Ethiek, dierenwelzijn en milieu volgens het #CDA

Het valt goed te verdedigen om richting hele grote bedrijven te gaan werken. Zeker vanuit economisch oogpunt, maar ook vanuit dierenwelzijn of milieuoverwegingen. Maar er is ook nog zoiets als een ethische keuze. Ik vind extreme industrialisatie van de veehouderij niet wenselijk voor een land als Nederland.

Een onnavolgbare zin naar inhoud (het algemeen bekende voorzetsel richting, het enerzijds (meer dan een kwart miljoen kippen per stal is goed voor kip en milieu), het anderzijds – “extreme industrialisatie” is niet wenselijk.
Typisch CDA.
Typisch een vorm van redeneren die nu wel eens afgelopen mag zijn.
Maar ja, we willen zoveel.

Bleker vindt een kwart miljoen kippen per stal wel voldoende. Maar hij gaat het niet wettelijk afdwingen.

Wat het voornemen betekent voor de plannen van veehouders voor gigastallen, zoals in Grubbenvorst alwaar een ondernemer een stal wil bouwen voor 1,2 miljoen kippen en 35.000 varkens, is nog onduidelijk.

Grubbenvorst, Noord-Limburg. Daar wil je als mens toch alleen al niet wonen…

1 gedachte over “Ethiek, dierenwelzijn en milieu volgens het #CDA”

  1. Wat mij betreft zetten ze Bleker op een stuk gaas van , oké, hij is groter dan een kip, althans wat omvang en lengte betreft, dus 50 bij 50 cm. Over zijn menselijkheid en inlevingsvermogen zullen we het niet hebben.
    Deze aantallen, bar en boos.
    Ik mag, helaas, niet wensen dat iemand dan ook stroom op dat gaas zet.
    Ik hoop dat de Nederlanders eens na gaan denken. Koop biologisch vlees, vrije uitloop eieren.
    En laten we ervoor zorgen dat op producten waar die plofkippen inzitten, ook komt te staan dat die er in zitten, kunnen we dat ook boycotten.

Reacties zijn gesloten.