Historicus in Engeland: witte jongeren zijn zwart geworden en daarom rellen ze

Ja, ja, je moet er maar opkomen. Wat een ongelooflijke eikel die man.
😥

In Groot-Brittannië is een enorme rel uitgebroken omdat een bekende historicus op de televisie heeft gezegd dat de rellen in Engeland mede veroorzaakt zijn door het feit dat witte Engelse jongeren zwart zijn geworden. ( “Witte jongeren zijn zwart geworden” – de Telegraaf)

Begrijp ik goed dat wat wij hier tokkies noemen ze in Engeland ‘chavs’ noemen? Beschrijving klopt helemaal. Stelt me dan weer gerust dat wij niet een unieke levensvorm in Nederland hebben. *zucht*

David Starkey claims ’the whites have become black’ – The Guardian

5 gedachten over “Historicus in Engeland: witte jongeren zijn zwart geworden en daarom rellen ze”

 1. Het “aardige” van het betoog van dit stuk vuil is dat hij expliciet zwart Engeland gelijk geeft als het relt. Tenslotte werden de rellen gekatalyseerd door de standrechtelijke executie van een zwarte man die verdacht werd van het rijden van een auto ( “Driving while black” zoals het in de VS heet).

  De “chav” is een uitvinding van de “betere standen” die mensen nodig hebben om op neer te kijken. En die zijn er natuurlijk, volop, steeds meer.

 2. Dezelfde historicus had het natuurlijk ook over de zwarte bankiers die ervoor gezorgd hebben dat er nu zo’n recessie is in Engeland, waardoor het restant van hun verzorgingsstaat helemaal tot een rokende puinhoop wordt afgebroken.
  Armoede maakt nu eenmaal niet zielig, maar gemeen, hard ,egoistisch en a-sociaal. Ik wil daar overigens die rellende jongeren totaal niet mee vrijpleiten!

 3. Die historicus wordt betaald door de overheden, zoals alle histrici, uh, historici in alle landen. Ooit gehoord van de ± 19 geëxecuteerde Chinese arbeiders door een gouverneur in de periode 1940~45 op Curacao?
  Ze wilden slechts gelijk betaald worden als hun mede-gastarbeiders, lees, collegae loonslaven.
  Officieel is er niets over opgeslagen in wat men hier noemt het Nationaal Archief. Wel verhalen, die al leg-puzzelend het juiste verhaal opleveren.
  De naam nationaal Archief zal binnenkort niet meer bestaan; Het hele Koninkrijk wordt namelijk omgebouwd en alles t.b.v. veiligheid VOOR justitie wordt omgenoemd in een nieuwe nomenclatuur.
  Wordt nog een hele klus met al die langlopende en slopende zaken in het EHRM. Daar lopen, lees, zitten ze toch al van nature achter de feiten aan…
  Voorbeeld: Mensenrechten noemen ze hier menselijke rechten, zoals dierenrechten.

 4. [onderwerp]

  [Britse armoede van een Victoriaans gehalte
  Kenmerkend voor de politieke elite bij de Tory’s is het onvermogen om abstractie te maken van hun geprivilegieerde positie. David Camerons bewering dat de rellen losstaan van de armoede is een loutere perfide bewering.]

  Er wordt in dit artikel utgelegd hoe he nou eigenlijk echt zit met de armoede in de UK:

  http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2011/08/18/britse-armoede-van-een-victoriaans-gehalte

Reacties zijn gesloten.