Elsevier en hun rabiate rechtse journalistiek

Vandaag toevallig gelezen op de site van Elsevier: Hoe hebzucht en afgunst leiden tot het belasten van vermogenden. Dat er mensen in Nederland rondlopen die dit soort gedachtes hebben is nog daar aan toe maar dat ze het lef hebben het ook nog schaamteloos op te schrijven.

Walgelijk!

8 gedachten over “Elsevier en hun rabiate rechtse journalistiek”

 1. Wij leven intussen in een op zijn kop gezette wereld: rijkdom is een bewijs van menslievendheid, vinden dat rijkaards belasting moeten betalen is een bewijs van onvergeeflijke hebzucht.
  Rijk is men uit idealisme.

  En dit alles in een tijd waarin van “links” echt niets meer te vrezen valt. Het lijkt wel of ze daar extra bang door zijn.

 2. ‘LINKS LOERT OP SPAARPOTTEN’

  Kop in de Telegraaf van vorige week. Ging over het voorstel de rijken wat méér te belasten. Ik geef geen link naar dat vod, maar ik heb het gezien op de voorpagina. KOEIENLETTERS.

  Links doet niets anders dan die arme rijken beroven. Bar en boos is het, daar moeten “wij” maar eens mee stoppen hoor. O, wacht.

 3. Het Libertarianism word ook in die kringen als “de oplossing gezien ” Kapitalistisch egocentrisme gecombineerd met Feodalisme op de vierkante meter …

 4. Liberalisme, oftewel hoe een klein groepje de baas speelt over de massa,

  Waar is de Democratie gebleven.

  Roberto

 5. @Arnold J. van der Kluft Het lijkt me geen angst, maar eerder een nieuwe mijlpaal in het oprukken van a-sociaal denken. Discriminatie en racisme (Wilders/VVD), egoïstische zelfverrijking (VVD) en ageren tegen milieuregels ( Allard Castelein)
  – voorheen werkend bij Shell – (http://www.trouw.nl/tr/nl/4504/Economie/article/detail/3669554/2014/06/10/Havendirecteur-Milieuregels-schaden-belang-Rotterdam.dhtml) zijn in Nederland salonfähig geworden. Ze krijgen een wel heel welwillend podium in Trouw.

  Dit soort denken schijnt neo-conservatisme te heten. De bedenkers van het conservatief manifest blijven doorgaan op de ingeslagen weg. http://www.tegenwicht.org/43_nl_neocons/43_essay.htm

 6. Elsevier in een zin noemen met het woord journalistiek is al een onterecht compliment. Er is een reden waarom ze net als de Telegraaf geen lid zijn van de raad van de journalistiek.

 7. Liegen is zo des rechts dus dit verbaasd me WEER NIET.

  Vermoeiend. Zeker nu weer aan het licht komt dat het weer bar slecht is gesteld met de zorg voor ouderen. Dit wisten wij sociaal bewogen mensen al VEEL LANGER. Want wan beleid = rechts beleid zorgt nu eenmaal voor ellende. Dat is als water is nat en de zon komt op. Zeer voorspelbaar.

 8. Als ik buikpijn wil krijgen of mijn bloed wil laten koken. Dan lees je Elsevies, De telegrof of andere leugensites.

  1. Links heeft het gedaan. REALITEIT: UITERST RECHTS KABINET
  2. Buitenlanders hebben het gedaan. REALITEIT: RECHTS BUIT ZE UIT EN ZORGT VOOR SPANNINGEN.
  3. Milieu problematiek is een HOAX. REALITEIT: SHELL, BIJENSTERFTE, LANDBOUWGIF = PARFUM.

  En dan nog zijn er 1000 euro mensen die dit zien ruiken voelen horen meemaken en toch gaan ze weer VVD of ander tuig stemmen. Zoals ik de holocaust niet kan bevatten kan ik ook deze zelf/destructie niet volgen.

Reacties zijn gesloten.