Elco Brinkman bang voor hachje

Afgelopen tijd zijn er weer wat CDA prominenten, waaronder Cees Veerman, in de weer geweest om te laten weten dat zij het absoluut niet eens zijn met de koers van het CDA. Dat zit de lijsttrekker van het CDA, Elco Brinkman, voor de Senaat natuurlijk helemaal niet lekker. Maar ik ben het wel met Veerman eens, Verhagen is gewoon een rat eersteklas. Laat dat ook maar eens gewoon gezegd worden.

5 gedachten over “Elco Brinkman bang voor hachje”

 1. “CDA-lijsttrekker Elco Brinkman voor de Eerste Kamer noemt kritische uitspraken van partijgenoot Cees Veerman op de christendemocraten ‘jammer’ en ‘niet verstandig’.”

  “Jazeker, in de bouwmaffia zijn we van oudsher andere omgangsvormen met elkaar gewend, nietwaar?”
  “Die Ceesje moet nog ’s een heleboel leren!”

 2. Elco, met een beetje verbeelding zie ik hem als een echte VOC`er uit de gouden eeuw, een soort van koloniaal groot grondbezitter met alle allure en egards van een nobele en eentje die op een enorme plantage ergens in een exotisch land makelijk en ongestoord zijn zakken enorm zit te vullen (Je vais reussir, tout simplement parce que je refuse de perdre), en met een lokale bevolking die zo geknecht is dat die alleen nog maar kunnen buigen en ja knikken en die zich niet verzet, hij heeft de allure en air van een zonnekoning (l’état, c’est moi!).

  Elco Brinkman heeft als voorzitter van de Raad van Bestuur van Nederlands grootste pensioenfonds (ABP), het grootste vermogensbeheerfonds ter wereld, nog eens duidelijk gemaakt wat een zorgzame samenleving volgens hem betekent. Zakkenvullen aan de top en nederigheid aan de basis. Winsten zijn voor zichzelf op de borst kloppende graaiende individuen, maar als het even tegen zit hebben we het “met z’n allen” gedaan.

  In 1982 trad dit “enge mannetje” aan als minsister in het kabinet Lubbers. Hij gaf zijn visitekaartje af door de al aangenomen wet “Kaderwet specifiek welzijn” meteen naar de Haagse prullenbak te verwijzen. Het jaar daarop maakte hij in de krant NRC het volk duidelijk wat hij onder welzijn verstond. Zelf verantwoordelijkheid dragen, buurvrouw, tante of oma moeten maar voor de zorg opdraaien. “We hebben de verantwoordelijkheid bij ons zelf, onze familie, onze buurt weggehaald.”

  Eng mannetje De toon was gezet, de afbraak van de verzorgingsstaat was begonnen. Brinkman streek met zijn eigengereide “terug naar de jaren vijftig” opvattingen vriend en vijand tegen de haren in. “Moet dat enge mannetje mijn premier worden?” zou Beatrix vertwijfeld aan haar toenmalig lakei Ruud Lubbers hebben gevraagd (arriver comme un chien dans un jeu de quilles).

  Lubbers liet zijn opvolger daarna als een baksteen vallen en ons staatshoofd wist daarmee het CDA bijna de politieke afgrond in te duwen.
  Het optreden van Elco maakte onthutsend duidelijk dat verstrengeling van belangen in het wereldje van politiek, bedrijfsleven en financiële instellingen als normaal wordt beschouwd (honi soit qui mal y pense) .

  Brinkman trok de afgelopen jaren met tientallen functies tegelijk in die sectoren aan veel touwtjes en moet daarom als één van de hoofdschuldigen worden aangewezen voor de financiële crisis.

  Een koele kikker Maar nee, we hebben het allemaal fout gedaan, dus is hij nergens voor verantwoordelijk. Dat hij vorig jaar nog een vermogen uit het ABP in het op al ineenstortende Fortis investeerde was blijkbaar een vriendendienst zoals dat in zijn wereldje normaal wordt gevonden (La caque sent toujours le hareng). Dat daardoor de premies voor de pensioenen extra omhoog moeten laat hem koud.

  Na zijn afscheid van het ABP is Elco nog drie dagen per week de hoogste baas van het, door een parlementaire enquête aangetoonde en nog steeds hardleers fraudelerend, bouwwereldje. Echt afstand van die praktijken heeft hij nooit genomen. Met zijn vele maatschappelijke tentakels zal hij ongetwijfeld invloed hebben aangewend om er voor te zorgen dat de gehele fraudelerende bouwtop niet achter de tralies is verwenen. Vele buitenlandse maffiosi zullen met een jaloerse blik de afhandeling in onze polders hebben gevolgd.

  De vakbonden eisten zijn vertrek bij de stichting Philadelphia Zorg na gebleken wanbeleid en miljoenentekorten. Hij heeft daar volstrekt gefaald in zijn toezichthoudende rol als bestuurder. De stichting lijkt dit jaar zelfs bijna op een failliet af te stevenen nadat bleek dat er onverantwoord was gehandeld in vastgoed met AWBZ-geld. Het is interessant na te gaan wat de rol van onze peetvader daar is geweest.

  Majesteit Ondanks zijn dubieuze en falende rol in de maatschappij mag Brinkman doorgaan met zijn zakken en van die hen die hij vertegenwoordigt te vullen. Dat hij ook nog een rol in de SER heeft belooft weinig goeds voor de samenleving. Het is te hopen dat het de majesteit zal behagen deze man nogmaals in de hoek te zetten en dat gedupeerden een manier weten te vinden om deze enge man met zijn volledig vermogen persoonlijk verantwoordelijk te stellen voor de enorme schade die hij de zorgzame samenleving heeft berokkend.

  Deze man is een echte CDA`er en een Christen zoals die er nu tegenwoordig veel zijn en die niets met Christus van doen hebben, en die gewoon eigenlijk de naam van Christus misbruiken zoals er zovelen doen voor eigen specifieke doeleinden en persoonlijk gewin (les extrêmes se touchent) we al lang weten dat er in die sekte weinig goeds vandaan komt, behalve dan oorlog voeren en op een abominabele manier voor jezelf zorgen zie de eeuwen lange gesel van de RK kerk over de wereld en alle pedo incest en sodemie schandalen.

  Bovendien heeft deze man een vreemde starende enge blik in zijn ijskoude priemende ogen, eentje die kleine kinderen aan het huilen maken van angst, ze doen mij doen denken aan reptielen ogen (Il n’est pire eau, que l’eau qui dort), als de reptilians dan bestaan (zoals schrijver David Icke beweert) dan is hij er zeker eentje van.

  http://eindtijdinbeeld.nl/reptilians.htm

 3. Eens, dit stuk moet op de voorpagina – we moeten met de billen bloot over deze mafiotische constructies. 😎

 4. Je kan wel zien dat Brinkman goed ziek is geweest, ik geloof dat hij hodgkin heeft gehad? Je zou als je een 2e kans in het leven hebt gekregen, afstand van de boel moeten nemen en gaan genieten? Hij heeft niet te klagen, de familie Brinkman heeft geld genoeg. Met zijn baantjes en het gepriegel van Janneke zijn ze allang binnen,dus waar gaat het eigenlijk nog om?

Reacties zijn gesloten.