Elke vorm van beschaving voorbij

Weet u het nog? Zomer 2011? Of bent u het na alle drukte van met name de laatste week rondom ‘oorlog‘ in een hele rustige Haagse volkswijk of het selectief omgaan met ambtenaren die ‘opmerkelijke’ tweets verspreiden al lang en breed vergeten? Verder kan het natuurlijk ook zijn dat u zich deze dagen het hoofd loopt te breken over de commotie die ongetwijfeld zal komen rondom ‘zwate piet’ (Quincy Gario, de zeg maar gangmaker van die terechte aversie jegens racistische gewoontes verpakt als kinderfeestje is al door massamoordverheerlijker en ‘ik ben een jood krijsertje’ Bart Schut uitgemaakt voor ‘mediahoer’ dus ik veronderstel dat de inleidende ‘beschietingen’ in deze plaats vinden as we speak) en wat daar verder mee.
Maar het was deze zomer wel drie jaar geleden dat de door wannabe massamoordenaar, etnisch zuiveraar Wilders geïnspireerde Anders Breivik zijn versie van ‘minder, minder, minder’ aan de wereld openbaarde en 77 kinderen als waren ze beesten afknalde.

Die gruweldaad leidde niet bij iedereen tot weerzin en walging. Verre van dat.
Theodor Holman, de totaal doorgedraaide stukjesschrijver van voormalige verzetskrant ‘Het Parool’, voelt zich naar eigen zeggen verwant met Breivik en zegt zich daar absoluut niet voor te generen. Denkt u zich eens in hoe ouders van die afgeslachte kinderen zich moeten voelen als ze iemand zoiets horen zeggen. Of broertjes, zusjes of klasgenoten die het gemis en de leegte de rest van hun leven met zich mee moeten dragen…

Sterker nog: De Schlümpfe-Führer is volgens deze gek (citaat) ‘im letzten Ende democraat, Breivik is daaraan voorbij’ (einde citaat) aldus deze goorlap die dat met welhaast hoorbare spijt verkondigt, die verder vindt dat je een pistool moet kopen om mensen uit Polen dood te schieten en die onlangs op de stoffelijke overschotten stond te dansen van 194 mensen van vlucht MH17.

U dacht dat Holman de enige was? Op twitter en feesboek wemelt het van de fans van de ‘Tokkiesharia‘ die massamoord à la Breivik en de praktijken van IS als het ware evangelie zien om hun van vreemde smetten vrij zijnde heilstaat onder prinsenvlag te realiseren:

2014-08-15 VVD Neerhof over Breivik en

2014-08-15 VVD Neerhof over Breivik 2

Nogmaals: denkt u zich eens wat nabestaanden van de gruwelijke slachting op Utøya wel niet moeten voelen wanneer een gek als in bovenstaande tweets zoiets tegen ze zou zeggen.
En deze gek is niet zomaar een gek. Deze gek is lid van het bestuur van… de VVD.

2014-08-15 Gertjan Neerhof

Ik voel geen enkele vreugde als ik constateer dat ik al heel lang geleden heb gezegd dat de VVD net zo’n vunzige fascistenbende is als die club waar men massamoord verheerlijkt en ‘minder, minder, minder’ staat te joelen.
Trouwens, ik neem overigens aan dat deze meneer Neerhof door Esther Voet gevraagd zal worden zijn naam te verbinden aan de volgende CIDI poster ter bevordering van haat jegens islamitische medeburgers.
Kan ie mooi naast Henk Bres komen te staan.

Maar het kan natuurlijk ook zijn – al waag ik het te betwijfelen – dat de premier (van de partij waar men Verhofstadt linker vindt dan antisemiet en ebola-exterminator LePen en die een club van wannabe massamoordenaars en etnisch zuiveraars een hele normale partij met hele normale standpunten vindt waar je heel erg prettig mee kan samenwerken) voor één keer consequent is en ook zijn partijgenoot Neerhof niet spaart bij het ‘hard aanpakken’ van mensen die aanzetten tot haat, zoals hij gisteren beloofde.

