Ex PVV-kamerleden die geen baan zouden kunnen vinden, wat een onzin

Het is ca. 11.30u als de telefoon gaat. ‘Hallo hier met iemand van de redactie van het AD, we zouden u een paar vragen willen stellen, is dat ok?’ klonk het aan de andere kant van de lijn. Vervolgens kwamen er een aantal vragen over het al of niet vinden van een baan en of er nog steeds gebruik werd gemaakt van de wachtgeldregeling.

In mijn geval vertelde ik dat ik weer was begonnen met het ontplooien van allerlei activiteiten met mijn bedrijf en dat ik ook al, wegens mijn politieke ervaring, een bedrijf had binnengehaald voor wie ik bepaalde belangen in Politiek Den Haag zal gaan vertegenwoordigen. Verder zit ik in allerlei sollicitatieprocedures dus daar kan van alles uitkomen, wie zal het zeggen? ‘Dus u ervaart het zijn van een ex-PVV’er niet als een probleem?’ reageerde de AD verslaggeefster. ‘Nee, totaal niet, de arbeidsmarkt is gewoon niet makkelijk op dit moment en bij iedere baan heb je ongeveer 60 medesollicitanten, dus ja, het is voor niemand makkelijk’ was mijn antwoord.

Met het uiteindelijke artikel in het AD vandaag ben ik het dus niet eens. Ja, het is een moeilijke arbeidsmarkt, maar nee, dat is niet zo omdat je PVV’er bent, dat is zo omdat de economie in Nederland bijzonder slecht is.
De werkelijkheid is dat van de lichting Kamerleden van 2010 en 2012 die afzwaaiden, nagenoeg niemand een baan in het bedrijfsleven heeft gevonden. Er zijn er enkelen die via een vriendje een overheidsbaantje hebben kunnen bemachtigen en ja, er zijn er enkelen met pensioen. Dit geldt dus voor alle politieke partijen. De schuld aan het (voormalige) PVV-kamerlidmaatschap geven lijkt me dan ook een beetje goedkoop.

Gewoon veel solliciteren, netwerken en je gezicht laten zien, is het motto.
De ‘zij zijn groot en ik ben klein’ Calimero response is natuurlijk makkelijk. ‘Het is allemaal hun schuld, want zij willen mij niet als PVV’er’ is te makkelijk. Werkgevers hebben een prachtige situatie nu. Ze kunnen kiezen uit een veelheid van sollicitanten. Ik ken iemand die alles mee heeft, jong, net afgestudeerd en ambitieus. Na veel sollicitaties heeft ze nu eindelijk een baan. Met een HBO opleiding: Eur 750,00 bruto per maand voor een periode van een half jaar (onder het mom van een leer/werk traject, vroeger noemde ze dat gewoon een inwerkperiode). Een vast contract zit er al helemaal voorlopig niet in.
Dit is de huidige arbeidsmarkt voor iedereen en daar heeft ook de 53-jarigne Jhim van Bemmel mee te maken. Gewoon positief blijven, dan komt alles goed!

63 gedachten over “Ex PVV-kamerleden die geen baan zouden kunnen vinden, wat een onzin”

 1. That’s the spirit Jhimh en anders zijn er altijd nog wel politici die je de aardbeienvelden willen in jagen.

 2. @3 Ah, lijkt me een fantastische baan.Ik nodig de zeer geïnteresseerde werkgevers uit om mij te contacteren!!!
  Aardbeien hebben de toekomst!!

 3. Nou, probeer hier maar te solliciteren als PVV’er. Gegarandeerde afwijzing. Ik gun iedereen z’n mening maar er zijn grenzen.

 4. heheheheh

  Maar even serieus.

  Kentucky Fried Chicken al geprobeerd? Taxichauffeur? Telegraaf bezorgen?

 5. Ik merk wel dat de kwalificatie Krapuul columnist ook in het bedrijfsleven allerlei deuren opent.

 6. @7 was al aangenomen voor het bezorgen van de digitale Telegraaf maar bleek helemaal geen werk in te zijn ☺

 7. Maar even eerlijk Hoeveel van de Krapulers hebben ooit een baan gehad in hun leven?

 8. Ook. Maar verder werk ik al een kwart eeuw 40 uur/week in div commerciële bedrijven. Logistiek/IT. En daarnaast doe ik dit. We hebben ook mensen die rentenieren, En in de harde kern zitten voorzover ik weet geen mensen met een uitkering. Dus wij lopen geen risico de aardbeienvelden in gejaagd te worden.

 9. Ik doe het tegenwoordig wat rustiger aan, vandaar ook dat ik kan schrijven. Maar heb heel lang (bijna 30 jaar) weken van 60 a 80 uur gemaakt.

 10. Maar Jhim wat wil je daarmee zeggen bij @ 12, dat het allemaal luie uitkeringstrekkers zijn?
  Ik heb bij een internationaal gigaconcern gewerkt en heb veel geld verdiend voor de Nederlandse staatskas. Heel veel geld.

 11. @20 Ja maar Jhimh………. Jij bent toch bij uitstek in de gelegenheid om zoiets te gaan doen? Wij hebben het te druk. Ik durf te wedden dat er zat mensen met een kleine onderneming, bv een winkel, zijn die het een eer zouden vinden om Jhimh vanh Bhemmelh als hoofd vulploeg oid te hebben.

  Ik zou het echt toejuichen. Laat al die slappe wachtgeldopsoupeerders een poepie ruiken.

