Even met de botte bijl……

Als het leger en de politie herhaaldelijk, en lange tijd, zeggen: Wij gaan schieten als jullie niet weggaan, en je gaat niet weg maar gaat een beetje zitten bidden naar een of andere God in plaats van dat je je terugtrekt en op andere manier actie gaat voeren….

Dan vraag je er om.

7 gedachten over “Even met de botte bijl……”

 1. Nou het feit dat je waarschuwt iets misdadigs te gaan doen geeft je nog niet het recht dat ook daadwerkelijk te doen…

 2. Het lijkt me niet meer dan logisch dat de pestpokkepleuris situatie zoals wij die nu zien te verwachten was toen generaal frisdrank de macht naar zich toetrok. El Baradei’s aftreden is symbolisch en getuigt van karakter maar het is verder nietszeggend noch dat het iets betekent. Men moet niet verwachten dat de situatie in Egypte, of welk ander land dat nog nooit een democratie heeft gekend en waar de zogenaamde Arabische Lente uitbrak, binnen korte tijd verbetert. Daarvoor leven er teveel spanningen onder de diverse bevolkingsgroepen.

  En vandaag weer in het nieuws:

  Minister Timmermans is “Somber”.

  Wanneer stopt het Westen nu eens met haar hypocriete vingerwijzingen naar die landen, laat die mensen daar lekker in hun sop gaarkoken en daarna praten met de overwinnaar ?

  Waarschijnlijk nooit. We hebben een moreel en strategisch belang bij deze regio (althans, dat dienen we te geloven). Als het aan mij had gelegen (en gelukkig ligt het dat niet) was de gehele VN troepenmacht samengetrokken om het Wereld-Erfgoed in die gebieden te beschermen, maar meer ook niet. Buiten dat is het onze eigen schuld dat daar nu de vlam in de pan slaat. Dat begon allemaal met de man die vandaag 244 jaar geleden jarig was, Napoléon Bonaparte, en eindigde tussen de twee Wereldoorlogen met de Westerse Mandaatgebieden en de “onafhankelijkheid” die na de Tweede Wereldoorlog ontstond, inclusief de oprichting van de staat Israel.

 3. “die vandaag 244 jaar geleden jarig was, Napoléon Bonaparte

  Ter compensatie eis ik een verjaarstaart van 244 meter in omtrek! Ga, nu! En vergeet de kaarsjes niet, want anders!

  Alsof er nog mensen zijn die mijn grootheid vergelijken met het vergaan van mijn malle steek.

  😆

  *edit*
  de registratiedrang komt mede voort van ‘nappie’…via hem kan ik hier reageren met een pseudoniem, naast mijn echte naam. Jan Bakkerszoon, o.i.d. 😉

Reacties zijn gesloten.