14 gedachten over “Elke vorm van beschaving voorbij”

 1. Sorry Ralph, ik had je bericht niet gezien. Hierbij het bericht wat ik gevonden heb.

  Vandaag tweette Gertjan Neerhof, die aangeeft VVD-bestuurder in Amsterdam West te zijn, dat hij zich ‘helaas steeds meer kan vinden in Breivik’s angst voor de islam’. Even later tweette hij dat ‘als je niks van Breivik’s angst begrijpt, dan denk je gewoon niet na. Of kijkt weg’: Voor hen die een kort geheugen hebben: Anders Breivik is de Noorse massa-moordenaar die in 2011 zonder pardon 77 mensen executeerde. In zijn met samenzweringstheorieën doordrenkte manifest kun je lezen waarom hij dat deed: namelijk om het christelijke avondland te beschermen tegen de islam. Neerhof geeft openlijk aan dat hij zich kan vinden in Breivik’s racistische en islamofobe angst. ‘Elke dag meer’ zelfs. Ik ben benieuwd of minister Lodewijk Asscher dezelfde, terechte, walging die hij uitsprak over de antisemitische tweet van Haifi kan opbrengen voor de islamofobe tweets van Neerhof. Ik ben ook benieuwd of de VVD, waarvan een aantal leden en bestuurders zeer hoog van de toren bliezen bij Haifi, Neerhof zal schorsen.

  Dit artikel verscheen eerder op de weblog van Zihni Ozdil

  VVDisme, neo-liberalisme, fascisme, nazisme, een pot nat! Ik denk niet dat er van bestuurlijk Nederland een reactie zal volgen!

 2. Het is een teken aan de wand zodra psychopatische massamoord verheerlijkers en terroristen aanbieders als deze bovenop vermeld de boventoon in een land gaan voeren.

  Het is de volmaakte ultra-rechtse decadentie en Genocide-verlangen gesponsord door PVV/VVD en extreem-rechts in Nederland.

 3. O ze hebben toch echt allemaal van diezelfde rotkoppen he?
  Je ziet het meteen aan ze wie rechts stemt en nationalisme aanhangt.

 4. Kan men uitzoeken of deze uitspraken strafbaar zijn?
  Wellicht deze tweet naar een noorse site retweeten,zodat men daar weet hoe vvd politici denken over die moorden in hun land.
  En dat dit gewoon maar kan.

 5. @Neel, misschien kun je een paar Noorse persbureau’s alsook de Noorse ambassade in het tokkiekalifaat Nederland een mail sturen met screenshots en een vertaling. Dan ook even de uitspraken erbij van Holman en voor welke krant hij schrijft…
  Ik denk trouwens dat we so wie so elke hulp uit de beschaafde wereld hard nodig hebben om ons te bevrijden van de tokkie-dictatuur aangezien ik vrees dat Nederlanders daar zelf niet meer toe in staat zijn…:-)

 6. Twee massamoordverheerlijkende vliegen in een klap:

  You are an insult to humanity, you fascist executioners of Allah. May the bombs of the free world destroy you all. #AmessagefromISIStoUS— Rob Hoogland (@RHoogland) 9. August 2014

  (niet te zien: dit was een reetweet van Neerhof)

 7. Aha. Dus Amerika is volgens IS de fascistische beul van Allah…..

  Wat zeuren ze dan ? Amerika doet toch haar werk omdat Allah dat wil ?

  Althans, zo dient het gelezen te worden grammaticaal gezien.

  Zegt overigens veel over de schrijver en zijn beheersing van het engels….. 😉

 8. de bezittende wijs is in deze context inderdaad wat twijfelachtig .. Maar creatief zijn met taal .. daar staat domvolk nu eenmaal niet om bekend , of ze nu Wilders of Al Bagadadi volgen ..

 9. Pingback: De Nederlandsche Franzen von Papen anno 2014 | Krapuul

 10. Pingback: Nazi-schip krijgt alsnog nieuwe naam | Krapuul

 11. Pingback: VVD en PVV: één pot dezelfde naar vroeger stinkende bruine drek | Krapuul

 12. Pingback: ‘Onze manier van leven’ | Krapuul

 13. Pingback: Nederland moet zich wat drukker maken om de terroristen van ‘eigen bodem’ | Krapuul

Reacties zijn gesloten.