Europese Commissie nomineert vier lobbyisten voor bestuur voedselwaakhond EFSA

Het Gezondheids- en Consumentendirectoraat van de Europese Commissie plaatst een directeur van de grootste EU-levensmiddelenindustrie lobbygroep FoodDrinkEurope op het lijstje kandidaten voor het bestuur van het Europees Agentschap voor Voedselveiligheid (EFSA). Ook vier andere genomineerden komen uit de voedsellobby. Het is niet voor het eerst dat de Europese Commissie lobbyisten nomineert voor het bestuur van de waakhond voor voedselveiligheid.

Op de shortlist voor het nieuwe bestuur van de EFSA, de Europese voedselwaakhond, staat onder meer een directeur van de grootste Europese levensmiddelenindustrie-lobbygroep FoodDrinkEurope. Het gaat om Beate Kettlitz, al acht jaar werkzaam voor de lobbygroep, die alle grote Europese voedsel en drank bedrijven vertegenwoordigt. FoodDrinkEurope ontvangt geld van bedrijven als Kellogg’s, PepsiCo, Coca-Cola, Nestlé, Heinz, Unilever en Heineken.

(Leuk die innige samenwerking met de bedrijven. De EU, goed voor U !, LRD)

Lees hier eventueel verder

2 gedachten over “Europese Commissie nomineert vier lobbyisten voor bestuur voedselwaakhond EFSA”

  1. Het moge duidelijk zijn dat deze benoemingen bedoeld zijn om verregaande belangenverstrengelingen te bewerkstelligen.
    Op die manier vaart neoliberaal Europa.

  2. De vraag echter is – zijn er sociale krachten die een sociaal Europa tot stand willen brengen?

Reacties zijn gesloten.