Ex-circusaap Regina mag eindelijk apenleven leven

Op dinsdag 30 augustus arriveert de Litouwse chimpansee Regina bij Stichting AAP. Deze 18-jarige chimpanseedame werd als baby weggeroofd bij haar familie in Kameroen. In Litouwen werd ze elf jaar lang gedwongen kunstjes doen in een circus.

Toen ze de puberteit bereikte en niet meer wilde luisteren werd ze, net als vele andere circusdieren, afgedankt en opgesloten in de kelder van de circusdirecteur. Hier bracht ze de afgelopen zes jaar in eenzaamheid door, zonder enige vorm van afleiding en zonder gezelschap van soortgenoten.

Aan de uitzichtloze situatie van Regina leek een einde te komen toen de Litouwse dierenbeschermingsorganisatie Pifas zich om haar ging bekommeren en ook AAP op de hoogte stelde. Diverse rechtszaken werden gevoerd om Regina vrij te krijgen uit haar kelder, maar de circusdirecteur gunde de eenzame chimpansee geen kans op een beter apenleven: hij ging iedere keer in hoger beroep.

Gelukkig trokken steeds meer mensen zich het lot van Regina aan. Terwijl AAP intensief overleg voerde met het Litouwse ministerie van Milieu om de opvang van Regina in Almere te realiseren, tekenden bijna 14.000 mensen van over de hele wereld een petitie om haar vrij te krijgen. Op Facebook volgden duizenden mensen de ontwikkelingen rond haar situatie. Al deze inspanningen leidden ertoe dat Regina vandaag de eerste stap naar een nieuw apenleven kan zetten. (Lees verder bij Indymedia)

1 gedachte over “Ex-circusaap Regina mag eindelijk apenleven leven”

  1. Gaat Geert hier nog vragen over stellen ???? deze dame is zwart , niet bereid zich naar de Nederlandse normen te kleden , was niet langer bereid voor haar Litouwse werkgever te werken .. T kon alleen slechter zijn wanneer ze nog Moslimse ook was … Duidelijk een gelukszoekster , en bovendien Kameroen is een veilig land .. dat er familieleden daar van haar als zgn Bushmeat word gegeten in irrelevant , veilig is veilig ook als het onveilig is …

Reacties zijn gesloten.