Ex-PVV Kamerleden vreten doelbewust uit de staatsruif

Staatruif-politicus
Lekker zitten, boekje in elkaar flansen, stukjes schrijven. geen gek leven met 8K elke maand

Jhim van Bemmel, boekenkastvuller bij de Slegte en parttime stukjesschrijver voor een aantal fora waaronder Krapuul reageert onder de titel:

” Ex PVV-kamerleden die geen baan zouden kunnen vinden, wat een onzin”

op een telefoongesprek met een journalist van de AD en een artikel in deze krant. Dat heer Van Bemmel te lui is om een link te plaatsen naar het betreffende artikel is vervelend. Dus laat ik niet de beroerdste zijn en Jhim helpen met een link naar het AD artikel en naar zijn artikel zodat we wat beter kunnen begrijpen waar heer Van Bemmel het over heeft.

Vanaf 6 juli 2012 weet je dat je niet meer terug zult komen in de Tweede Kamer. Wanneer de WW-regels op heer van Bemmel toegepast zouden worden, had hij vanaf het moment van weten van zijn ontslagdatum al moeten solliciteren en kunnen we dus concluderen dat hij al zeven maanden thuis zit waarvan twee maanden met behoud van salaris en vijf maanden wachtgeld met behoud van pensioenopbouw.

Citaat heer van Bemmel in een van zijn reacties onder zijn eigen artikel

;@25
” Kijk eens aan, kunnen we elkaar een hand geven. Ben ook zo’n 25 jaar een ‘melkkoe’ voor de staat geweest. Miljoenen aan belastinggeld opgebracht met diverse ondernemingen”

Volgens Wikipedia was die periode 17 jaar, maar dat terzijde, en of het miljoenen aan belastinggeld is geweest laat ik over aan het inzicht van Van Bemmel. Wie ben ik om dat te wantrouwen? Ook al heeft hij de reputatie dat hij zaken verzwijgt of er niet eerlijk in is. Wat hem uiteindelijke zijn politieke loopbaan bij de PVV heeft gekost. Maar ook dat terzijde.

Wat mij bijzonder stoort aan het artikel van heer Van Bemmel is de manier waarop hij zijn ex-PVV-collega’s een veeg uit de pan geeft en zichzelf de hemel in prijst over wat hij allemaal niet doet om aan een baan te komen. Ik kan dus alleen maar concluderen dat HIJ, de grote Van BEMMEL, boven zijn ex-collega’s staat en wij linkse Krapuullezers dat goed moeten weten.

Laat ik daar een antwoord op geven middels dit stukje, in plaats van reactie-zoveel te schrijven.
Waarom gingen Van Bemmel en zijn mede-uitgerangeerde collega’s al in hemelsnaam in “de politiek”?
Uit ideële overwegingen? Uit politieke overtuiging? Kom nou zeg! Er was géén één PVV’er die op de kieslijst van 2010 stond die er niet in zijn inkomen op vooruit zou gaan.

Kieslijst 2010 leverde een groep opportunisten op die ook de duiventil die Tweede Kamer heet in wilde vliegen
Terecht heeft jouw grote voorbeeld en jouw grote leidsman Wilders de grootste nitwits er uit gekwakt. Niet alleen maar PVV-aanhangers zien dat zo. Dat komt misschien hard over. Maar dat kan een onderliggende reden zijn dat je nog geen job hebt ‘op jouw niveau’. Potentiële werkgevers hebben ruimschoots kunnen zien welke kwaliteiten je tentoonstelde in de Kamer.

Daarnaast is het opbouwen van (weer) een eigen bedrijf terwijl je € 8.000,- per maand krijgt een verkapte subsidie die door ons belastingbetalers wordt opgebracht. Hoe lang blijf je bouwen beste Jhim? Toevallig tot aan het eind van je wachtgeldperiode? Dat vraag ik maar hoor, want als je als normale Nederlander (ja ik schrijf normale Nederlander!) in de WW zit krijg je maximaal zes maanden om je te oriënteren op het opzetten van een eigen bedrijf. Die tijd is voor jou al heel lang voorbij!

Wat jij doet is kletsen tegen een journalist over je eigen bedrijf en lobbywerk (dacht trouwens dat PVV’ers daar zo op tegen waren) en dat je in allerlei sollicitatieprocedures zit (dat ben je verplicht volgens de nieuwe regels, dus boerenslim als je bent laat je dat maar even in de krant zetten).

Maar kom aub niet aan met je lulpraatjes over dat je ex-collega’s niet moeten zeuren over hun PVV-achtergrond maar dat ze net als jij moeten doen. Wat weet jij daarvan? Je hebt zelfs collega’s die nog politiek actief zijn: Brinkman, Mos, Dille. Die doen tenminste nog wat, die zijn nog actief in hun nieuw gekozen vakgebied. Wat weet je van je andere collega’s? Zitten die niet in het zelfde schuitje als jij? Nieuwe wachtgeldregels, beperkte duur en ook op een ‘zekere leeftijd’. Nee heer Van Bemmel die doen hetzelfde als jij: met liefde vreten uit de staatsruif. Precies datgene waar jullie zo tegen waren en waarbij jullie op de banken roffelden als jullie geliefde blonde leider er over sprak in de Tweede Kamer.

