Er zijn weer grenzen overschreden. En nu?

Gisteren uitte het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken kritiek op het Nederlandse integratiebeleid, vanwege onder meer agressief taalgebruik en racisme jegens de Turkse gemeenschap in Nederland. Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en tevens vice-premier Lodewijk Asscher reageerde als door een adder gebeten, onder meer via Twitter: “Als aantijging echt is, is dat ongeïnformeerd, onjuist en ongepast. Integratiebeleid gericht op meedoen en erbij horen, voor iedereen in NL.” Hetgeen natuurlijk wel lekker positief klinkt, maar ontzettend ver van de dagelijkse realiteit staat. Bijvoorbeeld omdat PVV-kamerlid Machiel de Graaf nog diezelfde dag een soort nazi-tirade mocht houden in de Tweede Kamer. De inhoud van die tirade mag intussen bekend worden verondersteld, maar voor wie het per se nog een keer wil horen is hier de link.

Hedenmorgen signaleerde Asscher tijdens de behandeling van zijn begroting dan eindelijk ‘smeulende spanningen’ tussen bevolkingsgroepen. ‘Smeulende spanningen’, heregodindehemel waar leeft die man, vraag je je als weldenkend mens dan af. De nazi’s staan bijna dagelijks voor zijn neus te speechen in de Tweede Kamer en alle andere partijen zijn te schijterig om ertegenin te gaan. Vanwege de zeteltjes, begrijpt u. Racistische tokkies en neonazi’s mogen nu eenmaal ook stemmen en die stemmen tellen ook. Dus. Voorts zit er een kamervoorzitster die het allemaal maar lekker op z’n beloop laat.

Er zit verdomme geen greintje fatsoen meer in die hele Tweede Kamer, meneer Asscher, en daar moet het toch beginnen. Daar zitten de mensen die het volk vertegenwoordigen, die een voorbeeldfunctie hebben. Als de ene helft van de lieden daar als tokkies tekeer gaat terwijl de andere helft dat allemaal maar laat gebeuren, als daar ongestraft allerlei racistische drek mag worden gespuid, neemt het volk dat razendsnel over en voor je het weet heb je een toestand die niet meer in de hand te houden is.

Je hoeft alleen maar een uurtje op Twitter rond te hangen, naar PowNed te kijken (door PvdA-partijgenoot Ronald Plasterk destijds binnen het publieke bestel gehaald) of door de krantjes en websites van de Telegraaf Media Groep te bladeren om te zien hoe ver het intussen al is gekomen. Hoe vreselijk diep dit land is afgezakt qua fatsoen. Het zou heel nuttig zijn als de gehele Tweede Kamer zich eens een week lang door de racistische bagger in de genoemde media zou ploeteren in plaats van als een stel onnozelen te zitten neuzelen in de Kamer. Zodat men eens zou zien hoe het er in de echte wereld aan toe gaat terwijl de geachte afgevaardigden in de Kamer zitten te kibbelen om de zeteltjes.

Ik begrijp dat Asscher intussen de woorden ‘verwerpelijk’ en ‘schandelijk’ in de mond heeft genomen naar aanleiding van De Graafs nazispeech, en dat er grenzen zijn overschreden en dergelijk slap geleuter. En nu, gaan we nu weer over tot de orde van de dag? En krijgen we over een week, of over een maand weer een PVV-nazispeech die ‘verwerpelijk’ en ‘schandelijk’ is en weer nieuwe grenzen overschrijdt?

Wat mij betreft is de PVV met de tirade van De Graaf zo’n beetje uit de dampkring van het fatsoen geschoten. Al die slapjanussen en –katrienen die zich angstvallig stil houden vanwege de zeteltjes dienen nu op te staan en luid en duidelijk tegengas te geven. En dat voortaan steeds te doen, en niet alleen als dat racistentuig kinderen ter sprake brengt en er dus wat puntjes bij de kiezer te scoren zijn.

De racistische PVV dreigt straks nog de grootste partij te worden ook. En alle andere partijen zitten erbij, kijken ernaar en laten het allemaal gebeuren. Doe er wat aan!

2 gedachten over “Er zijn weer grenzen overschreden. En nu?”

  1. Pingback: Lokaal Nieuws Uit Uw Regio

  2. Pingback: Tweede Kamer: zendingspost en witwasmachine van het fascisme | Krapuul

Reacties zijn gesloten.