En De Hond en nu.nl polariseren lekker verder

PVV-leider Geert Wilders hoeft zijn toon na de aanslagen in Noorwegen niet te matigen.

Dat vindt een nipte meerderheid van 52 procent van de Nederlandse bevolking, blijkt uit een peiling van Maurice de Hond. Een forse minderheid van 44 procent vindt dat Wilders wel een mildere toon moet aanslaan.

Dat percentage is het hoogst bij de PvdA (78 procent). Van de PVV-kiezers vindt slechts 3 procent dat Wilders moet dimmen.

Aanslag

Bijna drie kwart van de aanhang van PvdA, D66 en GroenLinks vindt dat er de afgelopen jaren een klimaat is geschapen waarin de Noorse terrorist Anders Behring Breivik tot zijn daden kon komen.

Bij rechtse kiezers is een minderheid deze mening toegedaan: 15 procent bij de PVV, 20 procent bij de VVD en 36 procent bij het CDA.

Van de mensen die vinden dat er een dergelijk klimaat is geschapen, noemt 79 procent Wilders verantwoordelijk. Ook de media (61 procent) en islamitische fundamentalisten (60 procent) krijgen de schuld..

Goed, waar moet ik beginnen? Bij de manipulatieve vraagstelling van De Hond? Daar kan ik kort over zijn, die is er.

Bij de manipulatieve manier van nieuws brengen van nu.nl? Die is er, alles om de rechtse lezer te bevredigen, desnoods met bloed aan de handen.

Nee, het zwaarst weegt voor mij het feit dat de helft van Nederland het dus oké vindt dat er een klimaat wordt geschapen waarin 76 jonge mensen worden afgeknald omdat ze van die verrekte en verachtelijke socialisten zijn? Dat de PVV stemmer dat oké vindt, dat verbaast me niet. Dat zoveel VVD en CDA stemmers het oké vinden, verbaast me dan toch nog weer wel een beetje.
Voor mij zijn VVD- en CDA stemmers vanaf vadaag net zo erg als PVV-aanhangers en stemmers. Het zijn mensen zonder enig greintje empathie en zonder enig greintje geweten en moreel besef.
Zo zullen ze vanaf nu ook door mij behandeld worden.
Zolang niemand van de VVD of het CDA zich op een voor mij acceptabele manier uitlaat over het drama in Noorwegen en over de bijdrage van Geert Wilders hieraan, zijn ze voor mij een stelletje lafhartige honden die meelopen. Heulen met de grote bek Wilders en schuilen achter diens rokken, alles voor de stem bij de volgende verkiezingen.
Want reken maar dat de VVD en het CDA er een tandje bij zullen doen nu ze gelezen hebben dat de mensen die nu nog op hen hebben gestemd, eigenlijk meer voelen voor Geert zijn visie. PVV, VVD en CDA gaat een grote, walgelijke, stinkende pot nat worden.

😥

11 gedachten over “En De Hond en nu.nl polariseren lekker verder”

 1. Maurice de blaffer manipuleerd zelfs zijn eigen vechtvriendin nog! Maurice de blaffer heeft mij noch mijn vele vrienden ooit iets gevraagd! Maar ja, dat zijn dan ook allemaal socialisten.Maurice de blaffer komt niet verder dan de P.C.Hooft met zijn vragen. Heemstede-Aerdenhout dat kan ook nog.

 2. 44 procent is FORSE???? Sinds wanneer is dat FORSE!!! En 4 procent twijfelt.Dat is toch 48 procent die graag wilt dat Wilders zijn toon matigt.is BIJNA de HELFT!

  Vraag me af wie dit artikel heeft geschreven(Lijkt bijna een PVVer)

  Alle woorden worden gewoon verdraaid!

