zijn geworden.( naar wat Wilders & cie oprispen)

  Dit heet beschavingsontkenning.
  We willen niet meer bij de Europese cultuur horen. ( zij horen misschien bij ons, snap je?)

 2. maar indianen zijn tog geen be-wonerds geweest , maar vuil dat du echte ( wittu ) mense doodschoot toen die wat van Amerika probeerdete maakke

 3. Je vergeet een ding in je artikel. Dit is een Limbo PVVer, deze zijn vaak zwaar katholiek en willen nog wel eens in de Creationisme leer geloven. Dus dan is de aarde niet ouder dan 6000 jaar. Althans dat geloven ze, al die Indianen settlements zijn er geplaatst in de VS om ons geloof te testen in god ;). Althans dat geloven ze ;).

  Dit zijn de zelfde mensen die nu de kerken en de Limburgers in gijzeling houden. Dit gebeurt ook in Brabant met de Brabanders, waar Brabotjes al een hele tijd kerk en beschaving in gijzeling houden. Bijvoorbeeld door nieuwe priesters op te leiden die veel strenger in de leer zijn, want de Paus duldt geen tegenspraak ;). Waaronder het luiden van de klok om 6 uur s’ochtends… ELKE DAG! En boos worden als je er wat van zegt. Met de mening “Beter een lege kerk met een paar echte volgelingen die de paus trouw zijn, dan van die moderne echte Brabantse bourgondiërs!”.

  Dus laten we gewoon maar accepteren dat deze man dit alles gelooft aan onzin in zijn tweet, want overtuigen doe je hem toch niet, en hij gaat alleen maar harder schreeuwen.

 4. Jeruzalem is trouwens als we de bijbel mogen geloven is jeruzalem slechts tijdens het koningschap van David en Salomo de hoofdstad van Israël geweest.

  Daarna werd het de hoofdstad van Juda, het noorden van behield de naam Israël; deze mensen wensten namelijk niet God te aanbidden maar gaven de voorkeur aan een moedergodin cultus.

  In deze tijd was Nederland allesbehalve op de bodem van de Noordzee en was er al bewoning.
  In de Amerika’s was er al sprake hoogstaande beschavingen die veel verder gevorderd was als die van Jeruzalem die in die tijd een behoorlijk primitief dorpje was; archeologische vondsten uit de tijd van David zijn er bijvoorbeeld amper waar het een stad betreft.
  Men vermoed dat de stad toen op zijn best een uit zijn kluiten gegroeid nomadenkamp was.

  Koninkrijk Israël heeft dus nooit een hoogstaande beschaving bereikt met Jeruzalem als hoofdstad.
  Op dat moment maakten de Olmeken de befaamde Olmekenhoofden om maar wat te noemen.

  Deze meneer is een grote fantast en beledigd de oorspronkelijke bewoners van de Nieuwe wereld.

  In ieder geval is de naam Israël langer in gebruik geweest door de afstammelingen van de 10 verloren stammen die NIET het joodse geloof wilden aanhangen.

  De huidige joden claimen een afstamming van de twee stammen die DEELS wel in JWH geloofden van koninkrijk Juda dat een piepklein rijkje was ongeveer zo groot als Gelderland; gelegen in het huidige zuidoosten van de staat Israël.
  Een zielig staatje die in de schaduw bestond van de buurlanden.
  De verspreiding van de Joodse religie en daarmee het jodendom kwam later tot stand door bekering en handel (vermoedelijk dat joods religieuzen meereisden met de Feniciërs – een groot handelsvolk vergelijkbaar met de Nederlanders) .
  Tegenwoordig is bekering tot het Jodendom niet meer mogelijk maar dat was in de oudheid wel het geval net als bij het Christendom.
  Constantijn de Grote verbood de Joden mensen te bekeren en de brave borsten hebben zich daar kennelijk zo goed aan gehouden dat ze nu een etnische sticker op het jodendom geplakt hebben die van oorsprong een religieuze sticker was.

 5. wat is eigenlijk een Noef ??? hoe kan je iemand vertrouwen die erfelijk belast is met een Korte Noef / of zelfs meerdere Korte Noefen , klinkt niet als een Nederlands woord … Tís het arabische meervoud voor neus , dus hoogst waarschijnlijk ook het Hebreeuwse ,heel korte neuzen ruiken de stront van “israel”niet .. dus wel logisch, …. Gezichtsvervormingen komen veel,voor bij multigeneraties inteelt ( voorbeeld Pekineesjes en bulldog wat Korte neusjes betreft ) maar ik insinueer natuurlijk niets wat de afstamming van de man met de Korte Noefen betreft…

 6. Wim Kortenoeven ( PVV) wil er maar mee aangeven dat (voor hem althans) Israël het begin was van alles.

  Wanneer de misleide leiders van wat genoemd wordt de ‘Westerse Wereld’ doorgaan met hun onverbiddelijke steun voor deze koloniale bezettingsmacht dan zal het niet lang meer duren of Israël zal binnenkort tevens het einde zijn van alles.

