Eurocommerce en Rabobank, kijkje in de ‘lucht’handel van de vastgoedwereld

Bankiers die leningen verstrekten aan Eurocommerce wisten dat het vastgoedbedrijf huurcontracten had aangeleverd, terwijl er nog geen huurders waren. Zij koppelden die contracten vervolgens aan leningen aan Eurocommerce voor de bouw van panden. Dat zegt oprichter en eigenaar Ger Visser van het inmiddels failliete bedrijf in een gesprek met NRC Handelsblad. (NRC)

Speculerende banken en vastgoedmakelaars hebben de crisis mede veroorzaakt. Een crisis waar wij nu voor mogen betalen. De wereld is in een crisis gestort omdat het niet op kon. En dan nu gaan ze allebei zitten janken dat het de ander zijn schuld is. Deze mensen hebben geen recht om te janken, zij zijn medeveroorzakers. Bek houden en betalen zou mijn antwoord zijn. Maar ik weet al lang dat zij de rekening niet krijgen, de cultuur van hoge beloningen en dikke bonussen is al lang weer hersteld. Niks aanpakken of rekening daar leggen waar hij hoort.

Degene die mogen klagen zijn wij, wij hebben geen dikke salarissen verdiend en geen hoge bonussen gekregen. Ook hebben wij niet met andermans geld gespeeld. Wij mogen janken, maar dat helpt helemaal niets. Eerst genaaid door de banken en ‘slimme’ zakenlui en nu door de overheid/regering. Straks zorgt de overheid helemaal voor niemand meer en is het weer ieder voor zich, net als in die ‘goede oude tijd’. Terwijl de graaiers lekker onderuit op de sofa hangen.

3 gedachten over “Eurocommerce en Rabobank, kijkje in de ‘lucht’handel van de vastgoedwereld”

  1. Volkomen mee eens, alleen jammer dat de party die beweerde voor de gewone mensen op te komen weer door zovelen werd gekozen.

    En zolang het systeem niet de veroorzakers aanpakt sukkelen we lekker door.
    Tot we een solidair Europa zyn op Grieks peil dus.

  2. Het is allemaal niet zo moeilijk te verklaren wanneer je weet dat de vader deze gebroeders Vissers zelf een gewiekste oplichter was.

  3. Deze Visser familie is een dynastie van oplichters en paardendieven, zoals de vader en de opa van deze broers.
    Ger en Kees konden nauwelijks lezen en schrijven, laat staan moeilijke berekeningen maken, en een makelaarsopleiding hebben ze nooit gedaan, dat was te moeilijk. Maar tegenwoordig heb je daar geen diploma’s meer nodig. Grootspraak en ‘vertrouwen’, een duur maatpak en een nog duurder Italiaans automobiel deden de banken en andere geldschieters zwichten als weekdieren in een emmer snot. Totdat ook deze luchtballon barstte. De Vissers hebben een groot deel van hun vermogen al weggesluist naar het buitenland, en naar het andere deel kunnen de banken fluiten. En wie draait daar weer voor op om de banken voor hun faillissement te behoeden? U raadt het al, de belastingbetaler! Het is maar goed te weten dat u allen indirect aan het olympische genot van de paarden van de heren hebt meebetaald. De heren waren niet geinteresseerd noch deskundig in onroerend goed, alleen geld en de paarden hadden hun belangstelling. Een veel voorkomende ziekte onder de makelaars.

Reacties zijn gesloten.