Wees zelf een vent en ga direct werken voor je centen in plaats van riant leven van geld waar je geen ene malle moer voor hebt gedaan, behalve je stropdas netjes strikken en op tijd je arm opsteken als het politburo aan de eerste tafeltjes erom vroeg.

Er is werk zat als je maar wilt
Volgens je politieke geestverwanten o.a. bij de VVd is er werk zat, als je maar wilt. Geldt dat dan niet voor jou omdat je een ex-dit of een ex-dat bent? Volgens je eigen zeggen niet. Dus waarom ga je niet in de kassen werken? Je weet dat je met de wachtgeldregels behoorlijk kan bijverdienen zonder dat het verrekend wordt. Kom Jhim van Bemmel, 53 jaar oud. Je bent in de kracht van je leven! Laat zien dat je een vent bent en voor je eigen vreten kan zorgen, en ga werken met twee jaar behoud van een uitkering van ruim € 8.000,- plus wat je er bij verdient in een kas, in de zorg, bij AH of waar dan ook.

Wees een voorbeeld voor ons, voor alle politici, voor “steuntrekkers”, luie buitenlanders, hardwerkende Nederlanders en de ouderen. Ga daarna terug de politiek in en je zal aanbeden worden en de rode loper wordt uitgerold. Maar tot dat moment ben je in mijn ogen niet meer dan een opportunistische, klaplopende wachtgeldgraaier die doelbewust uit de staatsruif vreet omdat hij de kans krijgt er volop van te profiteren.


Waarom het lekker is voor Brinkman, Mos en Dille om nog een politiek baantje te hebben als Statenlid of Gemeenteraadslid: bruto verdiensten worden netto naast het wachtgeld.

Het wachtgeld is in het algemeen in het eerste jaar 80%, en in het tweede jaar en daarna 70% van het laatste salaris als politicus. Het gaat hier om het volledige salaris (vergelijk de hoogte van een WW-uitkering, voor de bepaling waarvan een bruto jaarsalaris boven de grofweg € 50,000 niet meetelt).
Latere inkomsten, dus na beëindiging mandaat als politicus/bestuurder, worden wel gekort op het ontvangen wachtgeld. In het algemeen moet men alles boven de 100% teruggeven, dus in het eerste jaar kan men tot 20% en in tweede en volgende jaren tot 30% ‘bijverdienen’ zonder problemen.

Grof gerekend
Heer van Bemmel kan in de zorg werken als bijvoorbeeld veel gevraagd Alpha hulp en zijn volledige bruto maandsalaris als netto bedrag bij zijn 8K uitkering optellen. Dus wat let je om de handen uit de mouwen te steken? Je had al lang aan de slag gekund! toegegeven die luizige 28 Tweede Kamer collega’s die zelf opstapte om dat ze ‘ het niet meer trokken ‘ kunnen dat ook, maar doen hetzelfde als de uitgerangeerde PVV-kamerleden: niks.

21 gedachten over “Ex-PVV Kamerleden vreten doelbewust uit de staatsruif”

 1. “Wat mij bijzonder stoort aan het artikel van heer Van Bemmel is de manier waarop hij zijn ex-PVV-collega’s een veeg uit de pan geeft en zichzelf de hemel in prijst over wat hij allemaal niet doet om aan een baan te komen. Ik kan dus alleen maar concluderen dat HIJ, de grote Van BEMMEL, boven zijn ex-collega’s staat en wij linkse Krapuullezers dat goed moeten weten.”
  Ik lees de lulpraatjes van die fascist niet omdat voor hem per definitie van toepassing is het adagium ‘als een fascist ademt, liegt ie’.
  Maar afgezien daarvan: wel heel goed dat je er nog maar eens op wijst aan de hand van zijn eigen woorden dat ie een verwrongen kijk op de werkelijkheid heeft.

 2. De heren en dames ex politicie weten ten tijde van hun zit in de kamer altijd prima af te geven op groepen onder de bevolking .Zoals nu ook gebeurd ,maar op het moment dat zij uit de kamer vertrokken zijn maken ze tot in het uiterste gebruik van de gouden regelingen .Wachtend op een volgende goudgerande job via de partij .En dan nog janken ook .

 3. @4 Dat is inderdaad de gebruikelijke weg
  alleen voor ex-PVV’ers en ex-SP’ers ligt dat wat moeilijker.

  Beide partijen zijn wat dat betreft een mindere banenmotor voor de Kamerleden / bewindslieden die bedankt moeten worden zoals, bij uitstek, het cDA in grossiert (Denk aan Maxime Rattus norvegicus Verhagen)

 4. Ik vraag me toch af waarom dit soort figuren een goudgerande baan verdienen. Wat is er mis met modaal? Dat een slang als Verhagen een topbaan krijgt kan ik nog wel begrijpen. Die heeft kwaliteiten. Maar die 12 ex-PVV’ers? Gewoon asperge steken lijkt me.