  Rest in peace…

 7. Als het niet zo ongelooflijk stom en triest was ( is het echt stupide of wellicht zeer doortrapt want achterban gelooft alles ) zou ik er om kunnen lachen.

 8. Hmm, lijkt me een vreemd beeld over de mensheid aan ten grondslag te liggen. Alleen als je de Joodse medemens namelijk als vertegenwoordigers van de enige ware mensensoort ziet, kun je zijn verklaring eventueel kloppend maken. En veel Nederlanders zien dat inderdaad zo…
  😐

 9. Jeruzalem was nog slechts een beer- en een bouwput toen Egypte al aeonen daarvoor hun pyramides hadden geconstrueerd en de Sphinx van Gizeh daarvóór al eeuwenlang heerste over de woestijnen tot aan Jericho en Babylon toe.
  Mozes heeft blijkens het Oude Testament van de farao’s (Tutmosis) moeten leren rekenen met een meetlat, passer en waterpas in plaats van met een telraam en Romeinse cijfers, wat hem siert dat hij dat sowieso gekúnd heeft. Keppeltje áf!

 10. @14 Nou ga je, geloof ik, al dan niet bewust dezelfde fact-free duisternis in…
  Voor Jeruzalem geldt “evidence of a permanent settlement during the early Bronze Age (c. 3000–2800 BCE)” (http://tinyurl.com/3dwwupw), de oudste piramide echter, “the Pyramid of Djoser (constructed 2630 BCE–2611 BCE)” (http://tinyurl.com/7gtj2).
  Muggenziften, natuurlijk!!!
  Maar onvervalste Wikipedia-kennis (en dus absoluut gegarandeerd helemaal 100% “waar”) 😀

  Ja en dat wil in principe nog niets zeggen, over het feit, dat een “permanent settlement” inderdaad een bouwput kan zijn. Het zijn de “aeonen” die, volgens mij, aanvechtbaar zijn :mrgreen:
  (niet te serieus nemen, dit…)

 11. #15 Mad Pride. Ik zal er beslist weer over gaan lezen. Waaraan heeft Jeruzalem zijn fundamenten te danken? Ere wie ere toekomt uiteraard. Zoveel is duidelijk dat lang daarvoor al bloeiende hoog geciviliseerde beschavingen met geavanceerde stedelijke agglomeraties bestonden. 🙂

 12. Nu ik die tweet gelezen heb, begrijp ik waarom Kortenoeven zijn studie geschiedenis niet heeft afgemaakt.

 13. @Abdul: Het ankerpunt wordt gevormd door de Egyptische priester Manetho, die we kennen dankzij Flavius Josephus (http://nl.wikipedia.org/wiki/Manetho): zijn koningslijsten vormden de basis van de bijbelse chronologie – maar ook onze datering van de Egyptische oudheid is eraan opgehangen(!). Een tijdlang was dat het enige historische houvast, en het verdere (archeologische) weefsel hangt aan datzelfde ijkpunt: de door Manetho opgesomde Egyptische dynastien.

  Wat men dan weer minder geslaagd vond aan Manetho, was dat hij beweerde dat de Hebreeers afstamden van de Herdersvolken en dat Mozes een Egyptenaar was. Dat vond men toch maar onzin. De schrijver Immanuel Velikovsky echter nam Manetho inhoudelijk wel serieus, maar van de koningslijsten beweerde hij dat er diverse verdubbelingen in voorkomen. Enfin, die werd dus van alle kanten zwaar verketterd. Maar Egyptologen hebben maar weinig vaste grond onder de voeten, vergis je niet.

  Een feit is i.i.g. dat archeologen in dat hele gebied (Palestina/Israel) geen stedelijke resten – wel nederzettingen, maar geen stedelijke beschaving – hebben gevonden die ouder zijn dan de 4e eeuw vC. De tijd van de koningen e.d. uit het OT was dus sowieso veel later dan bijbelvasten graag beweren.

 14. nexus m. Schreef:

  Ik geef persoonlijk altijd de voorkeur aan serieuze wetenschappers dan aan de zeer twijfelachtige bron dat Wikipedia is

  Helemaal mee eens, maar voor het snelle knip- en plakwerk is de Wikipedia nou eenmaal het snelst…
  😉

 15. nexus m. Schreef:

  Ik geef persoonlijk altijd de voorkeur aan serieuze wetenschappers dan aan de zeer twijfelachtige bron dat Wikipedia is, waar iedereen in principe kan schrijven wat hij maar wil.
  Daarom het volgende betrouwbare bron voor degene die wetenschappelijke conclusies willen lezen die nooit in het Nederlands zijn vertaald:
  http://www.amazon.com/Bible-Unearthed-Archaeologys-Vision-Ancient/dp/0684869136/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1317628791&sr=8-1

  Maar wikipedia wordt wel voortdurend gescreend en ook door anderen aangevuld, vooral als het niet heel kleine onderwerpjes zijn, waardoor de algemene zaken er toch wel aardig kloppen denk ik zo.

