Europese Liberalen snappen keuze van Rutte niet

De Europese Liberalen hebben hun verontrusting geuit over de samenwerking van de VVD met de PVV. De liberale fractie in het Europees parlement is er niet gerust op dat dit een goed besluit is. In de Finse hoofdstad Helsinki feliciteerde partijvoorzitter Neyts-Uyttebroeck premier Rutte. Er was daar een congres aan de gang van de Europese Liberaal Democraten (ELDR). De Belgischeuitte ook haar bezorgdheid over de gemaakte keuze en de afhankelijkheid van Wilders. Zij zou het niet zo hebben gedaan, voegde ze er aan toe. Ook hoopt ze dat Rutte door deze samenwerking niet af gaat dwalen van de Liberale beginselen. Kortom er wordt op de VVD gelet en als deze zich niet gedraagt zoals de Europese Liberalen dat Liberaal vinden, krijgt Mark er nog een probleem bij. En dat is dan ook nog zijn eigen schuld, zou ik zeggen.

Britse europarlementariër Duff (ook van de Liberalen) meldt dat hij Wilders een gevaarlijk figuur vindt en dat De VVD zo veel mogelijk geholpen wordt om te zorgen dat de PVV niet groter en nog sterker wordt.

Het Nederlandse kabinet was de afgelopen dagen ook al het gespreksonderwerp in Brussel bij de liberale fractie. Hans van Baalen liep daar te beweren dat er geen andere keuze was dan met de PVV regeren. Wat natuurlijk direct tegengesproken werd door andere Nederlandse europarlementariërs, o.a. In ’t Veld (D66), deze merkte wel op dat de VVD door de collega Liberalen goed in de gaten wordt gehouden.

Maar het doet mij deugd dat dit niet zomaar voor zoete koek wordt geslikt door de collega Liberalen in Europa. Dat de VVD-ers zich zo stil houden in Nederland is omdat ze zo graag de premier wilden leveren en wilden regeren. De macht heeft hen blind gemaakt. Maar net over grens wordt een en ander nog wel in de juiste context gezien en maakt men zich zorgen, als ik het zo lees, grote zorgen.

2 gedachten over “Europese Liberalen snappen keuze van Rutte niet”

  1. @1:
    Nou daar is Verhagen zelf persoonlijk even langs gegaan, en die zijn nu als makke lammetjes. Godfather Verhagen duld geen tegenspraak! ;).

Reacties zijn gesloten.