 5. Waarom heb ik het idee dat iedereen op deze site allen SP stemt en nog liever NCPN stemt.

 6. Nou, nou heren, u spreekt over een vooraanstaand Krapuul columnist! Binnenkort komt er een column over ‘het Amstelmannetje en zijn kinnesinne’

  Nog even een vraagje aan de gewaardeerde webmaster. Welke kwaliteiten dicht u de heer Verhagen toe?

 7. http://nl.wikipedia.org/wiki/Jhim_van_Bemmel Nog even lezen, heren en dames van het goede leven: Ondernemer vanaf 1989 staat er. Vooruit ik zei inderdaad ‘zo’n 25 jaar’ Het is in werkelijkheid 24 jaar. De rekensom die we horen van het ‘Amstelmannetje’ van 17 jaar moet hij in een toekomstige column nog maar eens uitleggen.

 8. @14 Jaja, Jhimbo, we kunnen wel op alle slakken zout gaan leggen, maar dat neemt niet weg dat jouw gewauwel van sollicitatietje hier, projectje daar wel sprekend lijkt op mijn gewauwel om het GAK en SD tijdens mijn ene jaar werkeloosheid, succesvol om de tuin te leiden.

 9. @14 heer van Bemmel:
  25 jaar? of 24 jaar? of 17 jaar?

  Jhim van Bemmel en zijn partner Oskam hadden in Alkmaar een winkel voor muziekapparatuur. Eind 2005 ontstonden er problemen. In april 2006 ging de onderneming New Tech Partners failliet. Uit het onderzoek van de curator blijkt dat vlak voor het faillissement betalingen zijn verricht aan andere ondernemingen van Van Bemmel.

  bron http://nos.nl/artikel/172012-.html

  U werd door de curator beticht van paulianeus handelen door het leegtrekken van New Tech Partners waardoor uw crediteuren naar hun centen konden fluiten. Wel zo handig maar moreel verwerpelijk

  U bent grootaandeelhouder van “Sonic Enterprises” B.V.
  Mocht u daarin activiteiten gedaan hebben na 2010 tot aan uw deconfiture in 2012, dan heeft u die niet gemeld aan de Kamervoorzitter

 10. @11
  ” Nou, nou heren, u spreekt over een vooraanstaand Krapuul columnist! Binnenkort komt er een column over ‘het Amstelmannetje en zijn kinnesinne’ ”

  In belangstellende afwachting naar uw nieuw artikel op deze site over het Amstelmannetje en zijn kinnesinne

  Ja ik geef toe dat ik afgunstig ben en zelfs jaloers op u.
  U hoeft niet te werken voor 8K per maand, Dat heb ik wel moeten doen. U maakt gebruik van de staatsruif, zou ik ook wel willen. U heeft de tijd om boekjes te schrijven, wil ik ook wel.

  Maar waar ik niet jaloers op ben is uw toekomst. Ik loop niet graag met de last op mijn schouders dat ik niet voor vol wordt aangezien, behalve misschien door familie en wat vrienden. Ik zit liever op het Rembrandtplein achter een biertje in het zonnetje zonder dat elke keer een middelvinger naar me opgestoken wordt. Uitgekotst door uw Rechtse vriendjes en Linkse mensen die u een (halve) nazi en een narcist vinden. Dat is uw toekomst. Een leuk onderwerp om een tweede boekje over te schrijven lijkt me heer van Bemmel.

 11. @18 Dank voor uw zorgen maar deze zijn echt overbodig. Heb veel vrienden zowel ter linker als ter rechterzijde.
  De toekomst ziet er zeer goed uit. Een handjevol PVV-fanaten en enkele ‘kinnesinnigen’ zullen de pret nooit drukken.

 12. @19 alleen al het feit dat u de term ” kinnesinnigen ” gebruikt om mensen te duiden die kritisch staan over uw vreten uit de staatsruif, geeft de hoogte van uw eigen morele waarden aan.

  U bent blijkbaar een man die er niet voor terug deinst om papieren te vervalsen, paulianeus te handelen en een middelvinger opsteken naar hardwerkende Nederlanders door zonder enige scrupule 8K per maand te toucheren die door hen wordt opgebracht.

  Het is achteraf gezien dan ook niet meer dan terecht dat u in 2010 door uw grote leider als een klein kind in de hoek werd gezet en zelfs een spreekverbod kreeg.

  Uw lichtend voorbeeld Geert Wilders heeft goed gezien dat u eigenlijk niet bij zijn beweging thuis hoorde.

  Misschien heeft Geert Wilders niet de stekker uit het Catshuis-overleg getrokken om Hero Brinkman dwars te zitten maar heeft hij dat gedaan om mensen zoals u uit zijn partij te kieperen.

  Maar dat is misschien te veel eer voor u en ondergraaft uw beweringen in uw boekje. Het zou spijtig zijn om er weer achter te komen dat u het met de waarheid niet zo nauw neemt of dat u slechts gelooft in uw eigen waarheid.

 13. @20 Ik hoop op een boekje van uw zijde aangaande mijzelf. Laat uw frustraties, ergernissen en obsessie de vrije loop. Ik zal uw boekje zeker kopen!

Reacties zijn gesloten.