 16. In principe moet je iedere bron natuurlijk met de nodige korreltjes zout nemen.
  De Wikipedia is er in de afgelopen jaren duidelijk op vooruit gegaan, maar ik geloof toch,
  dat je je bron sowieso, maar in deze zeker, altijd het beste even kunt vermelden (dat zegt genoeg immers)

 17. Niettemin zou je wensen dat Tweede Kamerleden op zijn minst een globaal idee hebben van dit soort feiten die in elk geval op wikipedia te vnden zijn.

 18. Ach, er zijn verdacht veel Nederlanders, ook niet-PVVers, die denken, dat ze alles, wat er te weten valt, perfect in hun hoofd hebben zitten, zeker als het om Isräel en de Joden gaat. En fact-checking doe je natuurlijk niet, als je ergens absoluut 100% zeker van bent…
  😉

 19. MadPride Schreef:

  In principe moet je iedere bron natuurlijk met de nodige korreltjes zout nemen.
  De Wikipedia is er in de afgelopen jaren duidelijk op vooruit gegaan, maar ik geloof toch,
  dat je je bron sowieso, maar in deze zeker, altijd het beste even kunt vermelden (dat zegt genoeg immers)

  Wikipedia geeft zelf meestal aan als er mogelijk twijfel is of dat de gegevens niet voldoende onderbouwd zijn door een linkje [bron?] te plaatsen waardoor iedereen kan aanvullen dan wel wijzigen.
  Prima zaak!

 20. Nee maar ik ben Wikipedia niet aan het afkraken, hoor. Ik ben het Met MadPride eens dat Wikipedia zich perfect voor voorlopige citaten leent.
  Mijn voorkeur is dat ik iemand tegenover heb die duidelijk onder een wetenschappelijk feit zijn naam geplaatst heeft en daarmee zelf garandeert de kwaliteit van het bron en dit is hoe de wetenschappelijk wereld werkt.

  Het is gewoon een werkwijze.

 21. MadPride Schreef:

  Ach, er zijn verdacht veel Nederlanders, ook niet-PVVers, die denken, dat ze alles, wat er te weten valt, perfect in hun hoofd hebben zitten, zeker als het om Isräel en de Joden gaat. En fact-checking doe je natuurlijk niet, als je ergens absoluut 100% zeker van bent…

  Je moet eens deze site lezen http://is.gd/FYHfOd Ik begrijp ineens waarom mensen soms zo’n bloedhekel aan Joden hebben. Getverdemme! Ik ben zelf half-jood maar zoude Joden zijn zoals deze tiepjes wil ik graaf van die helft af.
  Overigens moet je eens lezen bij http://nl.wikipedia.org/wiki/Etsel wat die groep eigenlijk inhoudt.

 22. Aanwijzingen voor het bestaan van Israël, of iets wat erop leek, zijn op zijn vroegst van circa 1.200 voor Christus. Jeruzalem wordt pas voor het eerst in te tweede millennium voor Christus genoemd.

  Klopt. Das dus 800 jaar eerder dan toen de Joden met toestemming van God als uitverkoren van hem het land wat nu Israël heet hebben ingenomen en de gehele bevolking letterlijk hebben uitgeroeid. Wel kalmpjes aan zoals in Deuteronomium7:22 staat (zie http://is.gd/bzSxSF )

  (Als je de geschiedenis een beetje volgt is het bijna griezelig hoe een simpele moord, met de beste bedoelingen overigens, heeft geleid tot de ellende waar we nu in zitten.
  Ik heb het over de moord door Mozes gepleegd, op een slavendrijver.
  Die moord mocht toen nog wel volgens de Joodse wetten, want toen kende men de 10 Geboden nog niet, maar niet volgens de Egyptische wetten.
  Vandaar dat Mozes en z’n volk moesten vluchten.
  Als je in Egypte komt kun je nog op verschillende gebouwen nog vaag in de stenen in de hiërogliefen het volgende zien:

  –o
  \O/
  ||||||
  ~~
  /~\

  Hier staat volgens Egyptologen duidelijk omdat het bovenste tekentje een loepje voorstelt en de kenner direct Mozes met opgeheven handen herkent wat deze voorstelling betekent:
  Gezocht Mozes!

  Wat was ons een ellende bespaard gebleven als ze Mozes toen te pakken hadden gekregen!

Reacties zijn gesloten.