Extreem rechts in Noorwegen ‘zeer klein’

Van Jole haalt in zijn stuk op Joop.nl aan dat ‘de gekken’ die verantwoordelijk worden gehouden voor massamoorden, toch vaak wel bepaalde voorkeuren hadden.

In de VK staat een artikel waarin de leider van het Noorse anti-racisme centrum Kari Helene Partapouli meent dat extreem-rechts heel klein is in Noorwegen. Maar als ik dan lees wat daar dan al gebeurd is door dat ‘kleine aantal’ hou ik mijn hart vast voor als ze ooit met velen zouden zijn.

11 gedachten over “Extreem rechts in Noorwegen ‘zeer klein’”

 1. Dat heeft Jole goed gezegd:
  `Halsema en in mindere mate Van der Ham proberen te depolariseren door de gruweldaad te depolitiseren. Dat zou nog voor de hand liggen als het gaat om de moord op willekeurige schoolkinderen maar dit lijkt een duidelijk politiek doelwit: jonge socialisten.’

  Inderdaad, deze daad depolitiseren is een klap in het gezicht voor socialistich denkenden, plus voor de nabestaanden. Hoe durft Halsema? Ze is zeker groen rechts geworden?

 2. “In de VK staat een artikel waarin de leider van het Noorse anti-racisme centrum Kari Helene Partapouli meent dat extreem-rechts heel klein is in Noorwegen.”
  Hangt ervan af wat je definitie van extreem-rechts is. Noorwegen heeft ook zijn PVV, de Vooruitgangspartij (Fremsskritspartiet). Toen de Racismemonitor in 2008 constateerde dat de PVV extreemrechtse trekken vertoonde, was Nl. te klein.

 3. Abdul Alhazred Schreef:

  Dat heeft Jole goed gezegd:
  `Halsema en in mindere mate Van der Ham proberen te depolariseren door de gruweldaad te depolitiseren.

  Interessant is wel, dat van Jole niet aangeeft, op welke uitspraken van Halsema hij zich beroept (zal wel een Twitter-gesprek geweest zijn), terwijl hij er van der Ham volgens mij, op grond van diens artikel, ook wel enigszins bij de haren bijsleept… (Zoals ik het stuk van van der Ham lees is daar van strikt depolitiseren geen sprake, veelmeer van een niet iemand ergens de schuld van geven, waar hij/zij geen schuld voor draagt, en dat is niet hetzelfde).
  Waarmee ik je overigens geen ongelijk wil geven, maar ik had zelf toch graag wel willen lezen, wat Halsema (bij benadering) gezegd heeft, voor ik het (overigens alweer) oneens met haar zou zijn…
  😉

 4. vervolg op # 3 – En met ” niet aangeeft, op welke uitspraken van Halsema hij zich beroept” bedoel ik “duidelijk aangeeft” (citeert?), als het alleen om de hier in een andere draad al aangehaalde Halsema-Tweet over de suggestieve koppen en “de reaguurders” gaat, dan haalt ie namelijk best veel uit de <140 woorden…

 5. correctie #4: <140 lettertekens, niet woorden natuurlijk (ben zelf geen Twitteraar :oops:)

 6. Bedankt, ik ging er eigenlijk al vanuit, dat het niet enkel de “suggestieve koppen (…) reaguurders”-Tweet zou zijn geweest. Maar mijn punt is/was dan ook, dat van Jole best iets dieper op die discussie in had kunnen gaan. Nu vermeldt hij enkel de “suggestieve…” tweet. En daar lees ik zijn niet uit, waar hij zich specifiek tegen afzet…
  😉

 7. Dat krijg je ook van dat achterlijke getwitter, op het moment zelf snap je wel wat mensen bedoelen, maar later is er weinig meer van te maken. Als je een twitter discussie moet gaan beschrijven dan krijg je altijd een moeilijk leesbaar verhaal, ik heb dat ook wel eens geprobeerd hier. Krijg ik altijd reacties op als “ik snap niks van twitter” enzo.

 8. jvdheuvel Schreef:

  @4 o.a. “Zorgvuldig dat veel mensen benadrukken dat de moordenaar #Noorwegen een individu, ‘lone wolf’ is: hoop dat zorgvuldigheid gangbaarder wordt””
  En meer van dat soort zooi in een discussie met o.a. Jolo (@2525) op twitter http://twitter.com/#!/femkehalsema

  Oh ja, iedereen moet dus maar oh zo zorgvuldig met PVV-achtigen omgaan. Kringgesprekken met Hero Brinkman en Eric Lucassen, bijvoorbeeld.

Reacties zijn gesloten.