5 gedachten over “Einde van Radio Nederland Wereldomroep”

  1. Op het gevaar af voor een achterhaalde lantaarnopsteker uitgemaakt te worden: tot nu toe was het voor mij een dierbare gewoonte om in elk buitenland, door middel van mijn ouderwetse wereldontvangertje, door de Wereldomroep bijgepraat te worden over de gebeurtenissen thuis en waar ook ter wereld. Aan dat genoegen is nu een einde gekomen. Het verdwijnen van dit ‘visitekaartje’ van Nederland – waarvan het geluid alleen nog maar zal klinken in landen waar men geen idee heeft waar dat ligt – is een historische fout.

  2. @1
    Ik was te verbijsterd door het nieuws om er verder op in te gaan. Dit is dus iets voor de vingerlikkers: een “staatsomroep”, die niet een uurlange infomercial aan het CDA, de PvdA of Wilders hoeft te besteden, om zeep helpen.

    Op dezelfde grove wijze kwam vorig jaar plotseling een einde aan de BBC World Service op de middengolf in Europa, die altijd een dierbare Engelsheid vasthield voor mijn Engelse lief (en mij) [voor het nieuws hoefde het eigenlijk niet meer, dat is net zo propagandistisch als elders].

  3. bleek ongeoorloofde concurrentie voor SBSRTLONICA via de satelliet tv te zijn ….

  4. De wereldomroep is niet meer nodig. In alle landen van de wereld kun je BVN ontvangen. Het NOS journaal
    Pauw en Witteman, Nieuwsuur, Studiosport, Paul, ect, ect,ect. net zo helder dan in NL

Reacties zijn gesloten.