Fact checker Diederik

De vorige formatie is niet alleen mislukt omdat de PvdA weigerde net zoveel te bezuinigen als de VVD. Probleem was ook dat de PvdA een fact checker had meegenomen. Actievoerder Diederik zat in de hoek van de tafel en iedere keer als de VVD een zet deed, zat Diederik alweer te fact checken en te typen op zijn laptop. Dit tot grote irritatie van de VVD delegatie, die natuurlijk graag facts free wil praten, aangezien ze dat gewend zijn te doen met hun achterban.
Het is natuurlijk algemeen bekend, dat linkse jongens het altijd over achtergronden willen hebben, terwijl rechtse jongens iets oppervlakkiger zijn. Daarom kan je met rechtse jongens meer lol hebben dan met linkse. Altijd die diepzinnigheid en dat uitpluizen wat de gevolgen kunnen zijn. Pfff zo vermoeiend dat links! Eigenlijk gewoon gevaarlijk.

Simpel houden
Soms is het beter om het simpel te houden. Natuurlijk kan je met je klas naar de klimwand gaan. Zo krijgen de leerlingen verantwoordelijkheidsgevoel en het is spannend. Als docent heb je wel het zweet op je rug staan. Als dat maar goed gaat. Je kan ze ook meenemen naar het strand. Je gooit een bal naar ze toe en ze hebben een prima dag.

Een formatie tussen de VVD en de PvdA is knap ingewikkeld. Op veel punten liggen ze lijnrecht tegenover elkaar. Voor de verkiezingen riep Rutte nog dat de SP en de PvdA een pot nat zijn. Als je naar de beide programma’s zijn, lijken ze best op elkaar. Al vind ik dat het partijprogramma van de PvdA keuzes maakt en het SP-programma gewoon een opsomming is waar links Nederland zijn vingers bij af kan likken. Zodra er gekozen moet worden raakt het politbureau de kluts kwijt. De Partij van de Arbeid zal flexibeler zijn in het zoeken van oplossingen en die ook kunnen vinden, terwijl de SP zou weg lopen. Maar dat is mijn inschatting en dat zullen we over vier jaar zien.

De vraag is echter wat je nu moet gaan doen. Gaan we een mix maken van beide standpunten, waardoor er een slap aftreksel overblijft van beide programma’s? Maurice de Hond had wel een goeie: gaan we nu 126 km per uur rijden? Of gaan we standpunten uitruilen? Het voordeel is dat beide voor een deel gelijk hebben. Mensen hebben hun eigen verantwoordelijkheid om kansen te pakken en soms moet de staat helpen om die kansen aan te reiken en te zorgen dat mensen die kansen ook pakken. En de PvdA heeft de tijd van pamperen allang achter zich gelaten.
Ze moeten er dus samen uit kunnen komen. Probleem voor de VVD is alleen dat Samsom slimmer is dan de gehele VVD-fractie gezamenlijk. Hoewel Jeanine Hennis-Plasschaert natuurlijk weer mooier is.

VVD-D66-PVDA-SP
Strategisch gezien niet onhandig. Maak je concurrenten deelgenoot, zodat ze je over vier jaar niet kunnen decimeren. Ook vanwege die meerderheid in de Eerste Kamer. Aan de andere kant maak je het rete-ingewikkeld. En wat garandeert dat ze niet evengoed opstappen over drie jaar? Of al in de formatie. “Wij kunnen niet leven met wat ze nu in elkaar aan het zetten zijn en het is een schande” en nog meer populistisch gereutel. Ook wordt er nu al geroepen dat alles wat de PvdA gaat toegeven aan de VVD een doodzonde zou zijn. Daar wordt dan voorbijgegaan aan het feit dat de meerderheid van Nederland nu eenmaal rechts is. Triest maar waar.

17 gedachten over “Fact checker Diederik”

 1. Quote:
  Daar wordt dan voorbijgegaan aan het feit dat de meerderheid van Nederland nu eenmaal rechts is.
  Triest maar waar.

  Grote flauwekul en absolute onzin.
  Het is geen toeval dat ik dit de afgelopen week
  hoorde roepen door een rechts persoon.

  De verkiezingsuitslag is mede bepaald door het feit dat echt links niet aanwezig is in Nederland.
  Er is geen socialistisch alternatief voorhanden.

 2. Meesterlijke zet van Samson, dat hij deze apparatuur gebruikt in de strijd tegen de andere politieke partijen. Iets zegt me dat we nog veel van deze man gaan zien…

 3. PvdA gaat gewoon lekker met hun Liberale Bloedbroeders van de VVD regeren .. laat al hun linkse punten vallen welke NET ALS BIJ WILDERS slechts diende om stemmen van links te stelen , en over vier jaar pas weer verkiezingen , Ondertussen weer ladingen burgemeesterpostjes , regentenbanen en commisariaatjes scoren , én de zgn “Nieuwe Vakbond ” tandeloos houden … En Salonliberaal blij natuurlijk , want op feestjes hoort hij er echt bij …

 4. @ 3. Gelukkig breekt nu internationaal het echte socialistische perspectief door.
  De ware socialistische stroming is opgestaan !

 5. Uit je schrijven ClubLiberaal moet ik nu concluderen dat ik hier weer het bewijs heb gekregen dat toen Rutte riep dat hij het over “harde feiten” heeft, had-ie het eigenlijk over gebruikelijke holle, VVD retoriek. Niets, maar helemaal niets met feiten te maken.

  Dit is langzamerhand voor elke burger helder geworden.

