En weer wordt staatsgeweld niet bestraft

Het is een eng idee, maar helaas de rauwe werkelijkheid, dat de rechterlijke macht meegaat in het toenemende en grensoverschrijdende staatsgeweld.
Werd eerder de agent die Rishi van het leven benam niet bestraft, nu gaan de ME-ers die buitensporig geweld tegen voetbalsupporters gebruikten vrijuit.

Politiechef Gery Veldhuis kwam in november met de eerste resultaten. Hij zei toen dat ‘sommige agenten zich niet de hele tijd professioneel hebben gedragen’. “Ze hebben zich af en toe laten verleiden terug te schelden en hebben soms hun wapenstok gebruikt om te prikken en te slaan terwijl dat niet nodig was”, was het commentaar van Veldhuis.

Hun zaak wordt niet eens voorgelegd aan een rechter, want:

Volgens het OM was ‘gepast’ geweld in een van de situaties op zijn plaats, omdat de betreffende supporter zich misdroeg en zich verzette tegen zijn arrestatie. Een andere aangifte werd als te ‘summier’ bestempeld. Bij de derde aangifte kon volgens het OM niet alle benodigde informatie worden achterhaald.

Nee, we zullen buigen voor het gezag en ons laten knechten zonder gehoor te krijgen op onze klachten. De mentaliteit van bek houden, knielen en hoofd buigen. Dan krijg je een complimentje.

9 gedachten over “En weer wordt staatsgeweld niet bestraft”

 1. @Ralph:
  A.M. is voor de weldenkende allochtoon wat een NSBer in 40-45 voor Nederland was. Ik hou van iedere Nederlander die daar ook zo over denkt.
  Helaas heeft de “verdachte” die “de instructie van de agenten opvolgt” nog de meeste kans het nog te kunnen navertellen, vooral als hij niet roomblank is (zie Rishi).
  Ik heb al begin jaren 80 mijn kinderen, vanaf het moment dat ze buiten mochten spelen, bijgebracht:
  In geval van nood: gelijk je handen omhoog en zichtbaar houden voor de geüniformeerde nazi’s, nooit iets in broek- dan wel jaszakken zoeken.
  Het heeft geholpen: ze wonen in NL en leven nog!

 2. “Verdachte van poging tot oversteking van de straat op de daarvoor gemarkeerde streep door drie agenten met getrokken pistolen succesvol gearresteerd”

  Straks maakt deze foto de voorpagina van alle grote kranten ter wereld. Met commentaar van Marcouch, erbij natuurlijk.

 3. Herinnert u zich nog die voetbalfan die met wat vrienden enigzins jolig bezig was en dat met de dood moest bekopen ? Die agenten gingen ook vrijuit.

 4. We moeten er wel voor zorgen dat we niet zielig en eenzijdig worden.
  Als je het voetbalgebeuren bijwoont merk je hoe gespannen de sfeer kan worden. Scheldpartijen, intimidaties, vechtpartijen en ga zo maar door. Dat is ook voor de meest geharde politieman niet vol te houden.
  En natuurlijk worden er verkeerde beoordelingen gemaakt. De politie heeft graag adviezen hoe het beter kan. Opbouwende kritiek is altijd welkom.

 5. [ De politie heeft graag adviezen hoe het beter kan ]

  Nou, doe je best, je weet vast nog wel wat.

 6. Ina, je spreekt van ‘gezag’ maar het gaat om ‘handhavers’; de nieuwe klasse van ordebewakers die gerekruteerdt wordt uit het volk om het volk te onderdrukken.

 7. @reinejragolo, bedoel je dat bovengenoemde foto van taferelen op een “voetbalgebeuren” is? Dat zie ik niet zo. Ben ik zeker niet de enige.

 8. @reinejragolo,vind ik Rishi overigens niet “zielig”, wel het slachtoffer van ongestraft staatsgeweld.

Reacties zijn gesloten.