 12. @21 Kijk eens aan, kunnen we elkaar een hand geven. Ben ook zo’n 25 jaar een ‘melkkoe’ voor de staat geweest. Miljoenen aan belastinggeld opgebracht met diverse ondernemingen.

 13. Die brievenbuspisser kan bij een of ander incassobureau heeft ie veel ervaring mee. En de kopstoter tja. Portier of zo.

 14. @20 lijkt me leuk, als jij nou een stukkie produceert op deze site dat al die slappe bijstandtrekkers het bed uit moeten en aan de slag dan vinden we elkaar.

 15. Burger Kink is echt zo’n multiculti organisatie. Die geven Kortenoeven gegarandeerd een schort en een spatel.

 16. Kijk slappe bijstandstrekkers hebben geen werkritme, jullie wel. Ze hebben geen mooi kostuum voor het sollicitatie gesprek. Jullie wel. Ze hebben niks om op terug te vallen. Jullie wel. Ze hebben geen vlotte babbel. Jullie wel.

  En toch zitten al die politici thuis te piepen over hoe zielig ze zijn.

 17. Je loopt achter faillissementsfraude was geen sprake van en is teruggenomen door curator.

 18. Wellicht was het geen boze opzet maar domheid. Ik ben al langer ondernemer en dit geval stonk gewoon.

 19. Daar gaat het niet om iedereen verdient een tweede kans. En ik weet toevallig dat heel veel wat kleinere ondernemers, zoals winkeliers e.d. zeer sympathiek staan tegenover het PVV gedachtegoed. En zo niet dan willen ze ongetwijfeld maar al te graag bewijzen dat ook een ex-PVV’er gewoon mag werken in plaats van thuis vorstelijk beloond te worden voor niets doen.

 20. Kijk de banen waar ze je 8 ruggen willen betalen voor een excel sheetje in de gaten houden liggen, allicht, niet voor het oprapen. Maar ja…. Ik heb ook wel eens het driedubbele verdiend van wat ik nu verdien. Weerhoudt mij er in ieder geval niet van om gewoon elke dag weer in te loggen op het systeem van de baas.

 21. @37 exact het voorstel dat ik in mei 2006 had gedaan maar waar die wereldvreemde curator het niet mee eens was ineens, nadat hij 3 jaar spookuren had gedeclareerd!

 22. Zo’n Hernandez heeft KMA, misschien afgemaakt. Is dus soort “HBO”. Verder 0 relevante ervaring in het bedrijfsleven, niks voorgesteld als kamerlid. Ik zeg laat m maar zij-instromen bij de politie. Hij deelt graag kopstoten uit dus dat zit wel goed. 1900 euro bruto. Hup aan de slag en niet piepen.

 23. Eerlijk is eerlijk, dat wereldvreemde en schrijven met een hark herken ik wel, van situaties bij anderen (zelf gelukkig nooit in die situatie verkeerd).

 24. Of moeten we Hernandez soms Adjunct-Directeur Instituut Paramedische Studies maken? Krijgt ie nog maar een lousy 5300 bruto. Zal wel te min voor m zijn.

 25. Is er iemand die, die Hjvdheuvelhhhh even wat te eten wil geven? Hij is zo druk vanavond.☺

 26. Waar komt dat rare idee toch vandaan dat linkse mensen niet hard zouden werken? Of dat rechtsen kei-ontzettend-hard veel méér hun best doen dan wij?

 27. waar komt het rare idee vandaan dat rechtse mensen zakkenvullers zyn en linkse mensen niet??

  regenten nederland zyn doodsbang dat sp en pvv elkaar ergens zullen vinden

 28. @55 voor samenwerking met de SP krijgt Wilders nooit toestemming van zijn eigenaars

 29. @27 ” Die brievenbuspisser kan bij een of ander incassobureau heeft ie veel ervaring mee. En de kopstoter tja. Portier of zo.” Volgens mij krijgt komt geen van die twee door de politiecheck die daar voor nodig is … Bij een Louche bar misschien illegaal maar als beveiliger weinig kans ..
  In die sector is het trouwens ook crisis ..

 30. “Als je dag saai dreigt te worden, moet je weer eens door de PVV onzin gaan bladderen, want zoveel domheid op een stokje kan altijd ergens je dag doen opvrolijken”, dacht weer Mkuno K’lepo Ndzaranga toen hij de,zoveelste afwijzing op zijn sollicitatie brief had ontvangen.

  Het springt in de ogen steeds dat men in ons land voorkeur heeft voor blanke sollicitanten met blonde haar. De cijfers liegen niet om.

  Maar goed, na paar jaren zinloze sollicitaties komt altijd uit een hoekje een ongedierte wat aansmeren en je kan weer vrolijk erop uit kijken:

  “Gewoon veel solliciteren, netwerken en je gezicht laten zien, is het motto.”

  “Prachtig”, dacht Mkuno,” er is weer hoop dus. Moet ik alleen gaan uitvinden wat gebruikte Michael Jackson om zich zo wit te laten voorkomen, dan zal het helemaal kloppen”

 31. Een legitieme vraag: wat voor salaris krijgen op dit moment degene die Jhimhh aan witwassen zijn?

  Hoe zit het met de vergoeding?

 32. @61 Ik werk ondermeer als planner in die sector en ik weet dat het in de grote gemeente waar ik werk wel wat voorstelt , al een paar keer beveiligers kwijtgeraakt wegens het intrekken van hun pas en anderen meegemaakt die bij ons soliciteerde en door de politie werden afgewezen .

 33. En ik weet uit ervaring dat in de meeste gevallen een telefoontje van de werkgever voldoende is om alsnog een VOG af te geven.

Reacties zijn gesloten.