  Ons land wacht niet op gladde VVD praatjes, maar op mensen als Samsom die durven keuzes te maken.
  Laat maar die borreltafel oppervlakkig geneuzel aan de VVD-ers, daar krijgen ze hun geld mee. Daar leven ze mee.

  ClubLiberaal, heb je me nog geen antwoord gegeven – wat is er om zoveel van de uitschoot van PVV-ers als vrienden te hebben?
  Raak je niet op den duur ermee besmet?

  Dan ga je meteen denken dat de meerderheid in Nederland Rechts is, tuurlijk.

  En iedereen is VVD-er.

  En iedereen is Blond en met blanke huid, kijk gewoon naar Wilders, weetjewel.

 6. Een van de tekenen dat er tussen Neo-Liberalen van de PvdA en de Aso-Liberalen van de VVD weinig verschil bestaat zie je in het ‘”humoristische “” gebruik van de term Politburo voor het S.P. partijbestuur …

  De suggestie trouwens dat er “gekozen ” zou moeten worden uit het partijprogram , Nee Salonliberaal , je eigen partij mag dan wel zo ongeveer 99% van haar program als wisselgeld beschouwen , er bestaat ook nog mensen die hun moeder NIET verkopen voor een regentenpositie …

  Leuk trouwens dat plaatje van Bernard in uniform als Avatar , je weet misschien ook waar Bernard voor staat bij het links dat zich wél verzette tijdens WOII : Hij was het die als BS leider , met medewerking en medeweten van de SDAPrs ( oer PvdA ) in de regering in Balingsschap het Noord Hollands verzet aan de Duitsers verraadde … Links verraden , zit eigenlijk een beetje in de politieke Genen van De PvdA hé…

  Hij is het ook die de PvdA zo met de Bilderberggroep verweefde , eigenlijk jaren de échte leider …

 7. @ 5. De Internationale Socialisten en deze website publiceerden VVD posters met teksten in de overtreffende trap. Dat zie ik helemaal niet zitten.
  Wat ik wel zie zitten, zijn juist vervangende teksten
  in tegenovergestelde richting.
  Voorbeeld:
  “De hardwerkende Nederlander” vervangen door
  “De hard door de VVD genaaide Nederlander”.
  Maakt niet uit dat de tekst dan langer is.
  De media op radio en tv worden gebruikt door rechts,
  niet door ons. Dus dat is geen probleem.

 8. @ 6. IJzersterke reactie. Het doet me deugd dat je informatie bezit over dit onderwerp. Ik ben erg benieuwd naar het boek dat in 2013 verschijnt over de Velser Affaire.
  http://www.velseraffaire.nl
  En of er een kwalijke rol was van Pieter Sjoerds Gerbrandy in de uitschakeling van NL communisten op het eind van de Tweede Wereldoorlog.

 9. He, Reclame, jij kon toch ook leuzen aanleveren voor posters voor de VVD-persiflage? En de IS had ze van ons overgenomen, was idee van jvdheuvel en we hebben er erg veel lol mee gehad.

 10. @8 twee van mijn oudooms waren slachtoffer van dit verraad waarvan er 1 is gefusilleerd . Mijn opa had hierdoor een bijna gelijke haat voor Koningshuis , Nazi’s en Sociaal Democraten … , vraag me af of dat boek alleen de Velzer affaire gaat behandelen of ook het doofpotten erna , zoals het Lou de Jong verbieden de zaak te onderzoeken …

 11. @ 10. Heftig hoor.
  Je oudoom heeft recht in de ogen gekeken van het kapitalisme. Hij heeft de ware aard gezien.
  Het is voor mij verrassend nieuws dat het Lou de Jong is verboden deze affaire te onderzoeken.
  We kunnen alleen het boek afwachten in 2013.
  Of je stuurt ze even een email.
  Als het Lou de Jong is verboden, dan ben ik er van overtuigd dat Gerbrandy een vuile rol heeft gespeeld.
  Op een gegeven moment was er een soort overeenkomst op het eind van de tweede wereldoorlog dat er geen mensen meer vermoord zouden worden.
  Gebrandy wordt ervan verdacht dat hij toen alsnog NL communisten heeft overgeleverd aan de nazi’s
  om ze te laten vermoorden.
  Op NL initiatief dus !

 12. @ 9. Toen kende ik Krapuul nog niet goed genoeg.
  Om jullie teksten lach je niet als je zelf tot de doelgroep behoort. Niemand laat graag met zich de spot drijven.

 13. @ 6.
  Hij was het die als BS leider , met medewerking en medeweten van de SDAPrs ( oer PvdA ) in de regering in Balingsschap het Noord Hollands verzet
  aan de Duitsers verraadde

  Wederom bedankt.
  Daar moet ik me maar eens wat meer in verdiepen.

 14. De verradelijkheid der PvdArs .. is bij ieder woord dat ze spreken en ieder stukje dat ze schrijven een topic 😉

 15. Zodra fact checker Samsom Rutte-2 in het zadel gaat helpen (deze week zou het menens kunnen worden) , begint het zeterverlies bij de PvdA. Dat weten ze zelf ook wel, en daarom was het niet zo vreemd dat gisteren bij Buitenhof Paul Depla nog pleitte voor deelname SP aan kabinet. En wat Samsom betreft, wordt het dan veni vidi foetshie. Niet dat hij vroegtijdig van het toneel zal verdwijnen , maar wel dat het beeld van de bewogen bestrijder van rechts rot beleid snel in duigen zal vallen. Misschien bedoelde de man het goed, maar zijn geloofwaardigheid is dan naar de knoppen.

Reacties zijn gesloten.