 3. De VVD was sinds het gedoogakkoord al nog ongeloofwaardiger dan zij al was en elke VVD-er (op een hele enkele goeie en echte ouwerwetse liberaal na) heet bij mij PVVD-er. Ik zie weinig verschil. Er is ook geen verschil. Niet voor niets zijn die lettertjes zo mooi samen te voegen. Daar is over nagedacht door de heren Rutte en Wilders. En hun geachte spindoctors, die hun kleverige webjes overal spinnen waar ook maar een linksmens of moslim te zien valt. En ze dan vangen, vastketenen en uitzuigen.

  Zonder verdere uitzondering zijn VVD en PVV uit te wisselen. Rutte en Wilders zijn holmaatjes, elkaars bruinneusjes, dat is al járen bekend. Niet voor niets is Wilders “voor zichzelf begonnen” en nu gedoogheer van Rutte en de VVD. Het is een vooropgezet plan geweest begonnen tijdens hun gezamelijk VVD Kamerlidmaatschap. Ze hebben wat gekonkeld die twee. Plannetjes gesmeed, de korpsbal en onderkruiper.

  Samen thee drinken in een plaatselijk cafeetje en maar plannetjes smeden hoe ze rechts tot grootste meervoud kunnen maken: ‘Geert als jij nou uit de VVD stapt en de PVV wordt, er voor zorgt dat niemand invloed kan uitoefenen, populistisch oreert en haat preekt over moslims en links, en daarmee op de onderbuik van Henk en Ingrid speelt, dan pak ik Verdonk en de rest van de VVD wel aan. Let maar op: Ik wordt minister-president en jij mijn onderkoning. Samen staan we sterk! En dan laten we Verhagen meedoen om het niet al te zeer op te laten vallen dat wij de baas zijn over heel Nederland en de zwakkeren laten creperen en uitsterven, zodat we vingerlikkend ons kunnen verrijken en de wereld veroveren. Verhagen wil zo graag heere godje spelen, dat hij overal genoegen meeneemt, zelfs met zijn eigen ondergang. We geven hem gewoon één vinger om aan te likken, dan houden we er nog 19 over voor onszelf. ‘

  Het CDA wordt geleid door een Rat en je weet wat we van ratten krijgen? De Pest. En weet je waar Ratten wonen? In het riool. En wat krijg je van uitwerpselen? Cholera. Nou de pokken nog, maar dat krijg je geloof ik, door alleen maar aan ratten te denken.

 4. Goed, waar moet ik beginnen? Bij de manipulatieve vraagstelling van De Hond?

  Ik viel in het onderzoek al meteen over het gebruik van “islamieten” (lijkt lekker veel op “islamisten”) in plaats van “moslims”… zoals ik net al in het Krapuliteitenalarm postte: het ontbreekt er nog maar aan dat er niet “mohammedanen” of “muzelmannen” staat. 😐

  Van de mensen die vinden dat er een dergelijk klimaat is geschapen, noemt 79 procent Wilders verantwoordelijk.

  Wordt nog leuker als je gaat uitsplitsen:
  PVV: 14%
  VVD: 45%
  SP: 82%
  CDA: 90% (lees je mee, Maxime?)
  D66: 91%
  GL: 91%
  PvdA: 93%

  meer: http://www.peil.nl/?3299

 5. DSW. dank voor deze aanvulling, had ik gelijk moeten doen. 😳

  Maar was gewoon zo kwaad …….. 😡

 6. DSW:
  Dus ook 14% van de pvv-aanhang vindt dat Wilders het klimaat geschapen heeft waarin Breivik tot zijn daden kon komen.

  interessant, dat zijn toch 190.000 Henk & Ingrids, een slordige vijf zetels.

  Of ze konden gewoon niet lezen.

 7. Je kunt De Hond overigens veel verwijten, maar eigenlijk niet dat hij polariseert.
  Een opiniepeiler hoort te polariseren, dat is een beroepsdeformatie, daar kan hij of zij zelf weinig aan doen.
  😉

Reacties zijn gesloten.