Enorme verrassing: Verloren telefoontap Fred Teeven gaat niet verder onderzocht worden

Er komt geen nieuw onderzoek naar de verdwenen/niet opgenomen telefoontaps van het gesprek tussen Fred Teeven en Jos van Rey:

Het onderzoek van de Auditdienst Rijk (ADR) was ”diepgaand en grondig”, aldus de minister. Hoewel het onderzoek niet op alle punten volledige duidelijkheid heeft gegeven en er ruimte voor speculatie blijft, is er ”geen aanleiding om te veronderstellen dat de storing opzettelijk is veroorzaakt”. (nu.nl)

Niemand had dit verwacht. Vooral ook niet omdat een volkomen integer en betrouwbaar kamerlid als Ard van der Steur dit zegt. Je ziet gewoon aan de man dat diens morele kompas en integriteit bijzonder fijn moeten zijn afgesteld door de bij benadering negenhonderhonderd moreel verheffende en vooral ook hersenneuronenstimulerende studentencorpsborrels. En omdat de aanwezigen bij dat soort evenementen 90% uitmaken van de boven ons gestelden kan er toch niets mis mee zijn, nietwaer?

Maar zelfs als we niet op het superieure morele kompas van een Ard van der Steur durven te vertrouwen, is daar altijd nog het volkomen onafhankelijke Openbaar Ministerie, dat gedurende de IRT-affaire jarenlang allerhande drugs heeft door laten voeren in het kader van proberen door te dringen tot de top van de betreffende organisaties, waarbij  officieren van justitie als een Fred Teeven op uiterst integere wijze en volledig in het landsbelang bij betrokken waren. Kan het OM dan geen nieuw onderzoek bevelen?

Uit de zaak Cees H. bleek dat daar werkelijk altijd volledige openheid van zaken bij betracht is, dus het OM heeft he-le-maal niet te vrezen van een ex-officier van Justitie als een Fred T., pardon Teeven, die bijzonder verstandige carrièrekeuzes heeft gemaakt als bijvoorbeeld het lijsttrekker worden van Leefbaar Nederland.

U hoeft zich geen zorgen te maken. Het feit dat (het starten van) de vervolging van volkomen integere politici als een Jos van Rey of Geert Wilders jaren kost, en het omkomen van (licht)getinte Nederlanders nadat er vijf politie-agenten er volkomen begrijpelijk boven op zijn gaan zitten ook minstens gedurende diverse maanden onderzocht moet worden, geeft aan dat ons juridisch systeem haarfijn in de gaten heeft wie de echte criminelen zijn in ons land.