Ik, als excellerend manager, iets inleveren? Echt niet!

38-money-root-evil1-140x148Alle mindere burgers moeten inleveren. De ene bezuiniging na de andere krijgen we over ons heen. Wij moeten overal meer voor gaan betalen. Procentgewijs weten we aan het eind van deze maand hoe erg de schade zal zijn, direct op de loonstrook. Alle andere maatregelen zullen we gedurende het jaar gaan merken, als we iets nodig hebben en dan merken dat dat toch wel een grotere bijdrage vraagt dan eerst.

Bedrijven ontslaan mensen, ‘gewone’ werknemers, die door hard werken mee hebben geholpen het bedrijf op te bouwen.

De top krijgt echter nog steeds hun gigantische salaris en uiteraard de afgesproken mega-bonussen. Ook de top van semi-overheid. Op deze mensen kan echt niet bezuinigd worden, want dan krijgen de bedrijven, de bank en de instanties ‘de besten’ niet meer. Hadden ze die dan wel de afgelopen jaren? Hoe kan het dan dat het de afgelopen jaren zo’n bende is geworden? Met zoveel werklozen en ook nog een financiële crisis waar iedereen ziek van wordt? Behalve uiteraard die top, die merken er niets van, die leven gewoon door in hun eigen rijke land, en worden al maar rijker, met schijt aan de rest. Want zij ‘verdienen’ het. Mag ik even braken?

Wanneer gaat de overheid zich hier eens mee bemoeien? En dan bedoel ik niet met oproepen om vrijwillig ‘iets’ in te leveren. Nee, voor de semi-publieke en de publieke sector gewoon regels stellen. Als er dan mensen opstappen om het ergens anders beter te gaan doen, prima! Ga maar. Er staan vast wel tig anderen klaar die het ook kunnen tegen een normalere beloning én die er misschien niet zo’n zooitje van maken. Ik denk dat er bij bestuurders wat meer gekeken moet worden naar hoe groot hun inlevingsvermogen is en hoe groot hun zelfzucht is, zijn vast wel testen voor.

Neem dan ook even de top van de banken mee, die geholpen zijn met ons belastinggeld. Die Nederlanders leningen hebben gegeven die niet verantwoord waren, die nu vast zitten aan hun huis, dat willen verkopen en nu ineens geen lening van € 5.000,– boven het vastgestelde maximum meer kunnen krijgen om de restschuld af te lossen. Want ‘zo zijn de regels’. Terwijl ze nu wel een veelvoud van het te betalen bedrag voor de lening voor de hypotheek betalen. Maar ja, zo zijn de regels nu ineens, he? Behalve voor de top uiteraard, daar zijn geen regels voor. Die kunnen gewoon blijven graaien en lachen iedereen uit.

5 gedachten over “Ik, als excellerend manager, iets inleveren? Echt niet!”

 1. ben het met julllie eens
  en verbaas me al langer hoe er nu met ons landje
  word omgegaan
  vele mensen lijden door deze crisis behalve ..de top
  wat is er mooier als de wereld er voor ieder weer mooi uit zal zien laat zo zoals het behoort

 2. We zijn in misselijke maatschappij beland de afgelopen jaren ,onder het huidige kabinet is dat nog sneller gegaan.En het einde daarvan is nog niet in zicht ,verbaasme er wederom over dat een de hond in zijn peilingen de vvd weer laat stijgen .Wanneer barst de bom zijn we nog steeds slapende en kunnen de grootgraaiers ongestoord verder ,schijnbaar wel .

 3. Ja want ‘we’ worden vreselijk bang gemaakt voor een beetje sociale maatschappij. Dat hebben de ‘liberalen’ heel goed voor elkaar gekregen samen met hun B-merk de PVV.
  Iedereen is bang voor wat er kan komen en iedere dag wordt er op gehamerd dat het nog veel erger gaat worden.

 4. Uiteraard worden we bang gemaakt ,maar voor velen onder ons is dat begrijpelijk ,hoge schulden ,kinderen hypotheek .Juist daarmee heeft de elite in al die jaren een machtsvacuum verworven .Velen kunnen geen kant op en zullen indiendie zelfde elite ze een worst voorhoud er achter aan gaan .Dat hebben we kunnen zien met de laatste verkiezingen .Daar moet een verandering in komen .De burger heeft meer macht dan ze denkt indien ze niet te lang wachten .

 5. Na Armstrong weten we dat de korruptie groot is. Wientjes die liever ziet dat de lonen omlaag gaan. Houdt zich ook op de vlakte.

  De 2de alinea klopt niet helemaal.
  Er komt een tijd dat je onder ogen moet zijn dat je zelf hebt bijgedragen aan de afbraak door verkeerd te stemmen en te gedogen waarvan je dacht dat het geen kwaad kon.

  Nee, geen schuld gevoel.
  Er bestaat geen god dat is een feit.
  Die sabelt je genadeloos neer als je bedelt.
  Is het niet voor mezelf dan mag het wel. 😉
  De natuur helpt altijd waar je het niet verwacht.

  Alle seinen gaan op rood. De beerputten zijn niet meer te stuiten. Slaap je nog ? Dan is het nu tijd om alert te worden.
  Een totale wereldburgeroorlog. Niemand wordt gespaard.
  Het is niet alleen maar meer Nederland.
  We worden beïnvloed.
  Dat wist je wel. Maar je hebt niks meer te zeggen.
  Zeker niet wij domme Nederlanders.
  Brussel probeert de macht te grijpen.
  Mispoes. DIt is het eindspel waar ik lang op gewacht heb.
  Politici gaan het zwaar krijgen. Het is niet hun beloften, maar de manier van liegen.
  Alles komt aan het licht en zullen murw geslagen worden.
  Ongeloof en verdriet.
  Er is niks meer aan te doen.
  Een paar rijken denken de macht te hebben, maar dat is nog nooit gelukt.
  Amerika was het nieuwe kwaad.
  Konden we anders ? Onze voorouders dan ?
  Politici houden ons nog steeds aan het lijntje.
  Terecht. Dat spel blijven ze tot de laatste snik volhouden.
  Voor de meesten geen genade.

  De duisternis is niet leuk. Altijd in het donker tasten.
  Maar berg je maar voor het licht.
  Ach, het zijn gewoon tegenkrachten die botsen.
  Er zijn nu teveel getuigen.

  De tijden dat we de straat opgaan is nu internet.
  Dat moeten ze verbieden 😉
  Het verraad is hoog. Niet een volk maar de menselijkheid waar ze steeds de mond vol van hebben.
  Tribunalen. Allemaal nep.
  Het EVRM. Allemaal door gestoken kaart.
  1 grote oplichtingsshow.
  Politici schenden zelf konstant de rechten van de mensheid. Behalve zichzelf en hun vriendjes en die ze verdedigen voor geld. Niet zo zeer macht.

  Ik ben ik. 😉

Reacties zijn gesloten.