7 gedachten over “Extremistische Katholieke terroristen.”

  1. tegenpolen ?? ik ken allebei en ontdek heeeel weinig verschil … trouwesn , christenlijk Terrorisme is nooit weg geweest , het Christenlijk zijn word alleen nooit vermeld : ” The Lords Army ” In oeganda , de Servische moordenaars van schreberniza , de falagisten in Libanon , Bush ,Timoty Mc Veigh , allemaal Christen Terroristen ..

  2. De IRA is geen Katholieke organisatie. Ze zijn seculier. De IRA streeft niet naar een Katholieke staat. Om de een of andere reden willen veel Nederlanders dit als een Godsdienstoorlog zien, terwijl het een etnisch conflict is. Iers / Republikeins gezinden zijn vaak Katholiek terwijl Brits / Loyalistisch gezinden doorgaans Protestant zijn. Het werkelijke conflict is echter tussen mensen die hereniging met de Ierse Republiek willen en mensen die vinden dat Noord-Ierland bij het Verenigd Koninkrijk moet blijven horen. De laatste categorie is de meerderheid en daarom is er geen Ierse hereniging.

    De Real IRA zou Ierland het liefst herenigd zien en de Britse troepen voor altijd uit Noord-Ierland zien oprotten. Zij zien de Engelsen als kolonialistische bezetters.

    Het merendeel van de Noord-Ierse Katholieken neemt echter genoegen met gelijke rechten en wil gewoon dat het geweld ophoudt. Ze zouden het liefst Ierland herenigd zien maar zijn bereid tot compromissen.

Reacties zijn gesloten.